Přejít na obsah

Parkovací senzor a ťažné zariadenie


vadi58

Doporučené příspěvky

MichalJ, ďakujem za tip - vypadá to tak, že si ho aj objednám.

Mal by som do pléna ešte jednu otázku, ktorá je možno blbá, ale neviem na ňu odpoveď - keď mi namontujú ťažné s 13 pinovou zásuvkou budem môcť napojiť prívesný vozík na ktorom mám 7 pinového samca - zástrčku? :kol-32: Bude treba vymeniť zástrčku na vozíku?

Editováno: , autor: vadi58
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohol by mi, prosím, niekto vysvetliť, aký je rozdiel medzi 13 pinovou a 7 pinovou elektrikou na ťažné zariadenie (obe vhodné pre autá s datovými zbernicami), keď na mojom vozíku je 7 pinová zástrčka, čiže musím použiť redukciu.

Jedná sa mi o to, či sa oplatí investovať cca o 75.- € viacej do 13 pinovej? :kol-27: Jazdím s prívesom len sporadicky - sem tam.

Ako príklad uvádzam

13 pinovú http://taznezariaden...alacia-mp4.html (cena s montážou 160.-€)

kontra

7 pinová http://taznezariaden...acia-mp2d1.html (cena s montážou 85.-€)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

13 je novější standart a piny jsou přidaný pro další funkce (např trvalých +12V - dobré pro obytné přívěsy). Pro normální vozík je výsledná funkce stejná. Jen se 13 líp zapojuje protože se utahuje bajonetovým spojem a nemusí se tlačit a páčit jak 7.

http://www.jb-elektr...suvky_tazne.php

osobně mám 13, ale zapojený jen nutný piny - obytňák netahám a pro plný zapojení by se musely tahat silový dráty k baterce (a to je asi i důvod vyšší ceny v tvém případě, protože v ceně zásuvky rozdíl není). U mě pro 13 rozhodla lepší manipulace při zapojování a rozpojování, ale tahám vozejk dost často. Při minimálním použití určitě stačí 7.

Tažný mám vyndavací od firmy Hook (brno) není to bajonet, ale jen se nacvakne. Jednoduchá manipulace, rychlý a pevný spoj s možností zamčení, vyndaná koule pasuje do škodovácký bedny pod zavazadlákem a po vyndání není na autě skoro nic vidět.

Kurňa taky by mě mohli platit za reklamu :kol-28:

post-2988-0-08456300-1354524343_thumb.jp

Editováno: , autor: MichalJ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím vás.

Měl bych dotaz ohledně odpojení couvacích senzorů po zapojení redukce do zásuvky tažného zařízení. Mám 13-pol zásuvku a po připojení redukce se nedeaktivují senzor. Má to tak být? Nebo to funguje až po připojení vozíku? El. instalace to má dle servisu umět (taky jsem to i požadoval).Jelikož mám kvůli rekonstrukci rozkopaný vjezd, tak nemohu vytáhnout vozík a vyzkoušet to s ním (před bránou mám vodní příkop). Na vozíku je 7 pin zásuvka. Senzory jsou original z výroby, tažné SVC s can elektrikou. Řešit něco se servisem Skoda je katastrofa. Dívají se na vás jak...

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jelikož to bude ještě nějakou dobu trvat, než se dostanu autem k vozíku:o, tak vyrobím tzv. zkoušečku na zásuvku tažného a vyzkouším. 

Měl jsem za to, že po připojení 7 nebo 13 pol prostě dojde k odpojení. Ale pokud píšeš, že u originál tažného to nefunguje, tak to je asi správně. U instalace jsem nebyl, ale rozebíralo se kvůli tomu půlka auta a dráty se tahaly až dopředu a do pojistkové skříně. Potřebuji to hlavně u vozíku se 7pol zásuvkou. Tu 13 jsem si nechal udělat pro případný karavan, který mám v plánu.

Editováno: , autor: palino_m
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

až když se do zásuvky buďto přímo nebo přes adaptér připojí vozík nebo i nosič kol nebudou zadní senzory aktivní, jestli máš velké rádio SWING, Bolero, nebo navigace - bude tam po zařazení zpátečky obrázek auta s vlekem,   u správné el. instalace se "rozebírá auto až dopředu" to je o.k.    Teď jesli to jen správně nakodovaly.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně jsem se dočkal a mohl připojit svůj vozík.

El. Instalace na 7 pol vozík funguje, ale při rozsvícení mlhovky na aute nezhasne a svítí současně vozík i auto. Na fabii jsem to mel taky tak,ale tam byla instalce ze zadní svítilny. Tak se chci zeptat, jestli by se měla vypínat? Dále na radiu swing se při zařazení zpátečky objeví jen hláška Park pilot je momentálně nedostuoný a tlačítko ok. Po odskuhlašení se už neobjeví auto s vozíkem. Má to takto fungovat? Nebo jen při zapojeni 13 pol zástrčky? Děkuji za případné odpovědi.

20171030_093448.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Yetiho před faceliftem s origo tažným a swingem. U mlhovky si nejsem jistý, ale myslím, že se na autě nezhasíná po připojení vleku (někdy to vyzkouším a napíšu). Co se týká připojení 7,13 - pólové zásuvky, není rozdílu. Mám 7 pólový vozík a 13 pólový karavan. Po připojení vozíku nebo karavanu a zařazení zpátečky se na rádiu objeví ono auto s vozíkem (samozřejmě bez zvukového doprovodu couvacího asistentu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpověď. Tak to se na to budu muset zeptat v servisu, proč se to neukazuje (auto s vozíkem). Né že by to bylo něco, bez čeho se nedá žít,ale nám rád věci tak jak mají být. Dnes jsem si ještě vyrobil zkoušečku na zásuvku a zjistil jsem, že nejede dobíjení. Trvalé napětí tam je piny 9 a 13, ale po otočení klíčku a nastartováni se neobjeví dobíjecí napětí pro karavan piny 10 a 11( zatím nemám,ale mám v plánu si vypůjčit, případně později pořídit). Zkontroloval jsem i pojistky a všude, kde je tažné, tak jsou. A já myslel, že když to někdo dělá, tak pořádně a ne abych zjišťoval funkci. :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...