Přejít na obsah

špatně fungující stěrače


midolek

Doporučené příspěvky

Na Feliici mi začaly zlobit stěrače a funguje pouze nejvyšší stupeň rychlosti stírání. Ostřikovače fungují,ale okno se nesetře.

Ještě doplním, že při vypnutí z funkční 4 rychlosti se stěrače nevrátí do krajní (výchozí polohy)

Kde může být "zakopaný pes" ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čest, zakopaný pes může být v tom, že máš přidřenou některou hřídelku. Odmontuj oba stěrače, vymontuj mechanismus stěračů a vyčisti hřídelky a namaž je vazelínou. Hřídelky musí jít otáčet lehce v ruce. Někdy je to přidřené tak, že to nejde rozhýbat, pak se musí vyměnit celý mechanismus. Jinak Felicie mají pouze dvě rychlosti stěračů. Pomalou a rychlou. Ta další poloha je cyklovač a ten je spojen s pomalou rychlostí. Ostřikovač má svůj nezávislý motorek, takže se stěrači nemá nic společného. Pouze páčku. :kol-28: Čus-bus, Felicius!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Čau,

Nechtěl jsem zakládat nové.... Tak se přidám sem, Stalo se mi teď, že jsem pustil stěrače-vše fungovalo po cca 8min cesty mě nešly zastavit stěrače a nefungoval cyklovač, pouze nejrychlejší poloha stěračů jela, pak v každé poloze dolů už jely stejně rychle a nejdou vypnout až po vypnutí klíče zapalování.Při pokusech za jízdy přepínání páčky se v cyklovači zastavyly někdy v úplně horní poloze, asi dvakrát se podařily vypnout jinak ne, zadní stěrač funguje jak má. Bude problém v páčce přepínaná nebo v relé?

Jo a ještě by mě zajímalo jestli je možný nastavit rychlost cyklovače nebo se sám podle něčeho ,,orientuje" ? (Třeba o tom jen nevím :kol-47: nebo to souviselo s problémem ).

Díky za rady.

Editováno: , autor: Toom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už si nepamatuji jak to bylo s cyklovačem u MPIček, ale u BMM to bylo tak že když jsi dal do polohy cyklovače a hned zpět, tak jak dlouho jsi počkal, než jsi znovu zapnul do polohy cyklovače, tak taková byla časová prodleva pro další setření ... řekl bych že tento cyklovač byl naprosto luxusní, oproti co je třeba ve fábce ... prostě jsem si nastavil co mi vyhovovalo

s tím druhým ti neporadím, ale jistě se ti někdo ozve

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozebral jsem páčku přepínače stěračů, tam jsem nenašel nic špatného, všechny kontakty vypadaly dobře a dle mě funguje jak má (rozdělal jsem ji úplně celou) nevím v čem by tam mohl být problém, relátko cvaká, ale nevím jestli je o.k. Zkusil jsem to - zapnu stěrače a už nejdou vypnout páčkou - musím vypnout zapalování, při cyklovači se zastavují stěrače né dola, ale nahoře a sem tam jedou ,,sekaně" NEVÍTE NĚKDO NA CO TEDA MRKNOUT ?? Může být špatné relé? :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak abych teda pokračoval, nemám teď moc čas a hlavně volnou garáž... odmontoval jsem motorek stěračů, rozdělal - respektive jen ,,převodovku" kontakty tam byly dost zasraný a zanesený (ty tři jsem trošku napružil), vše jsem očistil i ukostření drátků apod.Po vrácéní zpět jsem pouze zkusil chod naprázdno bez stěračů a při zastavení se vždy zastavily a ciklovač taky fungoval.

Tak až to celé dám do kupy ještě napíšu jestli je vše dobrý. :kol-47:

14.1.2013 - Tak dnes odzkoušeno, stěrače fungují jak mají, takže pomohlo :kol-47::kol-31: snad to vydrží dlouuuuho.

Editováno: , autor: Toom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...