Přejít na obsah

Spolehlivost + životnost 1.0 MPI


Ady2410

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

ptal jsem se v servisu, s čím jim tam citiga jezdí, a říkali, že zatím nic kromě výměny oleje a tváření plechů "za studena" neřešili. Podle mě by ten motor mohl vydržet dost, jediný co mě napadá že by mohlo zlobit, je ta předělaná konstrukce motoru, resp. integrace svodů do hlavy. Má to výhodu v tom, že se to ďábelsky rychle zahřeje a tudíž to i skoro okamžitě topí, ale až čas ukáže, jestli to nebude mít i negativa. Klimatizace mě taky překvapila, když ji pustím v OI, tak cítím doslova škubnutí, jak si to ubere z výkonu motoru, ale v CG zmáčnknu čudl, začne to chladit a motor jako by to ani nepoznal, ale možná, že když se pojede s víc naloženým autem, tak to znát bude.

 

44kW a 55kW mají prý jen jiný software v řidící jednotce a jinej stálej převod, jinak je to prý to samé... Já mám 44kW a bohatě mi to stačí. 55kW je možná vhodnější pokud s tím člověk jezdí na dálnice nebo s větším nákladem nebo pokud se chce víc vyblbnout.  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Chtěl jsem jen něco málo napstat jak HTPčkář, že motor 1.0 MPI v Citigo nemá opět chladič oleje jako v HTP a vibrace volnoběhu prozrazují, že motor bude mít minimálně s kultivovaností co dělat jak bude mít více najeto.

Ono to na první pohled je prkotina, ale na druhý ne. HTP díky vibracím a přehřívání oleje i hlavy trpí poruchovostí nebo spíše menší životností. Vibrace a přiliš blízko u motoru uložený katalyzátor snižují jeho životnost výrazně.

Vibrace samotné dávají zabrat i výfukovému systému. Proto např. u HTP velmi často výfukové tlumiče sice neproreziví, ale rozsypou se vevnitř.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu že CG je míněno převážně jako městské vozítko, případně druhý kočárek do rodiny, tak asi moc nepočítaj s častým provozem po dálnici, kde tyhle motůrky můžou trpět, aspoň ty HTP ve fabiích tam umíraly. No a při tomhle městském/okresním provozu asi nebude ani velkej kilometrovej náběh za rok. My na jednom CG najedeme asi  6000 a na druhém asi 8500km za rok. Takže na 100000km to je hodně přes 10let a do té doby to auto stejně nevydrží. (nic ve zlém, ale víme všichni že se dneska dělají věci na krátkou životnost). Po roce a půl zkušeností s jedním CG zatím vše ok, olej nijak závratně nemizí, výkon mi stačí a spotřeba dlouhodobá 4,9. takže :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CG(44kW) máme dva roky. Zatím jsme najeli 32 000km(Tatry,Malá Fatra,Orl.hory...), takže je hojně využito a zatím jezdí dobře. Takže doufám, že spolu najedeme i víc než 100 000 :-) Zvlášť když vidím, že ten motor chtějí nacpat do Fabie (což si nedokážu představit) a taky doufám, že nepočítají jen se 100 000....I když....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím pánové,

u nás ve městě má jedna pizzerka 2x citigo. Jezdí s tím jak dobytci brzda plyn 90% po městě. Včera nám dovezli jídlo a ptal jsem se klučiny jak je s tím spokojený a kolik to má najeto.Prej super, motor 1.0 44kw najeto 221 000km☺ a měnili jen 1x spojku a ta už je prej zase špatná.Pak to protůroval na místě a motor šlapal jak hodinky, nic tam nemlátí ani neklepe.

Jak odjížděl, dal mu po omezovač a zvuk to mělo hezký☺

Myslím že normálnímu uživateli to musí najet 300tis jak nic☺

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Normalni uzivatel, co chce najet s autem 300tis km si dost tezko koupi Citigo, ale je dobre vedet, ze to neco vydrzi. U nas s tim taky jezdi nekolik pizzerii a vzdy kdyz vidim jak to prase jede, tak si rikam, ze se jim to uz davno nerozpadlo.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nevím proč by si někdo nekupoval Citigo jen kvůli tomu že najede 300 tisíc. Pokuď bude jezdit sám nebo ve dvou tak proč by měl jezdit třeba v Oktávce. Známí se chystá koupit do firmy Citiga, jelikož většina ze zaměstnanců jezdí sama v autě s pár věcma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...