Přejít na obsah

Parkovací asistent – Automatic Parking assistant


Honza9007

Doporučené příspěvky

No tak si nato zvyknite a nerieste. Su aj dolezitejsie veci ako to, ze sa mi zapinaju senzory, ked sa priblizim k prekazke. Mne sa minule zapinali aj ked som prechadzal cez kaluz a tak si popipali a vypli sa...Predtym som to na ziadnom aute nemal a ani mi to zivotne nechybalo. Bocne senzory mam, zatial som parkovaci automat nevyuzil a skor som zaparkoval sam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Strabag, nebudem ti prikladat do ohna, ktory tu zakladas. Ked to sam nevies urcit, tak radsej ostan len petrol head s klapkami na ociach. Obcas mas fakt dobry nazor, ale teraz ti to akosi nevyslo...

Hajo, neviem ti sice konkretne poradit, ale skus napichnut na kabel a mozno bude fakt stacit vymazat zavadu ako pises. 

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zase využívám všechny asistenty. Tedy i parkováky a automatické parkování. Když je někde míň místa a vím, že tam budu stát chvíli a nikdo mi auto neoboucha, raději tam nechám zaparkovat automat, než se s tím mordovat. To radši pohnu jen pákou na D, R. 

 

Když jsou parkováky na škodu, tak je lze vypnout tlačítkem, od toho tam je. Od té doby, co jsem vyjížděl z boxu ruční myčky a za autem chtěl prolitnout nějaký pošuk na pionýru, byl jsem sakra rád, že auto to samo zaduplo a stálo na fleku. Výsledek? Fichtl 30 cm u mého auta a borec z toho radši spadl, než aby tam vlítl. A to jsou situace který neovlivníš, když ti čouhá zadek metr a box není průhledný, nemáš tam prostě šanci vidět.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, i já to všechno využívám, nemám s tím problém. Parkovací robot je skvělý pro rychlé zaparkování i tam, kde bych to asi ani nezkoušel. Na rozdíl od předchozí verze, kterou jsem měl na O2FL, to fakt zaparkuje i do malého prostoru hned napoprvé, lépe to díry vyhledá a detekuje.
A jak píše výše @michal2009 i mě to již nejméně 1x zachránilo urvání zadního spoileru příliš vysokým obrubníkem, kdy jsem nejdříve myslel, že jsem do toho narazil, ale to bylo to automatické zabrzdění, pedál se mě úplně propadl pod nohou. A ano, když vím že jdou falešné odezvy (např. někde ve vysoké trávě, blízkosti větví), tak se to dá jediným tlačítkem omezit. Na běžné silnici se takové věci moc nedějí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Mám park pilot, teď mi v autorizovaném servisu měnili zadní nárazník a objevila se mi špatná funkčnost senzorů. 
Po stočení volantu, začnou senzory hlasit přiblížení k překážce z boku (práva či levá strana vozu) i když stojím na místě, nebo pomalu couvam a žádná překážka v blizkosti není. Nemusí se udělat nějaká kalibrace senzorů? Nebo kde by mohla být chyba? Před výměnou nárazníku vše fungovalo tak jak má. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 11 měsíců později...

@rarach89
Mám to přes 3 roky, a měl jsem i na přechozí O2FL (tam to bylo dodělávané, verze 1, jen podélné), a naopak si myslím, že je to velmi užitečná věc. Ale nikomu nevnucuji svůj osobní názor na to :-( Nemyslím, že se ve svém dotazu @OctavianusII ptal na naše názory, a pokud to tam chce dodělat, tak v tom asi mám jasno, co myslíš?

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasno v tom mít nemusí. Může to chtít, protože si myslí jak je to zajímavá funkce. Osobně jsem si to myslel taky, když jsem to viděl v pár recenzích. Dokonce jsem si to chtěl nechat dodělat a byl jsem už domluvenej tenkrát s rolbařem, ale po vyzkoušení v S2 jsem se na to vykašlal. V O3 už to mám, PLA se docela posunulo, takže jsem od toho čekal víc a to se nekonalo. A to mám ještě DSG, s manuálem to vidím jako úplnej nesmysl. Jako třeba pro nezkušeného řidiče to může být dobrý, ale ten si nemá kupovat drahý auto, ale nějaký střep a naučit se jezdit a taky parkovat. Je to pak sranda, když jedu Jumperem L3H2 a zaparkuju kde potřebuju během chvilky a starší týpek s luxusním autem s 360° kamerama parkuje jak poprvé v autoškole.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím to jinak, a hlavně by to nemělo být o takovém agresivním vnucování svých subjektivních dojmů jiným uživatelům.
Btw. @OctavianusII DSG také má...

Ale jinak, proč by to mělo být "jen" pro nezkušeného řidiče? Důvod? Jako že to je jen pro někoho, kdo neumí parkovat? No to je ale pěkná hloupost. Naopak, vím o spoustě nezkušených či méně zkušených, kteří se toho bojí jako čert kříže. A sebe určitě považuji za zkušeného (autem jezdím od cca 85tého, na mašině od 80tého, to většina zdejších ještě ani neexistovala), a přitom se mě to nejen velice líbí, ale občas i použiji. A nijak se za to nestydím, zvláště při podélném parkování to je někdy hodně užitečné.

Na O2FL (také LK, a také 1.8TSi) mě to dělal Rolbař, a i ta starší verze byla velmi užitečná, zvláště, jak je to kombinované s DSG a parkovací kamerou (tu jsem tam měl také od Rolbaře).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, neskutečně pomalý. A pokud je úzký místo, tak chce popojet víckrát aby se přesně trefil jak chce. Do toho řvou boční senzory i když je tam ještě dost místa. Navíc zaparkuje na střed, takže pokud jde o úzký prostor, tak prostorově výraznější řidič nevyleze z auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pomalý? A co je pomalé?
Tedy nevím, zda-li se opravdu bavíme o jedné a té samé věci, je to parkovací robot s omezenou rychlostí při vlastním manévru, většina lidí neparkuje smykem :-(

 

Osobně jsem u O3FL ocenil zrychlení reakce oproti první generaci z O2FL, kdy to načítá-skenuje a určuje možný prostor pro zaparkování a typ manévru. Tam problém nevidím, ano někdy to nezareaguje na evidentní dostatek místa a nebo to krátké podélné místo určí k příčnému manévru, ale to jsou výjimky, které potvrzují pravidlo.

 

Na vlastním parkovacím manévru, když již jen sleduji šipky a výzvy ke změně směru na Maxíku není vůbec nic pomalého, v kombinaci s parkovací kamerou to je skvělý, funkční a užitečný vynález. A kňourání na "řvaní bočních senzorů"? No ony tam jaksi od toho jsou, a nemají se ozývat až při nárazu... Nemám s tím absolutně žádný problém. 

 

Tato diskuze může být nekonečná, je to evidentní "...kdo chce psa bít, hůl si vždy najde..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem hodně zastánce koncernu, mám třetí Octavii, druhou 1,8TSI L&K se všema příplatkama. Podobně jako ty. A to i přes hromadu reklamcí u O3 jsem spokojenej. Ale zrovna parkovací asistent je strašný nesmysl a při dodělávání vyhozený prachy. Lepší dodělat kameru pokud jí auto nemá. Je to prostě pomalý, než to zaparkuje samo, tak já zaparkuju 3x. Auto má zrcátka, takže někam nacouvat na první pokus zvládnu sám a ještě tak abych měl víc prostoru vylézt. V případě podélného se mi naklápí zrcátko, takže zaparkuju bleskově a neodřu si nikdy kola.

Použití tak vidím pro začátečníky, lidi bez odhadu co mají dlouhodobě s parkováním problém i když jezdí roky, v případě velkých aut, parkování za tmy v místech kde nejsou lampy a nic není vidět (to je ale levnější dát ledky do couvaček).

Cca 2 týdny zpátky takhle parkovala ženská v podzemní garáži obchoďáku Kodiaqa. Člověk by to tam píchnul na první pokus, parkovací asistent tam popojížděl asi 6x, takže než zaparkovala, tak se tam vytvořila kolona.

Editováno: , autor: rarach89
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono taky parkování do místa je jen jedna funkce, druhá je vyparkování. Známá měla prvně půjčeného Kodiaqa (měli ho asi 14 dnů, kupován jako ojetý, takže systém tam prostě jen byl, jinak ona jezdí povětšinou svým, které je podstatně méně rozměrné), zaparkovala jako první v řadě. Když přišla k autu, tak před i za už byla auta, jak sama řekla, sama by si vyjet netroufla, ale toto jí "nastavilo" auto tak, aby v pohodě vyjela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano i to jsem chtěl zmínit před tím, ale nějak jsem zapomněl. Občas se ženou auto sharujeme, a já ho nechám někdy dost natěsno, z čehož má docela strach potom vyjet. A ačkoliv robota k zaparkování moc nepoužívá (spíše se toho bojí), tak právě pro zmíněné vyparkování z těsně odstaveného auta to občas využije, a nemůže si to vynachválit :-)

A i když je v tom jako v LKáčku samozřejmě předo-zadní park asistent i couvací kamera, a vč. toho nouzového okamžité zabrzdění při překážce vzadu. Z toho se jednou málem počurala, protože myslela, že to do něčeho tvrdě navalila. Sice to ječelo, ale nic neviděla, a couvala dál, a byl to obrubník tak vysoký, že by jistě urvala zadní spoiler.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No chlapy tak ja to chcem kvóli tomu aby som to tam hlavne mal a v druhom rade pre moju priateľku ktorá to bude využívať pri parkovaní......viem, že veľa ľudí to nevyužíva, ale ja to chcem a vidím to reálne využiteľné hlavne keď vude ona parkovať..... potrebujem len vedieť, čo vsetko mi ktomuto treba, čo všetko a poprípade odkiaľ kúpiť. Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...