Přejít na obsah

Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.


rsrsrs

Doporučené příspěvky

To si říkám pořád, ale při první projíždce po městě začnu přemýšlet, jestli mě to vůbec baví. DSG je hodně návykové, jak při nepravidelné jízdě typu město, tak při delším cestováním třeba na dovolenou. Jediným negativem je 50tis. příplatek, a pak možná v budoucnu náklady na servis.

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, beuticek napsal:

Anebo buď chlap a zůstaň u manuálu :D

Kolik že je Ti let ? Co má prosím kvedlačka společného s "chlapem" ? Kolik máš ve svém životě najeto km ?
Ale jistě chápu, že pro řadu lidí musí být těch 50kKč navíc problém...

@j57 DSG není jen návykové, ale především komfortní, bezpečné a ohleduplnější (obvykle) vůči motoru, nějakých nákladů navíc se obávat moc nemusíš, mám ji již na třetím autě a neměnil bych, stejně jako již nikdy "asfalt".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, j57 napsal:

A se kterými máte zkušenosti? Suchou DSG7 (DQ200) nebo mokrou DSG6 (DQ250)? "Naše" DQ200 má najeto zatím jen okolo 50tis km, takže nemůžu z pohledu dlouhodobé spolehlivosti hodnotit.

Mám zkušenosti s obojí, žádné "zásadní" problémy, bytˇ u DSG7 mě ještě v záruce měnili mechatroniku, ale spíše si myslím, že to udělali pro jistotu po problému, kdy mě jednou na D1 u Jihlavy najednou řadily pouze sudé stupně převodovky. Poté co jsem zastavil, auto zcela "vypnul", a po chvilce znovu nastartoval, problém zmizel, převodovka řadila již v pořádku, a již se to nikdy neobjevilo.
S DSG6 ještě na TDičku jsem kdysi také měl jednu zvláštní příhodu, v létě (cca přes 30°C) najednou převodovka sama do neutrálu, nešlo nic řadit, volám domovský servis nedaleko, poslali pro mě odtah, ale po chvilce (vypnutí motoru) problém zmizel, a již se nikdy neopakoval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 43 minutami, Pawouk napsal:

Hm, už zase, pánové? Najděte se příslušné téma manuál vs automat - je někde v hospodě, nebo v lampárně a tam se dohadujte. Tady už podobné a nikam nevedoucí debaty nechci vidět!

Co jaké  "nevedoucí debaty"? Pokud vidím správně, téma se jmenuje "Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.", tak proč by se zde proboha neměly vést diskuze o výbavách, k nimž samozřejmě patří i převodovky ??

A pokud se zde někdo snaží trolit, jak dotyčný sám přiznal "...Musel jsem je trochu poškádlit...", tak buď prosím adresný, a neobouvej se do všech, kdo se ho naopak snažili usměrnit a dělali tvou práci. Nebo zde mají někteří nějaká větší práva než jiní? To by byla novinka, dlouho jsem zde nebyl, ale jak jistě vidíš, tak tady již nějaká léta (11 !) jsem přítomen, a takové praktiky se tu moc dříve nevyskytovaly...:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Správně, dlouho jsi zde nebyl, takže si laskavě nastuduj řádně platná pravidla fora a dodržuj je. Mimo jiné se tam dočteš, že jakákoli veřejná polemika s moderátory není dovolena. To za prvé. Za druhé, některé tvé příspěvky jsou hodně mimo téma (a to nejen tady). Jak sis jistě všimnul, některé již byly smazány v souladu se zmíněnými pravidly. Toto je první a poslední výstraha před opakováním podobných extempore. Pokud se chcete škádlit, jděte s tím tam, kam jsem vás odeslal. Já tady také nejsem prvním rokem a moc dobře vím, jak to tady chodilo. Právě proto se podobným debatám chceme vyvarovat. Tak se podle toho zařiď. Tímto tuto debatu končím, cokoli dalšího v tomto duchu bude považováno za off topic.

  • Pozitivní 2
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj

S mojí Kopretinou jsme objednali Škodu Octavia 1.4 TSI Style. Možná bych ještě počkal, ale bál jsem se, že nebude k mání 1.4 TSI. Mám rád teploučko a parkuji venku, takže vyhřívané sklo, vyhřívané trysky ostřikovače, nezávislé topení. Přidali jsme ještě Canton, paket pro špatně cesty, sportovní sedadla, sportovní volant, Light Assistant, bezdrátové nabíjení telefonu. 

 

Čekací doba přes tři měsíce, ale nespěchám. Klidně bych ještě zimu odjezdil se starým vozem

Editováno: , autor: Clerfayt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
On 11/10/2017 at 5:55 PM, bojler said:

Ano, o 10 000Kč zdražení u benzínu, o 15 000Kč u nafty a zdražení příplatkových barev mimo Velvet a zvláštního lakování. Zdražení do cca 3%.

 

Nezvedli cenu i za příplatkové potahy sedadel u Style?

 

Benzínový VW Golf zdražil o 15 000CZK již před dvěma měsíci a to je mimo verzi ME podstatně dražší než Octavia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...