Přejít na obsah

1.2 TSI spotřeba a dojezd


Wranic

Doporučené příspěvky

Dojezd na nádrž nevím, protože nikdy nejezdím dosucha, ale průměr za poslední 2k km mám 7.1 litru na sto. Jezdím tak polovinu po městě a polovinu jízdy mimo město do vzdálenosti 25km. Ty jízdy mimo město jsou s přívěsným vozíkem. Atmosferická 1.6 jezdila v tomto režimu za 10 litrů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouhodobá 6,7l ale hodně to honím a na dálnicích nešetřím tak to šlo letos trošku nahoru,jinak to bývalo 6,4l dojezd na plnou nějak moc nesleduju,při ježdění po okrskách kolem 850km ,jinak ta spotřeba fakt hodně závisí na stylu jízdy,když to jen tak lechtám a to teda nejedu určitě jak nějaká čepka tak není problém se dostat s vypnutou klimou pod pět litrů,rekord jsem měl průměr 4,7l a maximum s klimou po dálnici 7,6l a to jsem to hnal z Brna na Ov průměrně okolo 160km/h a víc a na nových úsecích zkoušel co to dá nejvíc nebo spíš abych byl přesný,na co mám žaludek já,jestli to někomu jak je tu v jiným vlákně žere 14 nebo kolik to píše tak dost pochybuju že to auto je v pořádku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dojazd podľa toho ako jazdím. Mal som už aj okolo 300 km (reálne), ale aj 1300 km (iba teoreticky, po prvých 400 km som začal jazdiť normálne).

Ďalej treba rozlišovať kto ako tankuje. Iné to je keď máš 45 litrovú nádrž, iné keď 55, a iné keď oboje natankuješ až po okraj.

P.s.: Dlhodobý priemer podľa tankovaní mám 7,3 litra, ale v tomto je aj veľa lietania na diaľniciach (160-190 km/h) a tiež aj nejaká tá jazda na okruhu.

Editováno: , autor: Ivan Horváth
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Ahoj, nechce se mi zakládat nové vlákno, tak svůj dotaz umístím zde. Může u F2 1.2 TSI dojít palivo? u klasického benzínu pak stačilo přece jen natankovat, zapnout klíček zapalování a trochu déle počkat (zvuk čerpadla) a pak to normálně naskočilo. Ale TSI je vlastně comonrail (nebo jak se to píše) - aspoň myslím a tam by přece palivo dojít nemělo. Potřeboval bych vyzkoušet, kolik km ujedu při rozsvícení dojezdu 0 km na PPC - kvůli dovče v létě 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej,jak nemůže dojít palivo? :kol-32:  Jakože "nesmí dojít" palivo? Tak o tom jsem zatím neslyšel a přiznám se,že ani nezkoušel. Nicméně v manuálu se píše toto: "U vozidel s katalyzátorem nesmí být nikdy spotřebován celý obsah palivové nádrže. Nepravidelný přívod paliva do motoru může mít za následek jeho nedokonalé spalování a možnost vniknutí nespáleného paliva do výfukového systému, což může způsobit přehřátí a poškození katalyzátoru."

V nádrži máš podávací čerpadlo,které dopravuje benzín k motoru,kde je vysokotlaké čerpadlo a za ním je vysokotlaká lišta/zásobník (rail) na kterou jsou napojeny vstřikovací ventily.

post-32075-0-80812600-1366489576_thumb.j

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To myslíš vážně, že kvůly takové kravině (Potřeboval bych vyzkoušet, kolik km ujedu při rozsvícení dojezdu 0 km na PPC - kvůli dovče v létě) chceš riskovat zničení katalizátoru, a nebo motoru, kolik si myslíš že tím ušetříš?

Editováno: , autor: ales-r
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V dnešní době jsou benzinky tipu OMV,AGIP,SHELL, na každém rohu u nás,ale i v zemich okolních a to mluvím třeba i o Srbsku,Bulharsku,Turecku,no prostě nenapadá mě stát,kde by tomu tak nebylo.Na nádrž snad najedeš 700km a víc,tak snad tento problém nastat nemůže a jestli máš strach,tak tankuj častěji,třeba jak máš půl nádrže nebo tak.Můžeš nám prosím prozradit,ktarého místa se to týká?Kde se nevyskytují známé značky benzinek a kde čepujou benzín z konve? :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za posledních 5 let jsem byl 4krát v Bulharsku a to na lpg.Z toho jsem měl strach,neznalost terénu a výskytu čerpaček,ale tebe můžu ujistit,že minimálně 1 z tebou jmenovaných firem se nacházi co 100km.Možná bych řekl i co 50km,ale za to bych už ruku do ohně nedal.To samé je v Srbsku,ale v Rumunsku nevím,tama nejezdím,ale předpokládám,že tam problém též nebude.Každopádně bych nadrž na sucho nikdy nevyjel.Nejsem profík,ale podle mne to vozu nijak neprospěje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...