Přejít na obsah

Parkovací asistent – Automatic Parking assistant


Honza9007

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Auto bylo na diagnostice, která bohužel žádnou chybu neukázala.

Od kolegy ze zdejšího fóra jsem dostal tip na resetování fce “parkování a manévrování” do továrního nastavení skrze infotainment. CAR - Nastavení - tovární nastavení.

Po resetování do tovarního nastavení tato chyba již cca týden nevyskakovala. Zdálo se, že “problém” je vyřešený.

Bohužel po týdnu klidu se hlášení začalo objevovat znova.

Nezbývá mně zřejmě nic jiného, než navštívit autorizovaný servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Aktuálně je auto ode dneška v servisu. Konkrétně v ADO Frýdek Místek. Dostal jsem tip od kolegy, který je hodně spokojený, tak uvidím.

Po přivezení hodili auto na diagnostiku a opět bez chyby. Dnes či zítra se bude toto hlášení řešit online se Škoda Auto. Nechci být zbytečně skeptický a vyčkám, zda online řešení problému něčemu pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Přidám aktualizaci. Po výměne baterie probíhají starty bez jakékoliv hlášky, která se objevovala před výměnou baterie.

Aktuálně, po týdnu ježdění, se při zařazení zpátečky objeví hláška nová a funkce se “odškrtne” i v infotaimentu. Po sléze musím manuálně aktivovat funkci vyparkování a detekci mrtvého úhlu. Při opětovném zařazení zpátečky se opakuje výše zmíněné.

IMG_0604.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Kurňa - jak to funguje? Snažil so sa zaparkovať s tým asistentom dnes v obchodnom centre a nejak ma to nechápalo. Ako si prepnem medzi pozdĺžnym a priečnym parkovaním? Chcel som aby mi normálne zacúvalo do medzery a ono sa furt snažilo nájsť miesto na pozdĺžne parkovanie, čo samozrejme nebolo ... Po chvíli som to vzdal, cítil som sa trápne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Schrapnel napsal:

Kurňa - jak to funguje? 

 

A co takhle se podívat do manuálu, je to tam popsáno celkem dobře, tj. jak rozlišit typ parkování (podélné, příčné) a i strany, kde chci parkovat, dokonce i jestli chci parkovat popředu či pozadu...  Apropo mám pocit, že mě můj robot sám rozezná, zda-li jdu do příčného či podélného...

To celkem nechápu, že si před použitím parkovacího robota nepřečteš ?


@spirito V FL máme 2 různá tlačítka pro vyvolání parkovacího asistenta (kameru) a pro parkovacího robota. A měl jsem to tak i v O2FL...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návod som čítal, dokonca viackrát ale proste, zapnem parkovací asistent, miesta sú na pravej strane, takže žiadna smerovka.

Pomaly prechádzam okolo medzier, tie na priečne parkovanie odignoruje a stále mi ukazuje, že mám ísť dopredu. Keď stlačím gombík, ktorým by som mal meniť štýl parkovania, tak sa celý systém vypne. ...

Je možné, že systém vyhodnotil medzeru ako príliš úzku aj pre priečne parkovanie?

Lebo ja som tam potom nacúval manuálne úplne v pohode .....

 

 

Screen Shot 2018-06-07 at 13.19.54.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sprava sa mi to v Superbecku presne identicky,ako tebe,hlavne vtedy,ked je parkovisko poloprazdne,silou mocou chce na priecne miesta parkovat pozdlzne,ludia na mna pozerali,ci som vpohde a co tam nacvicujem.Ak je parkovisko plne,najde miesto vpohode a parkuje uplne spravne,mam ale taky dojem,ze ak vedla stoji auto krivo,zaparkuje aj automaticky krivo,takze neriadi sa iba sirkou medzerya ciarami,ale aj tym,ako parkuje auto vedla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad bocni senzory - priste pokud si na to vzpomenu to nekoupim. Pokazde kdyz si beru parkovaci listek, to rve jak pominute..., u kazde rampy, a mnohokrat na cervene u dvouproudovky.

no a samosebou samoparking nepouzivam. Je to mozna pro (nejakou) holku dobry, ale ta moje si to nezapne ani v GLS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne!

Kvôli tomu som kupoval toho asistenta, že auto bude mať senzory aj po bokoch.

Naivne som si myslel, že mi to pomôže pri parkovaní (pzdĺžne, manuálne) popri obrubníku a pomôže mi to ochrániť kolesá. Na "starom" mondeu som oškrel 18 po 1 dni od kúpy auta. Ale úplne 1/4 kolesa bola okusaná... Teraz mám 19 ktoré by som rád udržal v tip-top stave...

Samozrejme, že asistent obrúbniky ignoruje a pípa to iba v zápche keď prechádzajú okolo motorkári a keď vchádzam do garáže ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Schrapnel bohuzial je to tak. Skusim sa opytat v kodovani, ci sa to neda zrusit, lebo ma to akurat minimalne 4x denne vytoci. Absolutny nezmysel tento bazmeg.

offtopic: kolesa mam 19tky, a samosebou su orvane. Ale nejako dramaticky to neprezivam. Odkedy mam stabilnu pani u ktorej byvam, moj vztah k niektoremu typu aut sa zmenil. Je to proste spotrebak. Ale stale mam 4, kde davam vacsi pozor a draha sa ich neodvazi soferovat ;)

Editováno: , autor: Strabag
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 45 minutami, Martab napsal:

@Strabag a @Schrapnel Nestačilo by vypnout automatickou aktivaci senzorů v infotaimentu? Pak by to v těch kolonách a na motorkáře reagovat nemělo. Aspoň takto jsem řešil přecitlivělé přední senzory u firemní OIII.

To by podle me vyplo i predni senzory a to nechci. Vadi mi jenom bok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...