Přejít na obsah

CarPC a AUX


camel1cz

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny autoelektrikáře a prosím o radu

Mám takový sen - zabudovat si do auta malý počítač (např. Raspberry Pi) - jsem hračička na software - rád bych přes to řešil hudbu, časem handsfree, černou skříňku možná i lehkou interakci s elektronikou auta (spotřeba a spol) nebo navigaci... ale k těm otázkám:

1) je možné někde získat informace/dokumentaci jak komunikovat s autorádiem a multidotem?

2) je možné dodělat k autorádiu AUX? (četl jsem zde, že ano ale nenašel jsem bližší info)

Mám Octavii II RS, 2006

Moc děkuju za informace!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To sem ale vojta - mám audienci... ta AUX nemá, teda to neřeší ani ten odkazovaný "měnič"... ale hlavně - s tímhle si nepohraju :-D

V PC bych pořešil všechno potřebné, ale musím být schopný stáhnout zvuk rádia/popř. jet nastálo jen zvuk z PC (tedy dodělat AUX)... a pak bych rád využil panel rádia k interakci s PC - tedy zobrazovat jednoduché texty (např. místo názvů písniček z měniče/rádia a ideálně i reagovat na tlačítka kolem displaye) - otázkou je, jestli takový mód nebo něco co se tomu blíží audience umí.

EDIT: Aaaha, připojuje se to přes nějaký speciální konektor do rádia - tak už platí jen to, že si nepohraju :-)

Editováno: , autor: camel1cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to tu špiš daval jako napad jak zapojit ten tvuj pc... asi budes muset udelat podobny konektor do radia jako ma ten usb měnič. Tech meniču je vice urcite i na audienci ale to jen co se hudby tyče... Ale o tom zbytku co bys jeste chtel pochybuju :) težko řict

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, díky! O tom zařízení sem nevěděl - podle toho by minimálně něco jít mělo, ale pokud by to bylo jen na hudbu, tak je lepší si koupit to co si poslal.

Zajímavé je právě "to ostatní" - ale vzhledem k tomu, že měnič jde ovládat z rádia (minimálně volba CD) a umí zobrazovat ID3, tak by se s tím mohlo vystačit... uvidíme, třeba se ozve někdo, kdo tuší něco víc.

Myslím, že by to tu zajímalo víc lidí - minimálně finální výrobek. Jako alternativu zvažuju najít nějaké vhodné zařízení (tablet, velký mobil, ...) s androidem a uložit ho pomocí přípravku do té vyklápěcí schránky nahoře na palubce - já jsem tam za těch 6 let nedal vůbec nic, takže ztráta žádná a kdyby se zachovalo i to vyklápění "a la mercedes" bylo by to super :-P

EDIT: tak jen pro zajímavost posílám možné komponenty pro druhou variantu - nechat rádio (použít jen AUX) a zabudovat dotykový display na místo, kde ho má mercedes:

Monitory s touchscreenem a raspi (je otázka, jestli bude HW OK, hlavně RAM) - cenově jsme někde na 6000 + SD karta, popř. SSD disk, drátování, konektory, software a vývoj mechanického uložení do auta. Určitě je pak i varianta nahradit tím koncernové autorádio, ale tady bych se bál zlodějiny...

EDIT2: jako nejrozumnější se jeví tablet vkládaný do držáku, ale to je tady asi hodně off-topic. Tedy se otázka degraduje na dodělání AUX a to se tu už řešilo... nicméně i tak vítám jakékoliv info, které by někdo měl.

Editováno: , autor: camel1cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...