Přejít na obsah

Hluk - zadní trojúhelníkové okno


Nexus

Doporučené příspěvky

ahoj,a mohl by prosím někdo nafotit kde přesně se to lepí!právě jsem pořídil superba 2 a taky mi to nějak fičí od zadních dveří,z leva za řidičem je to víc a za spolujezdcem míň,tak bych si to taky udělal.
předem dík za foto kde a jak co zalepit.

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vůbec netuším, jak to má řešené Superb, jestli stejně, tak se to lepí tam kde jsem psal. :) Prostě tam kam to jde, nechtělo se mi to projíždět a oblepovat po kouscích páskou, abych zjistil, kde to profukuje, tak jsem to vzal komplet kde to šlo. Kde jde odhrnout guma těsnění, tak tam to strč. :)

Možná pro představu pomůže tenhle návod - (ZDE MĚL BÝT ODKAZ, BOHUŽEL CENZURA EXISTUJE I ZDE) - který si můžeš vygooglit, když zadáš do vyhledávače "Oprava zadního trojúhelníkového okna O2" a tam je odkaz asi na znepřátelenou stránku tohoto webu...

A nebo jít do auta, zkusit to odhrnout a hned uvidíš kam to jde. Ale třeba u Fabie mi to dělalo také a nebylo to těsněním, byly to snad nakřivo, nebo málo upevněné dveře, příčina nemusí být jen tak jednoduchá. U Octavií 2 to je ale klasická závada, tak je velká šance, že je to těsnění u trojúhelníku, u Supa nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj chlapi,

mám problém táhne mi do auta a vůbec to nemůžu najít. Táhne dovnitř z levé strany v zadu. Myslel sem, že to bude okno, ale okno i dveře těsní dobře, tak nevim kudy by mohlo táhnout. Chvílema mi to příde, že táhne i pod tapecem jak je pás, ale fakt nevím. Nějaké rady?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono se to těžko lokalizuje, to sám znám.. Za dobu, co má taťka novou OII combi jsem s ním jel asi 2x. Od začátku mě překvapilo, jaký hluk se line zezadu (jakoby z pravých zadních dveří), jakoby měl nedovřené dveře, nebo okno.. Vše je však dovřené, těsnění je staré jako auto (cca. 2 měsíce) a rovněž tak není ani ztvrdlé, ani poškozené. V žádném jiném combi (ani liftu) jsem takové fučení neslyšel, ačkoli nuto uznat, že není cítit že by někde táhlo.. Rovněž se na to prý koukal sám, já jsem se mu na to také koukl, no nikdo nemůže přijít na to, čím to může být :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne jen na combi, okolo zadních trojúhelníkových oken může fučet snad u každé Octavie. Já se s tím setkal u své, bylo to jako by nebylo dotažené okno, nebo nebyly dovřené dveře... tak od 120 km/h to bylo už nepříjemné.

Měl jsem to samé u Fabie, která byla v záruce a jezdil s tím do servisu - závada se prý nikdy neprojevila, ale vždy jen dotáhli dveře - problém se nevyřešil, fučelo pořád, jen se už nedaly pořádně ani zavřít dveře. :D Tak poučen tímto, že dveře to nebudou, jsem koupil bezbarvý silikon a objel všechna těsnění okolo oken - mezi těsněním a plechem. Stačily by sice asi jen zadní trojúhelníky, ale pořád se mi to nezdálo ideální. Od té doby úplná pohoda, dálniční jízda už není zkouška nervů a hlasitosti rádia, už je ticho. :)

A nebo to může být případ jako u manželčiny octavie, ale tam fučelo, protože byla rovnána na stolici a byla celá pokroucená... to se vyřešit nedalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim kamoš to ma skoro to same vysal auto do posledniho drobečku, a potom zaparkoval pod břizama, a čuměl jsem i ja rano měl na platě v kufru same seminka z břiz ale hodně,,, a přitom mu tam nikde netahne hodně zajimave ,,,, ja tam parkoval take a nic,,, mame stejne auta octavia 2,,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto bourané bylo, ale jen kosmetika. Nešlo to do střechy ani jinejch částí auta. Ale byl bouchlej levej práh. Kámoš říkal, že tam táhne nějakou dírou u dveří, že nedovíraj, ale neteče mi do auta, ani když to beru VAPKOU a všechno se mi zdá při kontrole OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Kdysi jsem to řešil u zákazníka po vykradení auta přes zadní trojúhelník. Sklo jsem tam sice nasadil ale nedopasoval. Měl tam malou mezeru která ani nebyla vidět ale říkal, že mu tam fouká a je to slyšet.

Ten trojúhelník se musí natlačit do zadní části dveří. Natlačit pořádně na rám třeba gumovou paličkou.

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 roky později...

Mě se povedlo teď nedávno opravit meluzínu, která se vyskytovala vždy u zadních dveří, když jsem jel víc jak 100km/hod.. problém je v těch malých okénkách ve dveřích.

Stačí sundat tapec dveří, vyndat gumu kolem okna (je nacvakaná do plechu dveří), uvolnit šroubeček, co drží to malé okénko.. soudruzi byli velmi kreativní a narvali tam mezi okno a dveře podložku, takže je třeba použít magnet, jinak vám spadne do dveří a je zaděláno na kvalitní pazvuk :D :D :D  Poté okno vytáhnte krásně ven. Já tam narval tunu silikonu, připlácl okno zpět a zbytek otřel.

Po meluzíně ani stopa.. vyzkoušeno hned na cestě do Prahy ve 180km/hod ani ň :D

 

post-92006-0-72165000-1456238438_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte. Myslim ze mam rovnaky problem pri rychlosti nad 90-100km pocut jemne pískánie  no pri rychlosti 130 je to uz dost pocut. tesnost dverovich a okennych tesneni vyzera byt ok do auta nefuka iba pocut piskot. A mam pocit ze ten zvuk ide z predných dveri.  Dakujem za kazdu radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pretesni tesnenie-gumy silikonom. Nemusis kupovat nove tesnenie. smile.gif

Ahoj. prosím tě, taky jsem trojuhelníkový okna přetěsnil silikonem ze vnitř a hučí mi tam pořád ,ale už miň.už jsem z toho hotovej a nevím co dál....poradíš,prosím?

Editováno: , autor: koudy D.J
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...