Přejít na obsah

Garanční, servisní prohlídky.


libero

Doporučené příspěvky

Po 130 tis.v autorizáku...chci mít komplet servisní historii...vše jsem si vyměnil...oil, filtry, pil, vzduch, svíce...a pak v servisu cena 800,- Kč včetně DPH se záznamem v Bolce atd.............

Ano, po známostech...ale že na to nato 95% běžných zákazníků nedosáhne sere pes.......a víc teček ať se Pawouk vztekne.....:D:D:D...jednou mi je totiž vyčetl....

Editováno: , autor: martt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No...pane Mistře Fóra, asi to, že xx majitelů jen slepě platí a platí v autor.servisech když to jde i jinak...nemusí být slevy jen u známích po servisech ale prostě tím že servisu nenechám volné ruce ...tvoje reakce mi připomíná první základí...Mistře...tyhle poznatky jsou tady xx let...ach jo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi dostaneme od Adminů za uši,že rozvíjíme debatu pomalu mimo mísu,ale "tragéd" má pravdu.Je daleko více odvětví,kde jsou marže"neobvyklé" nikomu to neva.

Jednou kamarád dostali z FÚ pokutu,že prodává zboží s marží nižší,než obvyklou :-),tak se autosalóny třeba toho bojí :-) :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to má ještě jeden rozměr. U případné opravy staršího auta z pojištění, pokud prokážete, že jezdíte pravidelně servisovat do autorizáku, pojišťovna obvykle uhradí i opravu v autorizáku, jinak budete muset ke garážistovi, nebo si část opravy zacvakat ze svého. Doma, kde má člověk obvykle nějakého svého šikulu, to není problém, ale co když budete mít auto zbořené daleko od domova, kde nikoho neznáte, o cizině nemluvě? Standardně hradí pojišťovny odtah pouze do nejbližšího servisu, cokoliv navíc si člověk pěkně zaplatí. Stojí těch pár ušetřených stovek za případné handrkování s pojišťovnou?

 

Plus další věc - kulance. Bratranci selhal proslulý napínák na rozvodech Octy 1.8 TSI. Auto mělo málem plnou servisní historii, ale cca měsíc před tím, než se mu potkal motor, ušetřil na pravidelném servisu u garážisty. S ŠA se kvůli tomu pochopitelně na kulanci nedohodl. Důkladná oprava potkaného motoru je hodně drahá záležitost, tak si nechal od garážisty vyměnit jenom díly s viditelným poškozením. Jak už to u potkaného motoru bývá, chvilku jezdil, ale pak se mu to samozřejmě začalo sypat a musel opravovat znovu. Dobře ušetřených pár stovek za olej a filtry, že? ;)

 

Pojišťovny a automobilky jsou těžké kalibry, málokdo má čas a peníze na nějaké domáhání se práva u soudu s nejistým výsledkem a víte, jak je to s tím silnějším psem... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  1. Na začiatku si písal o cene 4.500, a nie o 9.500 Kč.
  2. Si v sekcií Fabia II, nie Fabia III.
  3. Otvor si stránku ŠA, pošli mail niekoľkým servisom v okolí Prahy so žiadosťou o cenovú ponuku a uvidíš či sa to dá v autorizovanom servise spraviť lacnejšie.
  4. Môžeš skúsiť požiadať servis iba o výmenu, s tým že si diely zaobstaráš sám z lacnejšieho zdroja.
Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdar panové,

setkal se někdo s tím , že: Dlouhý-proměnlivý interval výměny oleje je max. 30Tkm/ nebo 24 měsíců . To je jasné tak  jako že umí na základě nějakého algoritmu zkrátit těch 30 tisíc dle stylu jízdy. Otázka ale zní:  může/umí  zkrátit i časový interval ?

Konkrétně situace podle PP mám ještě 9200 km do výměny 30Tkm.  Olej byl měněn v dubnu 2017.  Ale maxidot hlásí 18 dnů do servisu oleje!  Jenže tohle by měl hlásat až někd v březnu 2019. Takže mi to zkrátil o 4 měsíce.

Podle AS prý umí krátit jak km tak i dobu. Jen že jsem o tom nikdy neslyšel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím, chci se zeptat kolik platíte za servisní prohlídku, nebo na kolik by mě měla vyjít max? 
 

je to servis na okraji Prahy, neautorizovaný.
 

fabia II 1.2 tsi 63 kw r.v 2014

prohlidka ve 120000 km

 

1) Budou měnit olej(přivezl jsem svůj), olejovej filtr, vzduchovej a pylovej

2) přední brzdový destičky + přední brzdový kotouče 


 

Svíčky měnit nebudou, protože jsem je nechal vyměnit minule. 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...