Přejít na obsah

Nepojízdný automobil v polopřepisu koupě


jenda232

Doporučené příspěvky

Dobrý den, měl bych na Vás takový dotaz. Chtěl bych koupit nepojízdný automobil v polopřepisu. Auto má platnou techniku do ledna, techničáky a ofiko značky. Jak se takováto situace řeší, počítám že bude 3 - 4 měsíce stát než se uvede do provozu a přijde mi zbytečné platit pojistku. A jelikož nevím jestli se auto povede dát do chodu (v opačném případě ho rozeberu na náhrdní díly) a pro uložení značek do depozitu je zapotřebí auto registrovat a přepsat a stím jsou spjaté veškeré poplatky včetně otravné ekodaně. Tak bych se chtěl optat jestli toto není možné nějakým způsobem obejít, pokud je auto v polopřepisu a nejezdí tak musí být zaplacena pojistka? A můžu takovéto auto táhnout na laně, nebo ho musím vést na podvalu?

Děkuju za odpovědi. S pozdravem jenda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš SPZ musíš platit povinné ručení. Od placení jseš zbaven pokud máš SPZ v depozitu. Jestli to jde nějak obejít to nevím.

S tím táhnutím si myslím, že auto můžeš táhnout na laně jen pokud má platnou STK. Je to jako kdyby jsi za sebou táhl vozík a i ten musí mít STK. Záleží taky na jakou vzdálenost ho chceš táhnout. Bezpečnější je použít podval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdálenost je cca 80km vím že je to dost, ale podval bohužel k dispozici nemám, ani neznám nikoho kdo by ho vlastnil navíc pokud vím musí na něj bejt řidičák nad 3,5t. Auto platnou techniku má s tim by problém nebyl. A ještě by mě zajímalo jak se řeší pokud technika propadne, tak jí auto musí samozdřejmě po opravě projít, ale potom jediná možnost jak jej dopravit na STK je stejně podval, ne?

Editováno: , autor: jenda232
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí skupina BE.

80 km je docela dost na tažení auta na laně. Stačí aby v tom táhnutém autě sedělo jelito. Na to je lepší použít tažnou tyč.

Pokud auto nemá TK a potřebuješ ho tam dopravit tak by jsi to měl správně udělat na podvalu, jelikož auto nemá na silnici co dělat.

Odkud, kam a jaké auto potřebuješ odvézt. Podval mám a nebyl by s tím problém ti pomoct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No v taženým autě byl jel bratr, ten má nalítáno dost. Bylo by to kousek od brna do český třebový. Záleží odkud by jsi byl Ty, ale zatim to nějak neplašim, příští vejkend se tam na to jedem podivat takže zatim nevim estli z toho něco vůbec bude. To se uvidí podle stavu. Ale určitě děkuju za nabídku, jsem moc vděčnej za každou pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...