Přejít na obsah

Vibrace motoru


Superbo

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

mám menší dotaz. Už nějaký měsíc mám problém s mojím Superbem 2.5 TDI 120 kW, 178000 km, 2004. Normálně s ním jedu a najednou začne ten motor ,,vibrovat´´. Je to cítit v sedačce, volantu, řadičce a když sešlápnu spojkový pedál a trošičku ho vytočím, tak ten pedál jako by vibruje. Motor nehulí, myslím si, že má i stejný výkon. Jo a pokud s ním jedu a trošku ho sešlápnu, tak je slyšet takovej ,,hluchej´´ zvuk. Je to blbě vysvětlený, ale líp to nepopíšu. :-) Někdo mi poradil, že Superbéčka odcházejí na vačky a vahadla a že to bude určitě ono. Vahadla a komplet vačka je v pohodě. Vstřiky jsou dělané nově. Problém je, že to není pravidelné. Někdy prostě sednu do auta a už po nastartování se to klepe jak drahej pes, ale pak do toho sednu třeba za hodinu a ten motor šlape a zní tak jak má. Stejný případ, když jedu do Prahy (150 km), tak je to cítit a slyšet. Za tři dny jedu zpět a motor šlape. 

 

Nemá někdo podobnou zkušenost se svým Superbem? Začínám z toho bejt dost unavenej, protože každej mi tvrdí, že to bude něco jinýho a osobně se mi nechce vyměňovat všechno a zkoušet co to bude. 

 

Předem díky za Vaše poznatky a rady .. ;-) Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lehké vibrace mám taky a neřeším to :-), vím, že mám načatý uložení motoru a převodovky. U studenýho startu kór, to je prostě normál, než se ten šestivál chytí komplet.

Jinak jestli nemáš 120kw, tak by to mohlo být i hydloložisko (uložení motoru). 120kW už ho myslím nemá, ale opravte mě, jestli se mýlím. Špatné uložení motoru poznáš tak, že se ti hýbe šaltrpáka při přidání a ubrání (pokud nemáš automat-jinak se to dá samo zjistit na zvedáku)

U Superbo sázím na tu dvouhmotu. Pokud má totiž i vačky OK, vstřiky a tohle kolem OK, tak defakto není nic jiného, co by mu s tím motorem mohlo tak vibrovat (pokud to nemá vylágrované vespod, což by bylo slyšet mlácením)

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SUP1: Osobně se taky trošku přikláním k tý dvouhmotě. Včera mi ještě říkal mechanik, že by to mohlo bejt i palivový čerpadlo, ale z toho jsem trochu divokej. 

Jakmile zjistím, co to bylo, určitě to sem napíšu aby pokud bude mít někdo stejný problém, nemusel zkoušet a hledat. ;-) 

Zatím díky za názory! ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, 

jak jsem slíbil, tak taky udělám. Koupil jsem spojku i s dvouhmotovým setrvačníkem(nic extra levného, ale co bych pro superbo neudělal.. :)) ). Nechalo se to vyměnit a vibrace okamžitě zmizely. Takže rozbitý dvouhmotový setrvačník je prevít ... :-)) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 3 týdny později...

No ja si tu závadu tak trochu přivolal, před měsícem jsem nechal udelat technickou přes servis a asi po 14 dnech me začalo auto vibrovat, jelikož nemam dekl pod motorem a převodovkou mam na silnici mapky od oleje, je zadelanej střední díl výfuku, vana převodovky a diferak, jelikož to radi normálně jeste počítám ze jak dělal makac emise tak mi někde fouklo těsnění a je malo oleje v převodovce, doufám ze po doliti a pretesneni bude vse v pohodě.... Jinak se uz strelim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...