vadi58 Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Máte niekto skúsenosti s parkovacím senzorom v kombinácii s ťažným zariadením? Budem si dávať montovať ťažné zariadenie a uvažujem aj o zadných parkovacích senzoroch a tak by som rád počul vaše poznatky, či skúsenosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HA8AH Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Mne na o2 sa po pripojeni-zasuvky automaticky vypnu cuvacie... Tazne original, cuvacie original... Viac by mi ale vyhovovalo keby mi na displey ukazovalo kolko este mozem zalomit:rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted November 21, 2012 Author Share Posted November 21, 2012 No ja uvažujem o tomto senzore - http://www.martinshop.sk/martinshop/eshop/5-1-Parkovacie-senzory-Steelmate/0/5/23-Parkovacie-senzory-Steelmate-PTS400EX . Možno by boli dobré Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoNG Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 originál je originál jinak pokud je i tažné originál tak má svoji jednotku a ta vypne při připojení vozíku na zásuvku senzory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted November 24, 2012 Author Share Posted November 24, 2012 KoNG, a táto elektrika http://taznezariadenia.sk/sk/elektroinstalacie/28-specialna-elektroinstalacia-mp4.html by mohla byť postačujúca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalJ Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Doporučuju originál (za stejnou cenu), např:http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=375&menu=%C5%A0koda|Yeti Jednotka je nutná, odpojuje parkováky, funguje s ním kontrola žárovek (včetně vozíku). Na kontrolu zalomeníje dobrácouvací kamera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 (edited) MichalJ, ďakujem za tip - vypadá to tak, že si ho aj objednám. Mal by som do pléna ešte jednu otázku, ktorá je možno blbá, ale neviem na ňu odpoveď - keď mi namontujú ťažné s 13 pinovou zásuvkou budem môcť napojiť prívesný vozík na ktorom mám 7 pinového samca - zástrčku? Bude treba vymeniť zástrčku na vozíku? Edited November 27, 2012 by vadi58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepa304 Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Existují redukce, třeba tady: http://www.tazne.cz/prislusenstvi-c5919/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalJ Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Není třeba měnit zástrčku, dá se za pár korun (100-200) koupit redukce např.: http://www.rojka-autohifi.cz/tr05-adapter-13-7pin/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted November 27, 2012 Author Share Posted November 27, 2012 A pri použití takéhoto adaptéra mi bude fungovať napr. kontrola žiaroviek ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoNG Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 (edited) bude jelikož kontroluje žárovky na voze nikoliv na vozíku Edited November 27, 2012 by KoNG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted November 27, 2012 Author Share Posted November 27, 2012 ...myslel som na kontrolu žiaroviek na vozíku s origo elektrikou, čo navrhol vyššie MichalJ http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=375&menu=%C5%A0koda|Yeti . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalJ Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Mě teda kontroluje i vozík - nepíše konkrétní žárovku, ale svítí výstraha špatné žárovky. A zapojuju vozík taky přes redukci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoNG Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 tak pak to obstarává samostatně jednotka parkováku tak to je příjemný upgrade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted December 2, 2012 Author Share Posted December 2, 2012 Mohol by mi, prosím, niekto vysvetliť, aký je rozdiel medzi 13 pinovou a 7 pinovou elektrikou na ťažné zariadenie (obe vhodné pre autá s datovými zbernicami), keď na mojom vozíku je 7 pinová zástrčka, čiže musím použiť redukciu. Jedná sa mi o to, či sa oplatí investovať cca o 75.- € viacej do 13 pinovej? Jazdím s prívesom len sporadicky - sem tam. Ako príklad uvádzam 13 pinovú http://taznezariaden...alacia-mp4.html (cena s montážou 160.-€) kontra 7 pinová http://taznezariaden...acia-mp2d1.html (cena s montážou 85.-€) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalJ Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 (edited) 13 je novější standart a piny jsou přidaný pro další funkce (např trvalých +12V - dobré pro obytné přívěsy). Pro normální vozík je výsledná funkce stejná. Jen se 13 líp zapojuje protože se utahuje bajonetovým spojem a nemusí se tlačit a páčit jak 7. http://www.jb-elektr...suvky_tazne.php osobně mám 13, ale zapojený jen nutný piny - obytňák netahám a pro plný zapojení by se musely tahat silový dráty k baterce (a to je asi i důvod vyšší ceny v tvém případě, protože v ceně zásuvky rozdíl není). U mě pro 13 rozhodla lepší manipulace při zapojování a rozpojování, ale tahám vozejk dost často. Při minimálním použití určitě stačí 7. Tažný mám vyndavací od firmy Hook (brno) není to bajonet, ale jen se nacvakne. Jednoduchá manipulace, rychlý a pevný spoj s možností zamčení, vyndaná koule pasuje do škodovácký bedny pod zavazadlákem a po vyndání není na autě skoro nic vidět. Kurňa taky by mě mohli platit za reklamu Edited December 3, 2012 by MichalJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadi58 Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 Ďakujem Ti MichalJ za informácie. Takže si budem dávať montovať ťažné so skrutkovým systémom (nechcem hák dávať dole) a 7 pinovú elektriku. Čo sa ušetrí pôjde na cúvací senzor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino_m Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Zdravím vás. Měl bych dotaz ohledně odpojení couvacích senzorů po zapojení redukce do zásuvky tažného zařízení. Mám 13-pol zásuvku a po připojení redukce se nedeaktivují senzor. Má to tak být? Nebo to funguje až po připojení vozíku? El. instalace to má dle servisu umět (taky jsem to i požadoval).Jelikož mám kvůli rekonstrukci rozkopaný vjezd, tak nemohu vytáhnout vozík a vyzkoušet to s ním (před bránou mám vodní příkop). Na vozíku je 7 pin zásuvka. Senzory jsou original z výroby, tažné SVC s can elektrikou. Řešit něco se servisem Skoda je katastrofa. Dívají se na vás jak... Děkuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macc33 Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Ahoj, no - u original tažného samotná redukce vliv na park. senzory nemá. Tady je otázka jaká je el. instalace a popřípadě jak je nakodované auto. Nezbývá než vyzkoušet přímo s vozejkem/karavanem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino_m Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 (edited) jelikož to bude ještě nějakou dobu trvat, než se dostanu autem k vozíku, tak vyrobím tzv. zkoušečku na zásuvku tažného a vyzkouším. Měl jsem za to, že po připojení 7 nebo 13 pol prostě dojde k odpojení. Ale pokud píšeš, že u originál tažného to nefunguje, tak to je asi správně. U instalace jsem nebyl, ale rozebíralo se kvůli tomu půlka auta a dráty se tahaly až dopředu a do pojistkové skříně. Potřebuji to hlavně u vozíku se 7pol zásuvkou. Tu 13 jsem si nechal udělat pro případný karavan, který mám v plánu. Edited October 22, 2017 by palino_m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macc33 Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 až když se do zásuvky buďto přímo nebo přes adaptér připojí vozík nebo i nosič kol nebudou zadní senzory aktivní, jestli máš velké rádio SWING, Bolero, nebo navigace - bude tam po zařazení zpátečky obrázek auta s vlekem, u správné el. instalace se "rozebírá auto až dopředu" to je o.k. Teď jesli to jen správně nakodovaly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino_m Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 děkuji za vysvětlení. Asi si seženu někoho s vozíkem a otestuji. Jinak mám swing rádio. Pak napíšu, jak to dopadlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino_m Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Konečně jsem se dočkal a mohl připojit svůj vozík. El. Instalace na 7 pol vozík funguje, ale při rozsvícení mlhovky na aute nezhasne a svítí současně vozík i auto. Na fabii jsem to mel taky tak,ale tam byla instalce ze zadní svítilny. Tak se chci zeptat, jestli by se měla vypínat? Dále na radiu swing se při zařazení zpátečky objeví jen hláška Park pilot je momentálně nedostuoný a tlačítko ok. Po odskuhlašení se už neobjeví auto s vozíkem. Má to takto fungovat? Nebo jen při zapojeni 13 pol zástrčky? Děkuji za případné odpovědi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ota Rákosník Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Mám Yetiho před faceliftem s origo tažným a swingem. U mlhovky si nejsem jistý, ale myslím, že se na autě nezhasíná po připojení vleku (někdy to vyzkouším a napíšu). Co se týká připojení 7,13 - pólové zásuvky, není rozdílu. Mám 7 pólový vozík a 13 pólový karavan. Po připojení vozíku nebo karavanu a zařazení zpátečky se na rádiu objeví ono auto s vozíkem (samozřejmě bez zvukového doprovodu couvacího asistentu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino_m Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Děkuji za odpověď. Tak to se na to budu muset zeptat v servisu, proč se to neukazuje (auto s vozíkem). Né že by to bylo něco, bez čeho se nedá žít,ale nám rád věci tak jak mají být. Dnes jsem si ještě vyrobil zkoušečku na zásuvku a zjistil jsem, že nejede dobíjení. Trvalé napětí tam je piny 9 a 13, ale po otočení klíčku a nastartováni se neobjeví dobíjecí napětí pro karavan piny 10 a 11( zatím nemám,ale mám v plánu si vypůjčit, případně později pořídit). Zkontroloval jsem i pojistky a všude, kde je tažné, tak jsou. A já myslel, že když to někdo dělá, tak pořádně a ne abych zjišťoval funkci. :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts