Přejít na obsah

Autobaterie - jaký typ + výměna (postup)


tomson1

Doporučené příspěvky

Já jsem do své OCII letos v létě kupoval novou baterku na netu. Je to originální baterie od VW, Škoda. Nazívají to tuším Ekonomické náhradní díly, 72Ah stála asi 2200 Kč. V papírech píší, že je to baterie pro koncernové vozy starší pěti let. Jo, ta původní vydržela přes sedm let (Akuma).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro uživatele laika smysl má, koukne pod kapotu a trkne ho černý oko - asi bych měl s baterií něco dělat. Když indikace není, zarazí ho až to, že nenastartuje, no a to už je pozdě. Samozřejmě v baterii je článků 6, takže šanci máš 1/6 že ten vadný bude zrovna ten s indikací. Dokud je baterie zdravá a pouze částečně vybitá (řekněme 12,4V) články jsou +- nastejno nabitý a žádný neujíždí. Varta již v žádné řadě indikaci nemá, tu nyní má například Exide či Banner.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Uživatel laik není uživatel blbec", ale nemusí být ani borec :_icon_smich2: :_icon_smich2: . Uživatel laik si může vzít také voltmetr a změřit si klidovou baterii, to motoristé starších ročníků používali častěji. :kol-28: No a pro ty ještě starší ročníky by tu byl jen měřič hustoty elektrolytu. :kol-43: Na bezúdržbové baterii bohužel k .......... :kol-32:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den,

potřebuji vyměnit autobaterii ( OCII, 1,9 TDI, 77kW, r.v. 2008) a mám několik dotazů:

1) když odpojim starou a připojim novou, tak vše OK? Nechci, aby mi svítila celá palubka. (Co sem tu četl, tak po pár startech je vše v normálu??)

2) jak zamknu auto bez baterky, když jí chci nabít (nemám garáž, parking na ulici)

3) jezdim krátké trasy (cca 3-5km po městě asi 5x denně) a vybral sem Vartu 74Ah/750A (původní Varta 61Ah/540A) máte někdo s tímto zkušenost?

4) baterie se prodávají částečně nabité-je to dostatečné nebo musím poprvé nabít naplno?

Děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přečti si návod k obsluze vozu. Buď klíčem Odemčeš a podržíš až sjedou dolů okna 3 vteřiny v odemčené poloze.Potom zamčeš podržíš až vyjedou okna nahoru a opět podržíš cca 3 vteřiny. .Nebo vnitřními tlačítky Stáhneš okna dolů a podržíš cca 3 vteřina ,potom totéž nahoru.Dojezdy (jen předních oken jsou nastavené)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S baterií KO nemám ještě zkušenosti, ale odhaduju, že v tomhle stavu je KO baterie a ne něco jinýho:

Jinak baterie je 1J0915105AD, ETKA mi AD nenašla, je to 61Ah a 330A. Jde o Octavii II Combi Elegance MR2008. Do auta jsem ale přidával pár věcí a tak bych rád silnější baterku. Poradíte jakou? Hlavně jak je to s těma 330A, můžu použít baterku, která má 540A nebo 750A?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...