Přejít na obsah

1.6 zvuk motoru a otáčky


Doporučené příspěvky

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zdejších majitelů motoru 1.6 na jejich zkušenosti. Dostal jsem firemní 1.6 FII r.v. 2008 při najetých 97 000 km. Byl to přechod z 1.2 HTP :-D , takže ze začátku velká spokojenost. Postupem času jsem si ale všiml, že při zahřátem motoru mi při stání na volnoběh poskakuje ručička otáček viz. video, ale co je ještě divnější, tak to někdy dělá i při jízdě, když jedu ustálenou rychlostí např. 80km/h, přitom motor sám o sobě má hladký tah a neklepe nebo není poznat, že by se měnily otáčky. Někdy poskakuje i ručička rychlosti. Další věc je zvuk. Nepodařilo se mi ho nahrát úplně nejlíp, ale myslím že majitelům 1.6 by to mohlo stačit. Je tam slyšet zvuk v nizkých otáčkách (750- 1200 rpm). Kámoš měl něco podobného a bylo to ložisko u altíku. Žádám Vás proto o nějakou radu nebo info, co by to mohlo být. Jinak motor táhne skvěle tak jak má a ani spotřeba není nijak vysoká. Děkuji za odpověď :)

otáčky:



zvuk:
http://ulozto.cz/xxLUfA8/zaznam-1-mp3 Editováno: , autor: Gejza100
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak sem se na to díval a zameřil a dělá mi to taky... nevím proč vše ostatní ok, tak proč to řešit.... kdybys na to přišel, tak dej vědět... Jinak ten zvuk mi nejde přehrát, ale taky mi to něco dělá a vsadil bych se, že ten zvuk máme taky stejnej. Kdyžtak zkus to nahrát znovu a dát to třeba do mp3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ten zvuk nevím...moc sem toho nepoznal z té nahrávky, ale mě to dělá jen na volnoběh a je to spíš jakokdyby nějaká kladka, ložiska altíku či něco takovýho...jak přidám plyn zmizí to...  S tou ručičkou nevim...prostě je to asi moc citlivý a má to dělat...kdoví

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Čau,

mám najeto 95 tis a asi tak posledních 20tis pozoruji klepání na volnoběh, je to jako šicí stroj. Frekvence klepání mi připadá nížší než jsou otáčka motoru. Klepání nezmizí ani po zahřátí motoru. Na napínací kladku jsem zkoušel zatlačit při volnoběhu jestli se nezmění klepání, ale žádná změna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou zdvihátka ventilů a u 1.6 i 1.4 je to spíš vlastnost, než závada. Pokud tedy jsou slyšet jen u studeného motoru. Když je chladněji, tak jsou slyšet víc. Po výměně oleje je chvíli klid (aspoň u mě). Někdo zde na fóru si zdvihátka u 1.6 nechal na záruku vyměnit. Po pár tisících bylo cvakáni zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to si zrovna nemyslím v mojom motore sice je to 1.4ka mám nové zdvíhatka. Myslím že to spôsobuje niečo iné. A ja som mal ich menené na dva krát pretože jedna sada ktorú som objednal tak po namontovaní 2 znich klepali a 6 bolo mäkkých. Po výmene za druhe INAcké to je už OK a bez problémov.

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to nikdy nedělalo, až teď z ničeho nic a to se k autu chovám slušně a je pravidelně servisováno. Motor má najeto 125000km

Ještě jsem si to pouštěl na PC a je fakt, že ten zvuk je trošku odlišný od cvakání zdvihátek. Trošku to i šustí. Tak možná kladka.

Já jsem řešil u 1.6 teď vodní pumpu. Na volnoběh pískala. Při výměně jsem šahal na kladky a obě měly trošku vůli. Ale jsou zatím potichu. Rok 2009 a najeto 122 tkm.

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

marfan: Až budu mít info napíšu.

 

rkonf: Ano ty kladky už jsou dost hlučné, jedna se měnila před rokem, když mi propouštěla vodní pumpa. Naplánované jsou časem rozvody, tak se to potom vezme komplet. Ten zvuk je dost výrazný a hlučný + občas hned po nastartování nejspíš zachrastí na 1-2 sekundy rozvody. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže zvuk mi připadá stejný jako jsi nahrál. Po sešlápnutí spojky se nic nemění. Nevím, jestli se nejedná o přesuvník sacích ventilů ( nebo jak se to jmenuje) a nebo jak někdo psal poškozený povrch pístu. V servise mi řekli, že je to normální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...