Přejít na obsah

pružiny těžký výkon


Honzahradek

Doporučené příspěvky

ahoj, koupil jsem si novou O II combi 1,6, dodělal LPG a pevné tažné, auto mi vzadu sedlo o 5 cm níže než předek, origo pružiny mám 1K0511115BC - originál jedna bílá tečka. Uvažuji buď:

1. výměna za pružiny, které se dávají do vozidla s origo LPG z továrny - 1K0511115BF.

bude to stačit ?, nebo:

2. výměna za pružiny 1K0511115BM - pružiny pro těžný výkon (zde mám strach jestli to trochu nepřeženu)

jezdím (3 x rok) i s nosičem na kola na tažném cca. 75 kg + box. 50 kg střecha.

děkuji mnoho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravím,

řeším stejný problém. Často jsem si říkal že blázni ty octávky přetěžujou. Pak jsem jednou hodil do kufru blbých 200kg a nestačil jsem se divit.

Vyřešils to teda nějak prosím?

Pořád nemůžu nikde najít které pružiny, nejlépe asi ty zesílené, jsou vhodné na OII kombi 1,9. Kdyžtak mají nějaké barevné značení, ale řádná vysvětlivka k tomu nikde není. Předem dík moc za jakékoliv info.

:kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Tak konečně jsem se dostal abych to popsal.

Začal jsem pružinami pro těžký výkon na zadek, jenže auto vypadalo jak nakopnutá koza s rypákem skoro v zemi.

Jenže co s předkem? Tak jsme s kolegou ze servisu vyšpekulovali a nakonec i zrealizovali přední pružiny ze 4x4. Takže to nakonec vypadá jako 4x4. Ten předek je sice možná už trochu moc vysoko, ale dá se to.

Samozřejmě to chce pak taky seřídit světla a raději i kompletní geometrii.

Fotky samotného auta ještě dodám, zatím aspoň ty pružiny.

Zelená krabice jsou přední, bílá krabice zadní.

 

post-73941-0-85510000-1400579621_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam podobnou zkušenost. Po třech letech, kdy auto jezdilo s často zatíženym kufrem, ročně dovolený s nosičem kol na kouli apod, že byl zadek o 2cm níž i u prázdnýho auta. Domluvil jsem se v servisu, aby mi tam dali zadní pružiny z 4x4, přední sem nechal.

Teď má úplně prázdný auto sice zadek nepatrně vejš, ale skoro to neni vidět, a stačí malý zatížení a auto je naprosto v rovině. Pokud ho zatížim víc (např tim zmíněnym nosičem), tak ani tolik neklesne, s předchozíma pružinama sem dřel koulí o zem na každym příčnym prahu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já chtěl nejdřív přední vyměnit taky, ale když sem to viděl jen se zadníma, tak sem to tak nechal. Říkal sem si, že jestli ty pružiny za pár let zas odejdou, aspoň se to srovná. Moc zvedlý mi to nepřijde, a když koukám na tu tvojí, tak mam mezi kolem a blatníkem asi menší mezeru.

Jedná se ale o liftback, ne combi. Pokusim se to vyfotit, případně změřit..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to vyfotil, v kufru je 12 kusů 1,5L PET láhví vody, jinak je auto prázdný.. Ale jsou až vepředu u zadních sedaček, bez nich je to max o 1cm vejš..

Jako nakopnutá koza mi to nepřipadá.

Vpředu jsou originální pružiny z výroby, vzadu 1K0511115DJ.

post-68657-0-76770500-1400760124_thumb.j

post-68657-0-70490000-1400760139_thumb.j

Editováno: , autor: Sharky487
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé a pěkné. To moje, jak už jsem psal, bylo po aplikaci pouze zadních pružin vpředu jako by se chtělo zarýt do země, nicméně to je pak otázka konkrétně použitých pružin, kombi/hatchback, verze motoru a s tím související jeho váha a já nevím co ještě. Takže asi individuální věc. Protože jenom v těch pružinách aby se prase vyznalo, resp. mi to tak aspoň přišlo. :kol-33:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho co jsme vyspekulovali za tu dobu s kolegou ze servisu bych řekl, že by TEORETICKY se ta věc dala řešit tím, že dle typu konkrétního auta je třeba najít pružiny pro "stejné" auto ve verzi 4x4 :kol-33:  .

ALE jak už jsem psal, je to velmi individuální a každé auto bych asi posuzoval zvlášť. Jak z technické stránky věci, tak dle potřeb konkrétního uživatele :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokusim se vyuzit mistnich odborniku na pruziny. Myslite, ze mam zadni pruziny uz hodne unavene? V aute sedi 2 lidi, rakev 3x snowboard + boty a 1x lyze + lyzaky. Kufr celkem zaplneny, dejme tomu 150 kg. Jedna se o "obycejnou" 1.9 TDI MR06. Ani nechci vedet jak to vypadalo, az do auta nasedli dalsi 2 lidi...

 

post-82761-0-07196600-1401439326_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřekl bych. Nicméně podstatné je, jak vysoko je prázdná. Většinou ale nemusí být ani plně naložená a je na břiše. Kufr má docela dlouhý převis.

 

p.s.

Kdysi jsem měl Scorpio klauna v kombi a to mělo samonastavovací podvozek, takže i v plném naložení stačilo ujet cca 5km a auto mělo přiměřenou výšku  :kol-33:  i při standartních pružinách :kol-34:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na vozidla lze použít v podstatě několik pružin z odlišnou charakteristikou.základ je pružina montovaná standartně do nového vozidla.potom následuje jiná-pro jinou zátěž-hák přívěsný vozík,dále pružiny na HD provoz.4x4 je na předohrab něco jiného,myslím,že je třeba i jiné tlumiče.pružiny jsou odlišeny jednak silově a délkou,tlumiče hrají též nezanedbatelnou úlohu.je rozdíl mezi OII kombi a pasatem ve stejné verzi i když třeba jen o 1cm výškově nebo 50kg na jednu pružinu.proto je neuvěřitelné množství prodávaných pružin.také je třeba brát v úvahu koli toho kdo najezdí -plně naložen.potom při jízdě ve 2 to bude tvrdé a skákat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřekl bych. Nicméně podstatné je, jak vysoko je prázdná.

Přesně tak, já šel do výměny zadních pružin kvůli tomu, že i prázdný auto bylo vzadu o 2cm níž než by mělo (měřeno od horní hrany blatníku ke středu kola, jak je to popsaný v DP). A když se navíc zatížilo člověkem vzadu, naloženym kufrem a nosičem kol na kouli, nedal se přejet žádnej příčnej práh bez škrtnutí o zem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dnes vytočil kola doleva, rána jako z děla a prasklá levá přední pružina. Doufám, že s tím dojedu do servisu. Dávat nechám asi orig. díly (o lepší variantě nevím). Mohl by někdo hodit objednací čísla na obě orig. přední pružiny na OII 1.6 FSI? Značené jsou modrou, červenou (oranžovou) a dvěma zelenými tečkami. Předem díky.

post-32058-0-38778600-1401628817_thumb.j

post-32058-0-48386000-1401628836_thumb.j

post-32058-0-99900600-1401628861_thumb.j

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...