Přejít na obsah

Tempomat do RAPIDa + návod na montáž


miklisek

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se zeptat chtěl jsem do rapida 2015 domontovat tempomat ve škodovce mi řekli, že je to možné ale ať počítám 8-11 tisíc kč. Na netu jsem našel stejný ročník rapida ve verzi montecarlo 2015 bouračka s tempomatem chlápek prodává tempomat za 1500kč moje otázka zní dá se zjistit jestli by to pasovalo do mého rapida popřípadě co nějaká kabeláž a kodování diagnostika? Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, chtěl bych si do auta nechat tempomat dodělat a bylo mi řečeno, že to skoro není problém. Jediný háček je v tom, že ten díl se již nevyrábí a musím si ho někde sehnat sám :D .. Ovšem pokud zadám do všemocného googlu číslo dílu který potřebuji (5JA054691A) nic mi to nenajde a není díl kde koupit. Máte někdo nějakou radu, kde hledat? Kde se zeptat? Cokoliv? Děkuji, Petr

 

Škoda Rapid 1.0tsi 09/2019

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, Petrzi napsal:

Liší se v páčce, podle toho jestli má volant multifunci...

Děkuji za vysvětlení. V tom případě mi opravdu nezbyde nic jiného než doufat, že se někde ukáže 5JA054691:D . Sama stránka z vašeho odkazu mi řekla, že tento díl není vhodný pro mé auto podle WIN .. Takže mám opravdu smůlu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, prolezl jsem  celé vlákno ale bohužel nenašel.

Hledám nějaká data ke kabeláži pro tempomat. Konkrétně se jedná o FL verzi 2018. Mám sehnané páčky ale bohužel bez kabeláže, tak mě napadlo zda by nešla dodělat :D přeci jen je to jen pár kabelů a pár pinů.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Ahoj, potřeboval bych poradit. Nechával jsem dodělávat tempomat do Rapida z roku 2016. Použity byly díly dle Maikla. Tempomat funguje, ale po ujetí asi 200 km se ozvalo z volantu chroupání a pak po křupnutí přestal jít klakson a multifunkční volant a objevila se chyba airbagu. Samozřejmě to byl kroužek pod volantem. Po další výměně kroužku se ozývalo chroupání v podstatě hned a další kroužek v háji. Zkusili jsme to ještě jednou a po několika zatočeních stejný výsledek. Nesetkal se s tím někdo? Případně nevíte někdo, čím by to mohlo být, prosím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, asi jsem to napsal nejasně. Bylo to při zatáčení a je to urvaný pásek. Ale ty kroužky i kola byly podle mě původně v nulové poloze (před montáží jsme zkusili otáčky na kroužku na jednu i druhou stranu a pak byly kroužky nastaveny na střed). Navíc chvíli to i po montáži v pohodě fungovalo, ale pak jako by to začalo někde drhnout a ten pásek se zasekl a nakonec vytrhl. Každopádně nejde o to, že bych nevěděl, že je to vytrženým páskem. Jen nevím, čím to je, že se ten pásek pokaždé vytrhnul. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle těžko soudit, ale určitě bych hledal spojitost s instalací nových páček pro tempomat.

Není třeba možné, že jsou páčky špatně usazené a tím pádem tlačí zezadu na kroužek, který se pak takhle poškodí?

Případně, že by byl celý mechanismus nějakým způsobem uvolněný a vznikaly tam i další nechtěné pohyby?

Pokud je vše okolo v pořádku a správně seřízené, nemělo by k takovému poškození vůbec dojít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...