Přejít na obsah

Zimní pneumatiky na Škoda Rapid


petrkopecky92

Doporučené příspěvky

Zdravím Rapiďáky a všechny jeho příznivce. Mám otázku a prosím všechny majitele Rapidů o info. Z finančního hlediska řeším, zda u objednávaného Rapida Ambition Fresh mám ponechat dodávaná kola Carme 15" nebo si připlatit za kola Antia 16" a to s ohledem na dost rozdílnou cenu zimních pneumatik o velikosti 15" a 16" a jejich následný celoroční provoz. Jde o to, že průměrně ročně najezdím asi 5000km. Proto chci na ALU disky nazout celoročně zimní pneu. U nynějšího auta to tak dělám už pár let a to jednak pro zbytečnost a přiznám se i mojí lenost přezouvat. Zimní gumy mi celoročním provozem na autě vydrží tak akorát předepsaný 4 roky provozu, než mají vzorek 3-4mm a posílám je do gumárenskýho nebe :kol-48:. Je mi jasné, že zimní gumy v létě jsou sice masakr, ale jak říkám, ročně najezdím minimum, převážně po městě, tak proč mít za každou cenu dvě sady kol. Abych se rozhodl pro konkrétní velikost disků, prosím všechny znalé o erudovanou odpověď, jaké rozměry pneumatik je možné použít na uvedené disky o velikostech 15" a 16". Nejraději bych celoročně na Rapida zimní pneu o rozměru 195/50 R16, ale nevím, jestli na disk Antia 7,0J x 16" můžu tyto pneu nazout. Samozřejmě pokud bych tento rozměr nazout nemohl a jiné doporučené pneu by byly už hodně drahé, musel bych z ekonomického hlediska holt ponechat disky Carme 6,0J x 15". Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže:5Jx14-175/70/14  84T-ty jsou úplný základ///...6Jx15 ET 38-185/60/15 84H......6Jx15 ET 38-195/55/15  85H......

7Jx16 ET 46-215/45/16  86H.......7Jx17 ET 46-215/40/17  87H.....to jsou pneu na rapida,opisováno z velkého  techničáku...15"-17"kola   :skoda:

Editováno: , autor: hollywood.2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky moc za naprosto vyčerpávající informace! :kol-75: ...Jen mimo mísu, překvapilo mě, že 16" mají takový zapuštění do karosérie ET 46, ale zase je to 7 palců široký disk, takže asi proto je v reálu Rapid na 16" kolech prostě vizuální orgasmus :rolleyes:.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

já teď řeším jaký kola na auto nahodit. budu mít z fabriky ty R16 215/45 a doma mi leží nový liťáky R15 185/60. ty větší budou vypadat sice parádně, ale na naše silnice a dálnice z toho mám obavy, navíc cena jedné gumy je jednou tolik než na ty patnáctky. takže teď uvažuju, že ty origoš prodám a hodím tam ty svoje menší. ročně najedu cca 25 tis. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, Rapid ma v 16" pneu 215/45, v 17" potom 215/40.

 

S komfortem neni problem, je to sice velmi subjektivni zalezitost, ale ja jezdim na 17" kolech a nepocituji zadne zasadni (nerikam ze je neznatelne) omezeni komfortu.

Jen se z toho dela vetsi tema nez ve skutecnosti je.

 

Souhlasim s Honzou, nez dat na babske reci, lepsi se projet a zhodnotit na vlastni kuzi podle vlastnich meritek.

 

Jedinym protiargumentem je tedy podle meho nazoru skutecne jen cena pneu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak je jasné že nejsou v techničáku...Ale prece nebudu kvuli par milimentrum kupovat nove kola...Co sem se tak ptal pujdou tam bez problemu

Já sem měl prave na yeti 205/55 R16 a take nejsou v technicaku a pohoda...A kvuli tomu se mi nechce kupovat nova guma stačí že už kupuji jine hliniky:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý svého osudu strůjcem.....

Jinak ta tvoje kola jsou o 5,31% větší (+16mm na průměru). Takže ti bude ukazovat blbě rychloměr a počítadlo km. Nehledě na možné problémy s PaCH a případně s pojišťovnama. Holt provoz auta něco stojí, zvlášť na začátku se investice množí o další položky. Já měl to samý s kolama z OI (195/65R15 vs. 185/60R15) a taky jsem je prostě prodal s autem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dát na auto jiný kola než jsou v TP, tak do toho bych nešel. já jsem takhle dával úplně nový nejetý gumy v ceně skoro 8 tis. za 2,5 pryč. neřeknu, kdybys to řešil na nějakou starou plechovku. njn kdo chce opici, musí mít i na banány, tohle nechápu. měl sis koupit něco jetýho a nefňukat nad nákladama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jdu objednávat zimní vč plecháčů  z pneunet.cz . Dodání poštou mě totálně děsí...jak to přijde? 4 jednotlivé kusy, nebo po dvou a jsou nějak ve folii? (nerad bych aby to páni pošťáci po cestě zničili. Bude to tedy i vyvážené jo? V mým oblíbeným pneuservisu mají stejné pneu jen o 40kc/ks dražší ale zase ty disky tam jsou drahý jak pes:(

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...