Přejít na obsah

Silentbloky nápravice


Maaho

Doporučené příspěvky

Zdravim panove,

chci se zeptat, zda uz nekdo z vas resil vymenu zadnich silenbloku na napravnici (pomocnem ramu). Ceka me to v nejblizsi dobe a zajima me, zda musi jit dolu cela, nebo staci demontovat jen podpery napravnice a napravnici odklonit tak, aby se tam dostal lis. Dle DP je totiz potrebne vymenit i plno sroubu a matic za nove, tak abych byl pripraven a mel vse potrebne po ruce. Bude to sice delat servis, ale dily si radsi dodam sve.

Taky netusim, zda je po tomhle zasahu nutne delat geometrii (ale pravdepodobne ano).

Diky za odpovedi.

Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam slysitelne vule na naprave, tak jsem zajel na STK a tam zjistili velkou vuli na jednom silenbloku napravnice a mensi na spodnim zadnim rameni na teze strane. Stalo to jen stovku a prohlizel to poctive. Jinde pry vule nemam, tak to snad bude ono...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No, taky jsem si myslel, ze to nebude tak slozity. Stahovak ani prostory nemam, takze musim do servisu. Byl jsem s tim v BestDrivu a chteli sundat celou napravnici, ze se tam jinak s lisem nedostanou. Zacali na tom delat, ale pak zjistili, ze nemaji zavesny zarizeni pro zaveseni motoru a bez toho nemuzou pokracovat, pac napravnice drzi jak motor, tak i prevodovku. Takze hledam dal, nekoho solidniho, kdo to udela poctive. Pokud by mel nekdo tip na dobryho servisaka, na trase Pardubice - Caslav - Kolin - Praha, tak diky za nej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda je, ze jsem to mohl v uvodu vic upresnit, ale nejak me nenapadlo, ze by to mohlo nekoho zmast...

No, tak mě to taky zmátlo, Žralok nebyl sám :kol-18:

Napsal jsi to celkem jasně, takže jsem taky debil :kol-44:

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od pristiho tydne budu 2 tydny v Teplicich, takze pokud znas sikovnyho severocecha... :). Jinak Tartarini je original :). Rozhodla jak cena, tak osobni pristup k prestavbe. Mam ho od prosince, aktualne najeto 6 tisic km. Problemy byly pouze ze zacatku - hlasilo to chudou smes. Po korekcich mam klid. Dlouhodoba spotreba je kolem 10 l LPG. Zvlada to cely spektrum otacek bez zavahani. Toroid 65 litru (650x240 mm), dojezd neco pres 500 km...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 4 týdny později...

Tak včera vyměněna nápravnice, jelikož byla trochu nakažená korozí... ;-) Jinak origo nápravnice stojí cca 15500,-Kč a fotce vidíte jak nápravnice vypadala na autě po cca 12 letech ... :-( Prorezivělou část nápravy bych u Superba určitě nečekal .... :-( Naštěstí jsem sehnal ojetou za litr .... :-D

 

post-42981-0-86897900-1417024169_thumb.jpost-42981-0-18995500-1417024270_thumb.jpost-42981-0-81348600-1417024361_thumb.jpost-42981-0-06881300-1417024443_thumb.j

Editováno: , autor: Shreek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky čumím jak puk - i já udělám raději kontrolu. Rozhodně bych něco tak strašného nečekal, ale ja fakt, že několik let zpětně se něco podobného tady neobjevilo. Může to být i v důsledku bouračky a zmršené opravy, možností je celá řada. Ale pro klid duše to určitě prohlédnu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak mi to nesedí, najeto pouze 210.000 km a r.v. 2002. Tak buď to někde stálo ve vysoké trávě a pěkně rezlo a rezlo a nebo počet km je blábol, ale stejně se mi ta hloubková koroze nezdá. Je fakt, že když "žralok" zprovozňoval pašíka po dlouhé odstávce, tak byly zcela zrezlé kotouče a já nevím co vše - má tady někde celou fotodokumentaci, ale nevzpomínám si, že by byla takto zrezlá nápravnice.

Každopádně to nikomu nic neudělá, aby si provedl kontrolu a případně zachránil co se dá. Jsem zvědavej co napíše SUP1 po jeho obhlídce!?  :gunners3:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...