Přejít na obsah

rozvody 2.0 TDI 125kw CBBB


Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Zdravim Pani.

Tak ja odporucam sadu SKF s vodnou pumpu SKF - je sice najdrahsia na trhu ak neberieme do uvahy Origo od servisu. Osobne poznam sefa divizie lozisk atd pre SKF na vychodnom slovensku a kvalitativne bud len ORIGO alebo SKF nic ineho by som tam nedaval.

Remen v tej sade je tusim INA ale zvysne komponenty vratane vodnej pumpy su SKF.

Moj nakup pre tu skf sadu na 2.0tdi 125kw je 150eur.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A kebyze poznas sefa divizie Shaeffler tak by si nic ine ako od nich nedaval? :D

P.S. ak je v tej sade remen INA (INA patri pod Shaeffler, co sa mi zda ako pochybna info, kedze je to konkurent SKF) tak potom preco nemozme pouzit rovno sadu od INA 530 0503 10?

Editováno: , autor: sk0d@
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim, ja pouzivam vyhradne iba ORIGO skoda. Vymienal som rovzody s vodnou pumpou pri 182 000km a servisny interval na výmenu je 210 000 pri CFFB. uz pri 182 000 bolo vidiet malicku netesnost vodnej pumpy. Tak ako moze vyzerat pri 210 000? Jedina kvalita, teda teoreticka by mala byt ako tak garatovana pri Origo Skoda. Rozvody sa menia mozno raz pri jednom majitelovi. Ja by som vobec nesetril. Ved potom je pokoj dalsich 180 000km. Stoji zato riskovat inou znackou pretrhnutie remena? Ved to je KO pre motor. To zato nestoji. 

 

Samozrejme ide o moj nazor a moj postoj k  mojmu SII. 

 

Autor temy hlada co najkvalitnejsi. Ja osobne si myslim, ze by bolo najmudrejsie origo skoda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 9. 2016 at 10:56, Wittmann napsal:

Jen tak na okraj: Už jste někdy potkali člověka, který by namontoval značkovou sadu XY a pak zjistil, že je nějaká méně kvalitní?

 

Mozno stretnete a mozno nestretnete. Ale stoji zato riskovat pretrhnutie remena a KO motora? Vymena rozvodov je na 180 000km s vodnou pumpou. najcastejsi problem je prave problem s vodnou pumpou a pretekajucou vodou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ja som napísal svoj názor ako to vnimam ja. Nikto nevie zarucit 100% kvality. Ano, aj original skoda diel musel byt vyrobeny niekym, ktory splna standardy, ktoré original skoda diel vyzaduje. Preto to skoda original diel bude dosahovat (mal by). Ten isty vyrobca "kvalitny" moze tiez vyrobit taky isty diel pod vlastnou znackou. Ale ja si aj tak kupim original skoda diel, lebo je to orignal skoda diel. 

 

Kazdy si kupi a da namontovat rozvody ake svojmu autu chce dopriat. Ten kto doteraz setril peniaze na neistu znacku INNA, toho asi budem zbytocne presviedcat. Ja si svoj Superb vazim natolko, ze dostava vsetko original Skoda.

 

Kazdeho je osobna vec ako sa rozhodne. Moj nazor: Original Skoda.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím, poprosím vás o radu s mojim Superbom,  po výmene rozvodov +vodná pumpa pri 180tis (značka INA) mi pri dojazde bez plynu začne prejavovať divný zvuk od motora (pravdepodobne od rozvodov) ako keby hučal samotný remeň, povedali mi že je príliš napnutý tak som ho dal povoliť, zvuky neprestali tak mi povedali že mam na to pobehať aspoň 5tis km, že si sadne a ani po 8tis km mi zvuky neprestávajú, a teraz po vytočení motora mi vydáva tento zvuk

 https://uloz.to/!2MUC5O6DJnQS/vid-20180404-201205-mp4   a teraz nie som si istý či je ten zvuk spôsobený remeňmi alebo niečím iným, zaujímalo by ma aký je váš názor na to. Technické údaje auta r.v.2010, CBBB,2,0tdi 125kw, dsg,   

Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Ahojte chalani, prosim vas mam Skoda Superb2 Kombi 2.0 TDI 125kW DSG,

 

1) aku znacku rozvodov mi odporucate kupit: Contitech, Bosch, APM, INA, SFK, Continental? Naozaj nemam predstavu, ktore su kvalitne.

 

2)Mam najazdenych 280tis, cca 110 000 km za posledne 2 roky od poslednej vymeny rozvodov. 90% dialnice, castokrat aj 160km/h - Nemecko. Je lepsie radsej skor menit rozvody, kedze casto jazdim na vyssich otackach, od 2-3tis??

 

3)Este jedna otazka mozno z polovicky z ineho vlakna, ale: pri zapnutej klimatizacii mi vychadza nejaky sustivy zvuk, celu dobu, pocas zapnutej klimatizacie. Pravdepodobne to bude kompresor, je dobre to menit/opravit spolu s vymenou rozvodov?

 

Dakujem Rony

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouk citas pozorne? Predsa som sa sa spytal, ci je vhodne menit rozvody spolu s klimou, alebo si to mam riesit solo? To ze sa tomu nerozumiem a potrebujem radu hadam nie je ziaden precin. Ci podla teba ano? Vela krat som sa tu docital, ze si chalani mohli rovno nieco menit spolu, ked uz mali nejaku cast rozobratu, tak som sa predsa spytal. Prosim nespamuj tu vlakno a nechaj odpovedat ludi, ktori mi mozu poradit a problematike sa rozumeju.   

Dakujem Rony. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím mám supa 125kw ČR s motorem cfgb a mělo by to být stejný s cbbb a teď při 180 tis jsem dělal rozvody a bylo mi v servisem řečeno že to trpí na vodní pumpu že tečou a že vydrží tak 70tis , tak nevím jestli máte někdo podobný informace , a lidí píšou že by měli rozvody být od roku 2010 při 210 takže po výměně třetí pumpy na vodě podle toho co mi říkal mechanik , takže hádám že každých 70 tis vyměnit pumpu a zkontrolovat řemen a kladky a případně pak měnit rozvody podle toho jak vypadají 😄😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na rozvody 2.0 TDI 125kw CBBB

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...