Přejít na obsah

Na neutrál netopí tdi 81kw


Jiří Fojtík

Doporučené příspěvky

Zdravím , mám takový problém s octavii rv 2001 tdi 81kw.Včera během jízdy jsem si všimnul problému s topením.Během jízdy motoru normálné topí, ale jakmile vyřadím na neutrál nebo byli nízké otáčky z topení šel jenom ledový vítr.netuším čím by to mohlo být.Termostat je nový.díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to normální.

Na volnoběh vodní pumpa nestačí prohnat teplou vodu výměníkem a studený vzduch, kór v zimě a při mrazech, jej tak celkem snadno ochladí a proto i do kabiny jde jen studený.

Prostě i zde platí pravidlo "menšího odporu" a voda, kterou žene čerpadlo, to raději "oběhne" velkým chladičem než aby se přetlačovala zůženým průtokem, který tvoří výměník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni to tak z cela pravda :) Hlavne je to i o tom, ze diesel vecinu paliva premeni na energii k pohybu motoru a nema tak velke teplostni straty, takze palivo premeni v silu ve vecim mnozstvi nez benzinak. Jelikos je nafty pri volnobehu opravdu mala spotreba, nedosahne motor te idealni teploty, protoze vecina paliva je prevedena na silu. Kdyz ale bude v zaberu, tak se zahreje mnohem rychleji= vic paliva sezere =vyc tepla a energie se vyrobi . Snad jsem to napsal aby to davalo smysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud začne foukat studený vzduch postupně, tak je pumpa na odchodu (jak bylo psané víš), pokud ovšem hned zima, tak je něco s topením. Otázka, jestli máš obyč topení (manuální kolečka) nebo climatronik(digital) . Pak by možná někdo od ,,fochu,, spíš poradil.... :kol-32: (hádám, že to souvisí s poklesem napětí při nízkých otáčkách....)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...