Přejít na obsah

Osoba blizka


Doporučené příspěvky

Nazdar motoristi mam takovou otazku, manzelce prisel dopis s vyrozumenim o prestupku za spatne parkovani. Ale jelikoz ona je vlastnik vozidla a jeste k tomu ani nema ridicak a ja jsem byl ten ridic ktery to tam zanechal. Prestupek se stal 29.12 2012. Muze se jeste vymluvit na osobu blizkou kdyz ten zakon uz neplati ale stal se jeste za stareho zakona ?

Diky za odpoved a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s tim Istanbulem uz jsem ji to navrhl , ale ona nechce nikam chodit a uz vubec vysvetlovat neco. No a kdyz jsem ji rekl ze to teda vezmu na sebe ale ze to nejspise bude stat neco kolem 1000 - 2000 Kc. Tak to se ji nelibi. A jeste ten dopis co ma poslat s tou osobou mam si napsat sam takze se i udat sam osobne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je primo pred mym domem. Sice se tam parkuje bezne ne jen ja , ale jinak uz jsem premyslel nad nejakou tou podobnou vymluvou a to ta ze jsem vynasel nakup jak to delam vzdy a pak to vzdy preparkuji. Ono to je ale pravda to tak delam vzdy a nikdy jsem nic nemel se zakonem. To asi nejaky policista ktery musel v sobotu do prace jelikoz tu maji sluzebnu tak si asi udelal radost. A to si zjistim zitra no a pak na tu sluzebnu budu taky chodit jak tu uvidim nejakeho policajta parkovat jelikoz oni tam stoji bezne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žraloku ty jsi úplně šílený, vysvětli mi jak toho člověka dohledají když neexistuje a zákon jim ukládá že ho musí dohledat, ani blbého Polaka z Polského Těšína nikdo nedohledá a okamžitě to odloží. Uvažuj nad tím co píšeš, myslíš že se do toho vloží Interpol a budou řešit pokutu za 2000 Kč? Ale pokud vás to baví tak plaťte, však kasa je pořád prázdna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná jsem šílenej ale dnes dokážu uznat svoji chybu a k přestupku se přiznat a pokutu zaplatit.

Když jsem bydlel v Praze 7 tak jsem parkování řešil každý den. Fotil jsem si i ostatní auta jako důkaz o špatném parkování ostatních a víš k čemu mi to bylo?

A jestli ti jde o naplňování státní kasy tak se podívej jen na svoji výplatní pásku. při hrubém výdělku nad 100 tisíc odevzdáš státu cca 52%. Takže nějaká pokuta mě sere míň než tohle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mam zasebou rekl jsem ze se jdu udat za zavazny prestupek a ze si uvedomuji ze jsem tim ohrozil plynulost silnicniho provozu ktery v Havirove je . No a zacal vyslech proc jsem to udelal a ja rekl ze jsem tam stal jen chvili po dobu kterou jsem vynesl do 4 patra nakup a vylozil. Chlapek jen nahlidl do registru zjistil ze nemam zadny prestupek a ulozil mi blokovou pokutu v vysi 100 Kc. Takze to mam zasebou.Za 22 let jezdeni prvni pokuta coz jde :kol-31: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych se vrátil k původnímu dotazu, i když už je to jedno, ale třeba ještě někomu přijde pokuta z data před 19. 1. 2013 - když se přestupek stal ještě za starého znění zákona, řídí se tím starým zněním zákona. Je to logické, jinak by to mohlo být tak, že dnes si dám k obědu hranolky, za měsíc se vydá zákon, že hranolky se jíst nesmí pod trestem useknutí ruky a měsíc poté mi přijde oznámení, ať odevzdám ruku. :)

A mimochodem - "vymluvit na osobu blízkou" - tohle spojení slov nemám rád, jelikož obsahuje několik omylů - nejedná se o "výmluvu" ale o právo zaručené ústavou a nejedná se o "osobu blízkou" ale o odepření výpovědi. Vychází se z toho, že člověk nemusí vypovídat proti SOBĚ nebo osobně sobě blízké, jejíž újmu by cítil jako sobě vlastní. O tom samozřejmě musí vždy člověka poučit...

Každopádně jsem jednou také dostal výzvu, jelikož umím uznat chybu, tak jsem tam přišel, přiznal se a dostal 500 Kč pokuty, doteď mám doma lísteček z jejich terminálu MP Praha - Děkujeme za Váš nákup. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V padesátce jezdím přesně padesát atd. na zákazu neparkují, snažím se jezdit dle předpisu, praxe 17 let Tatra 815 + vlek, ale když už se stane a vyblejsknou mě někde, kde to třeba neznám a nevšimnu si padesátky. A dojde mi domu výzva, tak to na 100% bude řídit nějaký Afričan!!!

No Bobo , ne ze to pak budes shazovat na mne :D

Pošli iniciály. :kol-28:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

On je problém v tom, že oni se sice musí pokusit to prokázat tomu, koho ty jim "práskneš", ale pokud se jim to nepovede, tak se to zase vrací za provozovatelem... A to že se jim to nepovede není nikde konkretizováno, může stačit, že se jim vrátil ten dopis... A správní delikt nemá promlčecí lhůtu jeden rok jako přestupek...

U toho zákona je paradoxní, že pokud pojedu na Jižní spojce, kde je 80 km/h a rozhodně nehrozí, že na ni potkám děti jdoucí ze školky, 100 km/h a změří mě "automatizovaným prostředkem bez obsluhy" (tohle je také skvělý pojem), tak to bude správní delikt a budu muset prokázat svou nevinu, pokud pojedu 130 km/h, tak to již správní delikt není a můžu klasicky použít své právo nevypovídat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Souhlasit s tím, že pokud se přestupek stal před 19.1. 2013, bude se řídit platnou vyhláškou, už je asi zbytečný - to už se tady ví.

Ohledně "osoby blízké" - je stále možné tuto formulaci použít ovšem v trochu jiném pořadí. Provozovatel je vyzván k "prásknutí" řidiče v době, kdy byl spáchán přestupek. V pořádku... jednoduše sdělí, kdo byl ten dotyčný řidič. Onen "provinilec" bude předvolán k vysvětlení přestupku. Poté co se dostaví na stanici PČR nebo k měšťákům, uvede, že v době spáchání přestupku řídila "osoba blízká". A tím vše skončí a tradááá do šuplíkůůůůůů :kol-46::kol-31: Provozovatel splnil oznamavací povinnost a řidič jenom použil to, co mu ústavní právo umožňuje :kol-28:

Editováno: , autor: ja-pce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...