Přejít na obsah

Jak zprovoznit HF přes BT & Samsung Galaxy III


bRi

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

prosím o radu jak spárovat Samsung Galaxy III (Android ICS 4.1.1) s rádiem AMUNDSEN (Superb II, 2010) a jednotkou 5N0 035 730 C (jednotka se nachází pod plastovým krytem pod sedadlem spolujezdce).

Pro další potenciální tápající popíšu můj postup (pokusy a omyly) a věřím, že se zde postupně od přispívajících dočtou podstatné informace k problematice a vyřešeni i jejich problému.

V prvé řadě jsem při párování postupoval dle návodu (Škoda), tzn. zapnul BT na telefonu, zapnul klíčky zapalování a na palubním počítači dal vyhledat nové zařízení. Bohužel mi jednotka nic nenašla, jen zahlásila "Žádné zařízení..". Zkoušel jsem to opakovaně, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem i vyhledávání od telefonu, bohužel se stejným výsledkem. Starší Samsung SGH-E250 i kámošův iPhone 4 to sice vyhledalo, ale i tak po pokusu o spárování jednotka zahlásila "Telefon není podporován..". Napadla mě aktualizace firmwaru v jednotce a s tím šel i do škodovky. Bohužel se nic nezměnilo. Po přečtení fóra jsem zkoušel stáhnout rSAP do SG III a celý postup opakoval, ale bez úspěchu.

Řeším:

1) proč HF a SGIII se vůbec nevidí

2) proč nejde spárovat „žádný“ telefon

Můžete mi někdo prosím poradit, jak dál pro spárování telefonu s HF přes BT?

Předem děkuji za tipy a rady.

bRi

Editováno: , autor: žralok
Zvětšení písma !
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tip. rSAP jsem nainstaloval dle instrukcí, ale hází mě to pořád nějakou chybu. Obávám se nutnosti dát factory reset a znovu instalace nebo počkat na Jelly Bean 4.1.2., která dnes vyšla pro Deutschland.

Editováno: , autor: žralok
Necituj předchozí příspěvek !
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Závada vyřešena! Původně jsem waikikimu a Milhauskovi chtěl napsat, že nejsem taková trubka co se viditelnosti a párování týče ;) Neviditelnost BT mě od začátku vrtala hlavou. Celý problém byl v telefonu, kde je nešikovně popsáno zaškrtávací políčko "Viditelnost pouze ve spárovaných zařízeních", což jsem logicky nezaškrtával, jenže po zaškrtnutí se popisek změnil na: " Viditelné pro všechna zařízení BT.." Pak už bylo vše jasné. Takže díky borci za nakopnutí.. Teď ještě vyřešit to zavírání kufru dálkáčem/tlačítkem u řadící páky a jsem happy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Samsung Galaxy SIII mám taky a zažíval jsem podobný problém. Respektive příběh má vývoj: Když jsem mobil koupil, spároval se na první brnk a bez problémů jsem telefonoval asi 3 - 4 měsíce. Pak přišla první (pro mě) aktualizace firmware (to bylo někdy cca v srpnu 2012). A s tím začaly problémy - telefon se sice s rádiem našel, ale po několika desítkách sekund až minut se odpojil a po nějaké době zase připojil. Když se telefonovalo, tak to drželo, ale když bylo BT spojení jen udržovací, tak to furt dingalo. Pomohla až další aktualizace FW, která se ovšem zase vyznačovala tím, že když se telefon odpojil (resp. se mezi tím připojil jiný telefon), tak už se můj telefon odmítal připojit a pomohlo jenom "výrobní nastavení" rádia. Po poslední (nedávné aktualizaci na 4.1.2) to, jak se zatím zdá, dělá opět dobrotu a funguje to tak, jak má (akorát mi blbne wifi, která i na známé sítě čas od času hlásí "chyba ověření", ale to už je jiná pohádka).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak jsem včera dostal nabídku na update mého nebrandovaného SGS III. Samozřejmě jsem si ho stáhl a nainstaloval. To jsem si nasr@l do bot!!! Používám kvůli mizernému pokrytí signálem naší části republiky profil vzdálené SIM. Po pokusu o připojení telefonu v tomto módu se telefon najde, oznámí, že SKODA_BT chce přístup k SIM, povolíte to a teď to začne - spojení na dlouhou dobu cca 10 min navazuje komunikaci s mobilem, který už je v režimu rSAP (nemá signál, je odhlášený ze sítě) a pak najednou nepřijde očekávaný dotaz na PIN, ale jednotka pošle požadavek na přístup ke kontaktům. To jsem povolil a teď to nejlepší - naskočí v módu handsfree, ale neopustí ani mód rSAP a tudíž je totálně bez signálu a nezavoláte si ani nikdo samozřejmě vám. Po odpojení od auta a opětovném připojení se občas mobil spojí jako handsfree a občas vůbec. Jediné řešení je, přepnout jednotku do módu handsfree a rSAP oželet. Protože z výše uvedených důvodů rSAP potřebuji, byl jsem nucený k downgradu zpět na systém 4.1.2. Tady mi nastal další problém, protože při updatu na 4.3. jsem si nezálohoval data z telefonu, jelikož to nikdy nebylo potřeba a vždy to vše fungovalo. Zálohu jsem provedl až v systému 4.3 jelikož při instalaci nižšího systému dojde nevyhnutelně ke ztrátě veškerých dat. Na to potřebujete systémi Program KIES 3 a ten komunikuje jen se systémy 4.3 a vyššimi. Po nainstalování systému 4.1.2 jsem nedostal zpět nastavení emailových účtů  (Kies 2.6 nedokáže vůbec nabídnout obnovu účtů ze zálohy z Kies 3) a ani zprávy (chybová hláška). Zprávy jsem nutně potřeboval, takže jsem opět musel nainstalovat Android 4.3 a přes Kies 3 nahrát zprávy. Ty jsem si přesunul na SIM a přeposlal k manželce na telefon a šel jsem znovu instalovat systém 4.1.2. Proběhlo vše a dohrál jsem si i zprávy (přeposlal sice všechny od manželky, ale napsal jsem si k nim vždy odesílatele). Strávil jsem tím čas cca od devíti od večera do čtyř do rána - pravda musel jsem hledat a stahovat neupravený systém od Samsungu a čekat než se stáhne a pak také opětovně stahovat update na 4.3.

 

Opravdu všem tedy doporučuji nestahovat update pokud chcete použít rSAP profil. Po instalaci systému 4.1.2. jsem telefon spároval během cca 5 minut i s načtením seznamu a vyzkoušením. Samsung zase vypustil něco nedodělaného a opravdu mě tím nasr..l, takže příští telefon od Samsungu nebude. Není to první pokus vypustit 4.3. Androida v úpravě od Samsungu a zase je neúspěsný. Akorát si myslím, že teď už ho nezastaví jako minule, protože zákazníků s těmito problémy bude málo. Jinak za chvíli používání jsem našel několik dalších chyb v systému 4.3. Např. se nedá oktualizovat poloha v počasí pokud není zapnuté GPS (4.1.2 to určí podle sítě a WIFI) a nejde přepsat výchozí stránka v prohlížeči (přepsat jde, ale nic si z toho nedělá a při každém startu prohlížeče mi naskočila stejná stránka to opět ve 4.1.2 nedělá).

 

Samozřejmě jsem při pokusech spojit telefon uvedl jak telefon, tak jednotku do továrního nastavení a systém v telefonu byl ofiko ne rootnutý. Docela legrace je i s programem Kies, protože moje předchozí zálohy telefonu v programu 2.3 nový Kies 2.6 nechce načíst, takže je vám to na dvě věci. Ani Kies 3 nenačetl zálohy z Kies 2.3.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

po zajímavém večeru stráveném na netu a fórech se mi podařilo zprovoznit rSAP s S4 mini. Jenom se mi po připojení telefonu v autě přepne rádio na media a začne přehrávat hudbu z telefonu. Netušíte co musím kde změnit aby se to nezapínalo samo?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...