Přejít na obsah

Kontrolka elektroniky motoru


Janina

Doporučené příspěvky

Tak sem to dneska nastartoval a kontrolka motoru zhasla.Tak to sem nečekal

pokud je to sporadická závada a nadále se nevyskytuje tak po cca 5 nastartování chceck zhasne, nicméně v ŘJ je to zaspané pořád

 

edit: tak Lancelot, než jsem stihl dopsat ten svůj příspěvek, odpověděl stejně :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel sporadicky lambda-zkrat na kostru. Nastalo to po totalnim vytriskani aku+jsem nechtene vycvak spinac rucni brzdy-po startu check a po rozjeti prerusovane hlasite pipani. Berusku jsem mel chvili a sedacku skoro hnedou. Odpojil sem aku (nevpomenu jestli pomohlo), ale prestala sama svitit+jsem koupil modry kabel a chybu smazal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

řeším také stejné problémy

 

klapku jsem vyčistil.....nepomohlo...nakonec jsem koupil jinou a tu vyčistil....POMOHLO

ale pak se objevila chyba na EGRu

 

muj dotaz zní:  lze vyčistit tu trubičku přímo v autě? Nebo musím demontovat klapka, EGR a trubička  (čistění venku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím pánové,

 

mám celkem typický problém: svítí mi kontrolka motoru. Problém je, že tato chyba už není sporadická, takže se rozsvěcuje opakovaně i po smazání chyby pomocí kabelu. Chod motoru je horší jen když je úplně studený, jak se trochu zahřeje, tak nejsou žádné problémy znát. Při úplně studeném motoru mi příjde, jakoby občas vynechal nějaký válec, že se motor trochu třepe, ale i tohle je nepravidelné. 

 

Diagnostika mi ukazuje tyto chyby:

vag.thumb.JPG.970c268c02495c2bb24649499712aa23.JPG

 

Předpokládám, že asi bude vadná nějaká lambda a díky tomu nejde do motoru úplně ideální směs, což je za studena nejvíce poznat. 

Jedná se o motor s kódem BBY a nájezdem asi 95tkm. Měnil jsem na něm svíčky, ale na další opravy jsem se nejprve chtěl poradit se zkušenějšími ;)

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže bych měl zkontrolovat kabeláž k té Lambdě před katem a když bude OK, tak koupit novou Lambdu, pokud jsem to správně pochopil ... Díky za screeny :)

Mimochodem neměl tuhle kombinaci chyb už někdo? Jde mi o to, že nová lambda stojí 3k a nerad bych ji kupoval zbytečně :unsure:

 

Edit: Je správně toto (030 906 262 K) OEM číslo pro lambdu před kat pro můj motor (1.4 16V 55kW BBY)? Díky

Editováno: , autor: Lox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli máš DP, tak tam by měl být i postup, jak změřit, jestli nemáš vytápění sondy ve zkratu, ale řekl bych že bude problém spíše v sondě, než v kabeláži, teda pokud nemáš v okolí parkování kuny ;), pak by mohl být problém i s kabeláží

 

edit: měl jsem uložen výcuc z DP i pro tvou motorizaci, tož přikládám

Lambda 1,4 16V.pdf

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to proměřil a na lambdě je to vyhřívání asi OK, protože ty piny 1+2 jsou průchozí a když byla zahřátá tak měla nějakých 8 ohmů a klesalo to jak chladla. 

Na svorkovnici od jednotky jsem měřil při zapnutém zapalování piny 3+4 a tam jsem naměřil 0.25V místo 0.4 až 0.5. Tak si teď nejsem jistej jestli to ještě může být lambda a nebo je to spíš kabeláž od jednotky. :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím chlapi, u Fabia 1,4 55 kW r.v. 2002 mě bliká kontrolka motoru a auto klepe/cuká nejvíc v otáčkách 1200 - 1800. Auto zítra povezu do servisu. Nevíte od čeho by to mohlo být? před 14 dny bylo auto na diagnostice ale z jiného důvodu (odešlo čidlo ABS). V autech se nevyznám, proto prosím o radu co by to tak mohlo být a jaká by mohla být přibližná cena opravy. Můžu s tím autem dnes ještě jet? Potřebuji se dostat do práce a zpět což je cca 30 km dohromady. Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Když ti svítí kontrolka elektroniky,tak to musí nějakou chybu psát.Jsi si jistý,že jsi to vyčetl správně?Napsalo ti to "žádný kód",nebo jsi prostě jen nevyčetl nic?Bez kódu chyby nic neopravíš.Může to být sporadická chyba,kdy po asi pěti nastartováních,když se nebude chyba opakovat,tak kontrolka zhasne,ale v paměti  zapsaná zůstane...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by ti ale stejně  mělo vypsat sporadickou závadu.Pokud to nijak neovlivňuje jízdu,tak jediné,co asi můžeš dělat,je sledovat,jak se to bude vyvíjet dál.Třeba se jen dostala do motoru nějaká ta vysrážená voda z nádrže a na chvilku to ovlivnilo emise,nebo třeba nastal okamžik,kdy to potřebuje trochu protáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj, svítí mi kontrolka emisí - porucha motoru. Auto jede normálně, spší bych řekl že i úsporněji (dle okamžité spotřeby) a na VAG žádná závada (mimo klapek klima a repráku). Po nastartování kontrolka problikne a svítí dál. Nevíte někdo kde hledat problém? 1,4 55kW 16V 2003 Fabia 1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...