Přejít na obsah

Porucha motoru pri startu 1.2 TSI - preskocene rozvody


Doporučené příspěvky

hm spiše by mně zajímalo jestli se tento problem , týká i rapidu 1.2 TSi nebo ne?  sice up se psalo že majitelu rapidu se to netýká ale podle toho že mám na konci čisla krytu řetězu B , tak si jak si nejsme jist , mohl by někdo upřesnit ? nebo mám jít sockovat informace do škody ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten dekl s "D" je poslední dostupná a už fabrikou montovaná verze - a krátký zarachocení řetězu o dekl PODLE VYJÁDŘENÍ FABRIKY při startu po odstavení delším jak cca dvě hodiny JE ÚDAJNĚ NORMÁLNÍ A NIC PŘI NĚM NEHROZÍ.

 

Je otázkou, do jaký míry je to pravda a nakolik je to mlžení stejný jako u předchozích úprav, kdy fabrika zatvrzele popírala jakýkoliv problémy s rozvodem i když už měli zdokumentovaný desítky případů skočenýho řetězu po řádově 15 - 20 tkm proběhu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vis nekde tady od sud? Asi sem prestanu chodit nebo budu mit za chvili psychicke problemy. Ja mam D. :-)

To vím z vlastní zkušenosti - kryt s indexem D mám na svém služebáku, viz můj příspěvek na první straně tohoto vlákna.  http://forum.skodahome.cz/topic/122543-porucha-motoru-pri-startu-12-tsi-preskocene-rozvody/?p=1724039#entry1724039

A řetěz rachotí, ba někdy až řve. V současnosti již 26 000 km od výměny. Ale tím se nestresuj, co má přijít přijde, anebo taky ne. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Rok vyroby 2010, menene nebolo nic. Skodovka sa k tomu postavila tak , ze " nechodil ste na garancky do origo servisu, tak nemate narok " . Oponoval som, ze sam predajca mi povedal. ze podla zakona mozem chodit na garancky kam chcem pokial budem mat potvrdenu servisnu knizku. Oni mi povedali, ze predajca by nikdy nic take nepovedal. Takze tak 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, čo sa týka záruky, je možné chodiť do neznačkového servisu, ale je potrebné aby tento servis dodržal všetky postupy predpísané výrobcom, a tu je kameň úrazu. Dokázať, že neznačkový servis dodržal všetky postupy je takmer nemožné.
Ďalej ja výrobcu úplne chápem, lebo nemá možnosť nijak odkontrolovať prácu ktorá na aute bola, alebo nebola spravená nejakým mechanikom ktorý si založil živnosť pred pol rokom, nehovoriac o kvalite jeho práce. Teoreticky je možné aj to, že v tom aute je ešte prvý olej, lebo v druhom servise ten olej jednoducho nevymenili (ten motor tak vyzerá). A potom musíte chápať výrobcu, že nemieni znášať následky.

Ja osobne si myslím, že o to auto nebolo vôbec starané, a majiteľ to mal úplne na háku. Totiž motor po 50 tisíc km nemôže vyzerať takto. Lajdáckosť nepriamo naznačuje aj to, že majiteľ s autom nedokázal chodiť do autorizovaného servisu ani tie 2 roky počas záruky. Pritom by to boli iba 3 návštevy servisu a z toho iba jedna by bola tá drahšia "veľká" garančná prehliadka. Dokonca v prípade premenlivého intervalu by stačilo za tie dva roky ísť do servisu iba raz, pri 30 tisíc km (resp. podľa toho kedy to prikáže PP). Ak majiteľ sral na to, tak sa nemá čudovať, že mu ŠA odmieta motor vymeniť. V tomto prípade prístup výrobcu úplne chápem.

P.s.: Stále tu nemáme podrobné info o servisnej a celkovej histórií auta, tj. interval výmeny oleja a filtrov, ďalšie (ne)prevedené servisné úkony, spôsob jazdenia a prevádzky, atď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najeto 59000km, těsně před servisem (60000km). Rok výroby 5/2011, tedy půl roku po záruce. Servisováno pravidelně v autorizovaném servisu, včetně kontrol např. před zimou, dovolenou atd. Poslední kontrolní servis 5/2013, před uplynutím záruky - perfektní stav (dle autoservisu). Rozvody neměněné. V současné době v řešení - servis/výrobce.

Jinak při startu, ať už teplém nebo studeném, občasné zarachocení. Někdy ano, někdy ne. Před touto destrukcí se pouze rozsvítila žlutá kontrolka - systém kontroly výfukových plynů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...