Přejít na obsah

Ostřikovače


Petrrr

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Objednal jsem také ten zpětný ventilek pro přední ostřikovače na Rapida. Jen pro ujištění se zeptám - ostřik s ventilkem tedy půjde páčkou hned bez čekání, ale původní prodleva stěračů zůstane? Jde mi o to, zda je pak časově správně sesynchronizované. Ale vzhledem k tomu, že všichni píšete, že po osazení toho ventilku je vše OK, tak se asi ptám zbytečně :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde mi o to, že ostřik tedy půjde s tím ventilkem dřív bez toho delšího držení páčky. Ale časový odstup od impulzu páčkou pro první setření stěrači zůstává? Tj. nedochází ve výsledku k tomu, že na brzký ostřik stěrače zbytečně delší dobu čekají a člověk jede chvíli naslepo s nesetřeným ostříkaným oknem? Asi řeším kravinu, kdyby nastával tento problém, tak by se to tu jistě řešilo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Az sa ti to stane, tak ti bude u prdele nejake strikanie, vtedy ide packa hore na max rychlost stieracou s neustalim drzanim, ostrekovania. Okrem toho mas take veci predvidat. 

A tusim niektore jednotky umoznovali nastavenie predstreku pred stieracmi. 

Tj ked. Si ostrekoval sklo stierace isli z spozdenim 0,5 az 1s. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tom01 bez spätného ventilu hneď prvý ostrek za jazdy je oneskorený a stierač pretiera suché sklo, pretože chvíľu trvá, kým sa voda dostane z nádržky do hadičiek a samotných ostrekovačov. Hneď po prvom ostreku však stále zostáva voda v hadičkách a teda všetky ďalšie ostreky za jazdy sú už normálne. Voda stečie do nádržky až po nejakej dobe - zvyčajne keď je auto odstavené na parkovisku. Aspoň ja som to tak mal na svojej Fabii 3 pred montážou spätného ventilu.

 

Spätný ventil vlastne vyrieši to, že aj ten prvý ostrek bude rovnaký ako všetky ostatné. Čiže žiadneho oslepenia sa nemusíš báť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Včera při přezouvání na zimu jsem nainstaloval také zpětný ventil na přední ostřikovače. Raději jsem odzkoušel jestli se jedná o tu hadičku blíže středu auta, jako u Fabií, ano je to stejné. Výsledek super, voda už nepadá a drží pěkně na tryskách a stříká hned 👍

IMG_20211029_131701.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím nějak teď pozoruji, že se nám i při několikátém stříkání během chvíle nechce hned a naplno natlakovat tryska/ky předních ostřiků, tudíž má velké  zpoždění a stříká snad jen do půly skla, nesetkal jste se někdo s něčím podobným? nechází se v systému někde nějaké filtry? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zpětný ventil jsem také dával kdysi fungovalo to dobře ale nevím přesně od kdy ale už při dání ostříku tak mi to NEJDE HNED, zkoušel jsem trysky špendlíkem ale to nepomohlo, nevíte čím to může být jesli ventil může být špatný či zničený či jinde problém? Mám ostřík jen předního okna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kent Také jsem před dvěma lety osazoval zpětný ventil dle zdejších návodů a cca rok mi ten ventil taky nedrží a první ostřik musím zas dýl držet páčku. Pak vše stříká jak má, takže tryskami to nebude. Chci ten ventil vycvaknout, propláchnout vedení a nádržku a naplnit čistou směsí. Tuším, že se tam dostal nějaký bordel a ten ventilek nedovírá a propouští sloupec vody nad ním dolů do nádržky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...