Přejít na obsah

Ostřikovače


Petrrr

Doporučené příspěvky

Ahoj Páni kluci,

   nenašla by se dobrá duše která by mi prozradila kde mám ve VCDS dokódovat hlídání vody v nádobce odstřikovačů. Vše mám zapojeno, budíky mám 5JA 920 840 B, a ve VCDS 12.12 nikde to nevidí (jak v kodování, tak v přizpůsobení),  neb v této verzi ještě nejsou pojmenovány všechny bity nebo jsem slepec ... Předem díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

 

 

chtěl bych se zeptat, taky Vám tak rychle dochází směs do ostřikovačů ? Lil jsem 2 týdny zpět odlitou kapalinu z 2L PET láhve (lépe se to lije do nádobky z PET láhve) a vydrželo mi to  cca týden, to se mi zdá sakra málo :huh: Mám Spacebacka 2017. Bývalá F1, tam mi kapalina vydržela i celou sezónu, tzn cca 4l kapaliny na půl roku. U Rapida mi to podle tohoto vychází tak, že 4L mi vydřží 2-3 týdny. 

 

Je pravda že trochu stříknu na sklo před každou jízdou (tzn jednou denně), máme na ulici Lípy a sklo je ulepené po nočním stání, ale zase s tím necákám nějak nazmar. 

 

 

Díky za vaše postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já moc nejezdím ani nestojím po lípou, ale nádržka opravdu není moc velká, z 3 l balení zbyde vždy pár panáků na dně. Malá nádržka je další příklad šetření nákladů v praxi. Přitom místo tam je, rusové si dávají místo ní nádržku z VW Polo Sedan, která je myslím na 5l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje chyba, už jsem na to přišel, je to problém v tom zpětném ventilu, asi jsem to držel krátce, že to z počátku jen tak "prsklo" jak by docházela směs. Když to podržím déle, pak to začne stříkat. Každopádně je to fakt zajímavě řešené, u F1 t ostříkalo hned a navíc musím i pochválit tamní trysky, skvěle rozprašovaly a byly zároveň hodně spořivé :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...

Tak jsem dnes ráno před odjezdem do práce, chtěl ostříknout zadní okno a hle nic. Motorek bezel, ale žádna kapalina se na zadním skle neobjevila. Tak jsem to nechal tak a jel do práce. Po práci jsem to zkusil znova a opět nic, zkontroloval jsem pohledově, zda něco nebrání tryskám, ale nic jsem tam neviděl. Tak mě to nedalo a po cestě zastavil v AS. Tam mě nejprve chtěli objednávat aniž by se mrknuli zda to není něco banálního, nakonec jsem se přesvědčil aby se mrknul na to někdo z techniků. Po rozebrání byla ucpaná tryska. Technik se ji snažil opravit, ale vždy to stříkalo buďto přímo do kloubu a nebo nad auto. Nakonec to vzdal s tím, že se musí objednat nová tryska. A to jsem před cca. týdne fungoval úplně normálně.

Chtějí za to cca. 130 Kč za tu novou trysku. Je to možný, aby vůbec něco chtěli za to, když je auto v tovární záruce a navíc to není ani 2 roky staré auto? Nemělo by se na to vztahovat záruka také?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trysku ucpal nějaký bordel. Ten jsi buď do toho nalil spolu s kalinou ty, nebo výrobce, potažmo servis. A nebo už v hadičkách nějaký bordel byl.

A v praxi záleží, jak dlouho máš po koupi, protože:

"Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí."

Toto je tzv. vyvratitelná doměnka. Pokud prodejce prokáže, že vada při prodeji neexistovala, tak domněnka padá. To se mu ale určitě nepodaří.

Pokud ovšem máš už po této lhůtě, tak je důkazní břemeno na tobě. A tobě se to také prokázat nepodaří.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto mám od května tohoto roku. Otázkou spíše zůstává, zda tuto reklamaci do 6 měsíců mohu uplatnit kdekoliv v AS nebo jen tam kde jsem vůz zakoupil ... a zda se nevztahuje jen na nový vůz, toto byl roční vůz.

Editováno: , autor: mbrazdil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem nepsal nic o obchodníkovi. Předpokládám, že tu prohlídku a nacenění opravy řešil se servisem, a pokud má auto v záruce, tak by bylo relevantní se jich na detaily zeptat. Je pravda, že já jsem si nikdy vyloženě "reklamaci" nevynucoval. Jen jsem nahlásil problémy a oni to automaticky dávali na garanci u auta v záruce. Pak mi třeba až volali, že se to buď neprojevilo nebo to není reklamovatelné, příp. co s tím. Ale nevím, jaké bylo celé pozadí této události.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Caute, mal by som taku otazocku, moze sa z hrdla nadrze odparovat kvapalina pre ostrek skla? Dolial som nemrznucu zmes uplne po max az po ten filter presiel som s autom nejakych 50km a pozrel som to hrdlo a chybalo z neho asi 1dcl zmesi a pritom som vobec neostrekoval ani predne ani zadne. Moze sa odparovat tolko alebo mi to niekde tecie ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...