Přejít na obsah

Aretační háček rolety a rozebrání výplně kufru.


Doporučené příspěvky

Zdravím,

při brždění se z kufru ozvala rána a když jsem šel zkontrolovat, co se stalo, tak jsem zjistil, že mi zapadl za bořní výplň kufru pravý háček, za který se mi při vysunutí zahákne roleta.

Prý ho stačí znovu nacvaknout a vše bude ok. Ale jak rozebrat boční výplň?

Odšrouboval jsem šroub světlometu i šroub vedle. Pak jsem vyšrouboval další nahoře pod obdélníkovou krytkou (vyšší výbavy tam mají výklopný háček) a pak jeden u opěradla zadní sedačky.

Ale jak oddělím boční výplň od plastu, který kryje práh kufru? Je to spojené něčím černým a kovovým a z kufru to není za co chytit. Kdy, kde a jakým směrem mám zatlačit/zatáhnout,

aby se výplň uvolnila?

Na netu jsem návod nenašel.

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Presne to isté sa dnes stalo aj mne. Ten háčik na pravej strane spadol do vnútra za plastový kryt a vidieť ho cez mriežku, ktorá tam v kryte - ale len na pravej strane je. Roletka po vytihanutí drží len na jednej strane, a tak ju ťahá bokom a stále z jednej strany vyskakuje. Práve som na to chcel založiť tému a opýtať sa ako tie dekle a plastové kryty dať dole, lebo sa mi to na pohľad zdá dosť ťažko prístupné.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stanley CZ podarilo sa ti to nejako urobiť?

Nikto nič škodováci? Tak to bude asi fakt problém urobiť svojpomocne. No nič ja sa  asi do toho púšťať neudem a radšej to dám urobiť môjmu tzv. garážovému šikovnému mechanikovi.  

Editováno: , autor: hajmi19
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nevyřešil, ale při manipulaci s roletkou se mi povedlo zastrčit i háček na druhé straně. Takže jezdím dočasně bez roletky.

Při snaze o demontáž bočnice kufru jsem se dostal jenom do fáze, kdy je zapotřebí uvolnit práh a tam končím.

Mechanik si poradil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

mne sa to našťastie podarilo spraviť ale kým som našiel šrobiky a uchyty kde to drží mi trvalo cca 40min, musel som dať dole aj jednu časť sedadla pretože pod ním sa nachádza jeden uchyt čo drží celý ten plast, ako tu niekto písal že odporúča to hneď prilepiť tak som poslúchol a dúfam že to budem znova rozoberať len pri niečom inom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem  se včera konečně pustil do rozebrání tapicíru v kufru, abych našel a zpátky nasadil (přilepil) háčky, co drží roletu rozrolovanou. První byl oříšek. Byl zapadlý až v karosérii auta a zakutálel se až skoro doprostřed k záchytu zámku. Našel jsem ho už v zoufalství, kdy jsem vzal baterku a svítil do těch malých mezírek co tam jsou a náhodou jsem ho tam uviděl. Vytáhnou ho taky byl oříšek, ale povedlo se. Na levé straně jsem měl štěstí. Ležel hned za plasty. Docela jsem se toho bál, ale asi za dvě hodinky bylo hotovo. Háčky jsem tam přilepil, tak snad budou držet a už to nebudu muset rozebírat. Pomohl mi návod od GALVIho, jak rozebrat tapecírung. Kdyby měl někdo problém, klidně se ozvěte. Sundal jsem jen plasty na sloupku a střed, kde je trojúhelník. Ty boky stačily povolit na tuším čtyřech šroubech a jen vyhnout a krásně se tam dostanete.

Editováno: , autor: TraCker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravím, tak aretace na pravé straně taky zapadla. Za cca dvacet minut jsem to rozdělal podle nějakých fotek, které tu uvedl nějaký borec co si montoval osvětlení. Pro jistotu jsem to ještě přilepil a za cca 15 minut složil. Při tom jsem si ještě stihl pokecat ze sousedkou.:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Super děkuji ;) dle tohoto návodu jsme rozebrali a háček našli - přilepili tavkou jak někdo někde zmiňoval a funguje. Jen jsme si to rozbírání dali 2x protože jsme si nedali pozor a zapadl nám tam ten háček co drží nákupní tašky :D ale vše v pohodě. Ani to netrvalo tak dlouho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...