Přejít na obsah

Rozpoznání 1.0 MPI 44kW vs. 55kW


Pavlas-Cer

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny fanoušky a majitele malé škodovky, měl bych na Vás možná netradiční dotaz. Jde nějak pouhým okem a pohledem do motorového prostoru rozeznat, zda-li je pod kapotou motor s výkonem 44kW resp. 55kW? Jsou nějak rozdílně umístěny nádržky kapalin atd.? Kupuji 55kW Citigo, možná to bude znít divně, zkrátka chtěl bych mít jistotu, že to bude opravdu 55kW verze. :-) Vím, pro klid duše mohu vzít auto na brzdu, navíc, výkon bude mít zapsán v servisce, ošidit mě nemohou, ale přece jen, jestli to jde nějak rozlišit, budu rád za případné rady. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je obrázek obou motorů - můžeš hledat rozdíly :kol-28: - (já tam vidím jinak zbarvená víčka od nádržky s brzdovou kapalinou :D ): http://forum.skodaho...ost__p__1584456

Jedině snad někde najít štítek s kódem motoru, 44 kW = CHYA, 55 kW = CHYB.

EDIT - Tak na těchto fotkách je to zase obráceně (barva víčka) :D

44 kW

post-32075-0-32092200-1354298770_thumb.j

55 kW

post-32075-0-70577500-1354298799_thumb.j

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím nahlédnout na ten štítek. Jen nevím, v kterých místech zhruba hledat. Popřípadě diagnostika, jestli to tam někde nevyčte.. :kol-28: Ale tak ošálit mě snad neošálí. :D Díky za pohotovou odpověď.

EDIT: Ještě můžu vyzkoušet otáčky motoru při rychlosti 130km/h, nebo změřit to pružné zrychlení, jestli by odpovídalo zhruba tomu, co je v článku z testu v časopisu.

Editováno: , autor: Pavlas-Cer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

předem bych byl rád, když by měla Zelenáda nějakého parťáka. Ve dvou se to táhne vždycky lépe a hlavně si pak mohu vyměňovat dotazy, rady a nápady s někým, kdo Citigo vlastní.

Já jsem při vyhledávání Citigo rovnou vyloučil variantu se 44 kw, přece jen jsem chtěl klimu a aby vůz spolehlivě odvezl 2 osoby z místa A do místa B a tak 55 kw varianta byla jasná volba. Nové auto jsem nechtěl, když jsem viděl ty několikatisícové slevy na předváděcí / roční vozy Škoda. Moje Elegance 55 kw ve 3.dv. provedení mě vyšla na 189 tisíc, přičemž původní cena byla 269 tisíc (má snad všechno z nadstandardu mimo elektrické střechy). Kupoval jsem ho jako 9 měsíců staré auto se 2010 km.

Když jsem se s prodejcem už tehdy bavil na rozdíly mezi 44 kw a 55 kw mi bylo řečeno, že jsou naprosto totožné a jde pouze o softwarovou úpravu zřejmě jednotky (nejsem technický typ a tak se v tom nevyznám). Proto ti ani moc neporadím s nějakými rozdíly, co by bylo jednoznačné pro 44 kw variantu a co pro 55 kw. Původně se třeba na Fabiích rozlišovali barvy písmenek (černé 16v a červené 16v) a nebo třeba tachoměr do 200 / 2400 kmh na palubce, ale u Citiga jsou u obou variant palubní deska (rychloměr a otáčkoměr) stejné - stejné otáčky (max 8 tisíc), stejná max. rychlost (do 200 kmh). Dokonce ani žádná písmenka či kryt motoru, filtry apod. jsou naprosto totožná a tak sám nevím, jak ti v tomhle poradit. Rozhodně než jsem koupil vůz jsem nechal VIN zaslat jednomu známému, co mi vyjel podrobný výpis výbavy, detaily o vozu a také mi hned zjistil, že mě čeká svolávací akce.

Každopádně držím palce, šťastnou ruku při výběru vozu a dej vědět, jak jsi pořídil a pak si tu vytvoř vlákno a můžeme porovnávat své dojmy s Citigem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hosi a nejde to nahodou poznat fakt z toho VINKA ?

kdyz vezmes VIN cislo a zavolas do skodovky, tak tam ti to reknou bezproblemu ;) nebo se rovnou zeptat kde je ten stitek co bejva u vetsiny skodovek v zadu v kufru na podlaze a sme doma,....

podle me v tom hledate vicemene moc slozitosti :D

ale nevim no ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a aké máš písmeno na piatej pozícii zľava vo VIN čísle??...aby sme to mali aspoň u 55kW verzie ujasnené :) ...

ešte jedna vec...na B-čkovom stĺpiku nie je žiadny štítok??

Moje VIN: TMBZZZ*****600069

Nálepky s VIN jsou v Citigu alespoň 4. Dívali se na ně při evidenční kontrole.

Editováno: , autor: technikus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

technikus,... proc se bojis o VINKO :D :D

aby ti ho nekdo nezkopiroval nebo procpak ? ;)

pawouk,......... jo to sem pochopil, ale jestli kupuje u nejakyho dobryho prodejce ci prinejlepsim dealer skodovky,... tak ty by to urcite neudelaly ;) nehlede na to ze kdyby si to pak vsechno pozjistoval,... tak by asi pekne calovaly za podvod z prodeje ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předně, jak psal Pawouk, mám obavy aby mi neprodali slabší verzi za cenu silnější. :D Nicméně, je to asi úsměvné, vozidlo jsem koupil v Araveru, což je oficiální prodejce značky Škoda, snad by si takovou nepříjemnost nedovolili. Pro technikus, také se těším, že nás tu s Citigem bude více, já osobně jsem zvolil také silnější 55kW verzi, v pětidveřovém provedení, vybavení Ambition, klima, rádio a další vychytávky typu Sunset, Sport design paket, černé lité kola... Zkrátka jsem si škodovku trošku vykrášlil. Hned jak autíčko bude doma, založím nové vlákno. Zatím čeká v autosalonu, doufám, že si ho budu moci odvézt co nejdříve. :)

Editováno: , autor: Pavlas-Cer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže typový štítok aj s kódom motora je na tom "B"čkovom stĺpiku na strane šoféra...u rezervy nalepený ako u ostatných vozidiel...na kryte rozvodov...a je vyrazený aj na bloku motora tesne nad spojom motor-prevodovka (ten je vzhľadom k množstvu hadíc ťažko viditelný)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene, testík jsem si udělal soukromý. :) Jen orientačně, zkoušel jsem různé rychlosti a sledoval otáčky, pak porovnal se slabší verzí... 55ka je krátce převodovaná... Motor jsem ověřil ještě přes VINko. ;) Jinak vlákno už mám, tady je - http://forum.skodahome.cz/topic/121568-skoda-citigo-redarrow/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...