Přejít na obsah

Infotainment Navigační systém COLUMBUS


Doporučené příspěvky

Omlouvám se dopředu, že to celé nepročtu...ale nevím jestli bych to pobral. Lze aktualizovat SW  a aktualizovat mapy  - viz příloha a případně jak. Nejlépe okolí Brna.

Je to z O III RS 2014. Lze SW povýšit na verzi, která umí komunikovaat s androidem pomocí Smartgate??

Požádám o zdrženlivost v komentářích typu "Přečti si to a nezdržuj"- děkuji za odpověď

20180612_170144_resized.jpg

20180612_170211_resized.jpg

20180612_170225_resized.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tdikarlos, mapy si vies aktualizovat cez update portal Skoda Auto, kde zadas VIN a ponukne ti poslednu aktualizaciu, na ktoru mas zrejme narok, ak som to dobre pochopil. Inak su linky na mapy aj v tomto vlakne (a v samostatnom o aktualizacii map, treba sa pozriet v sekcii nizsie), staci prejst par poslednych stranok tu alebo v druhom vlakne. Update sa robi SD kartou. Myslim, ze navod je aj na portali Skoda.

Smartgate, resp. asi si myslel Smartlink, na tvojom Columbuse nerozbehas, pretoze mas este MIB1. Tuto funkciu dokaze az MIB2, aj to ju musis mat tusim zakupenu.

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 4/14/2018 at 9:20 PM, Aleš_BX said:

pro ty z vás, kteří mají osobní problém s ochmatáváním displeje Columbusu, mám dobrý odzkoušený tip - DISPLEX Liquid Glass Sealer, oleofobní prostředek proti otiskům prstů na displeji ... prodejcem pro ČR je jen jedna firma, tak to neberme jako reklamu ... v balení jsou 2 a 2 kusy, tedy pro dvě aplikace.... 

 

mám na telefonu a dvou tabletech a fakt to funguje, druhé aplikační sáčky použiji až bude čas na Columbuse a další domácí dotyková zařízení...

ahoj. vyskusal som to na Columbus v S3. par dni som sa tesil, no otlacky su opat viditelne (aj ked teda v mensom rozsahu ako bez aplikacie Displexu). 

 

je mozne, ze som neaplikoval ochrannu nanovrstvu spravne (v navode je velmi strucne popisane, ze treba vycistit povrch prvou handrickou, utriet do sucha mikroutierkou a potom pouzit druhu handricku a opatovne mikroutierku. nie je tam dokopy nic viac. mozno bolo treba druhou handrickou kruzit po ploche dhlsie)...

 

poradis ako na spravnu aplikaciu, aby to vydrzalo dlhodobo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem to rovněž před časem aplikovat na Columbus v mé O3. Žádný velký efekt to nepřineslo, a nyní cca po měsíci to je v původním stavu :wacko: Chvilku, tj. pár dní se to možná mazalo méně, ale nijak zásadně. Má schovanou druhou dávku pro smartphone, tak jsem na to zvědavý... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Uvažuji o koupi ojeté OIII s Columbusem, co jsem tak rychle prolétl tohle vlákno, tak abych mohl zrcadlit displej z mobilu na Columbus, musí podporovat smartgate? To umí až Columbus verze MIB2? ...od kterého MR se v OIII začala montovat verze MIB2? Jak se dá poznat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jestli jsem to na podruhé pochopil správně
Smartlink = možnost zrcadlení plochy mobilu na displej Columbusu
Smartgate = možnost získávat informace o vozu na mobilu

Mě jde primárně o možnost zrcadlit Waze na Columbus, pokud tedy koupím OIII do MR2015, nebude možné smartlink sprovoznit - je to závislé na tom typu Columbusu? ...tedy jediná cesta je výměna za novější model, nebo ani tak to nepůjde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, nezkoumal nekdo z vas, kde lze cist SMS dorucene na datovou SIM ? 

 

Obcas se mi vedle symbolu stavu site ukaze obalka, znacici pravdepodobne novou SMS. Stalo se tak i v dobe, kdy nebyl pripojeny telefon. Proto predpokladam, ze slo o SMS na datove SIM.

 

Zkousel jsem googlit i manual, ale nic ... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Aleš_BX napsal:

já mám třeba od O2 sim se službou Multi internet, tato sim sdílí data se sim v telefonu a nelze na ni/zní volat nebo psát/příjímat sms - ta sim prostě nemá svoje telefonní číslo...

 

Myslím, že každá SIM má z principu přidělené číslo (je to její identifikace) - to že se na ní nejde dovolat (nebo zaslat zprávu) je proto, že na ní není přidělená žádná hovorová služba, nebo služba SMS zpráv...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Ahoj. Přikládám moji zkušenost s Columbusem. Mám Octavii III FL vyrobenou 11/2017. Dnes ráno jsem si všiml, že se mi na displeji udělala svislá čára (jakoby to uvnitř prasklo). Nejvíc to bylo vidět při zaplém režimu navigace. Stavil jsem se po cestě rovnou ve Škodovce a bylo mi sděleno, že objednají nový panel a bude se v rámci záruky měnit. Chyba je podle technika ve špatných pixelech. Bylo evidentní, že tam nejsem první s tímto problémem. Ten technik mi to taky následně potvrdil, že jich už několik měnili. Je tady někdo kdo tuto závadu taky řešil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...