Přejít na obsah

Zimní pneumatiky na Škoda Rapid


petrkopecky92

Doporučené příspěvky

To, ze nazev zni Cinsky je podle me uplne jedno. Stejne to pravdepodobne  bouchaj na jedny lince jako premiove gumy tak jako vsechno. Google: Původně byla tato pneu vyráběna soukromou belgickou společností v licenci Continentalu v Německu, ale postupně došlo k přesunu výroby do Číny. Takze normalni stav. Vsechno jde do Ciny;)

Editováno: , autor: Martin Z
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

O cene to je urcite,ale tam kde sem skončil na horách já na cinanech,tam skončil jiný řidič s novými Bridgestony. Tomu říkám test.

Ne německým testům,kde samo vyhraje Continetal,Číňani jsou poslední a Barum a Matador tam pro jistotu nejsou vubec.

Navic znamej jezdi mistrovství v driftu a říká,ze doba čínských mizernych gum skoncila.

Radi je kupovali,byly levné a tvrdé,skvěle se smekaly a neubyvaly. Dnes jsou dle něho uplne stejne jak evropské pneu. 

Nov

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to porovnání od driftera je podobný jakobych já řekl, že ten asfalt už stojí za hovno dřív mě gumy vydržely 5 sezón a teď po třech mám sjetej vzorek jak je teď ten ásfalt hrubej :D

A je teda pravda, že dement zůstane někde viset i s Continental :D Protože někdo jinej tama klidně mohl se stejnýma bridgestone projet na pohodu. Není to žádný srovnání. Testy pneu dělá třeba jeden a ten samej řidič, na stejné trati, při maximálně podobných podmínkách. A dělá to profesionál co umí vycítit co ta guma dělá, kdy mu to ujelo, jak moc apod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No neviem, zima nie je len o snehu, ale aj o mokrých cestách. Ak na horách sneží, v nížinách zvyčajne prší. Mal som možnosť porovnať bezprodstredne po sebe Pirelli Snowcontrol 3 a Continental TS860 na mokrej zimnej ceste a bol to sakra rozdiel. Kde sa už Pirellky začali správať ako na ľade, Contíky stále držali stopu... čiže ani v nížinách bez snehu by som určite nepodceňoval výber zimných pneu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ony totiž ty nové prémiové gumy jsou čím dál víc univerzální na všechny situace. TS860 obzvlášť na tom nejvíce profituje, v některých podmínkách se najdou určitě lepší gumy. Můžou být některý gumy špička na sněhu a ty si koupí člověk na hory a jiný více na podmínky v nížinách. 

A jak říká brrrrm a já doplním.. Tvrdit že si člověk koupí stejně to na co má je hodně mimo, spíš každý si koupí podle podmínek ve kterých jezdí. Pokud najezdíš málo km tak to není důvod koupit jedny z nejlevnějších gum když ti vydrží klidně 5 sezón, ono to tvrdnutí gumy není až takový terno pokud se dobře gumy na léto uloží. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, ridici, kteri to resi, zajimaji se o veci okolo auta a nebo jim na cene nesejde obujou kvalitni premiove znacky nebo i  levnejsi znacky pokud jsou presvedceny, ze jsou pro ne dobre. Ale tusim, ze vetsina obycejnych ridicu resi tak maximalne cenu a jestli jedou na te nebo te gume pocitove nepoznaji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
před 20 hodinami, ŠPAKY napsal:

Ahoj všichni,koupil jsem nedavno Rapida r.v.2017,rozmery pneu v TP jsou 175/70 R14 84T.Nazuto bylo 185/60 R15 88H.Teď řeším zimní pneu i s plecháči a nevím jaké.

Díky za odpověď.

Díky všem velký TP je u leasingovky už mi ho scanují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Já jezdím v létě na 16" a v zimě na 15"
Ty zimní 15 mám druhou zimu. Rozhodně jak to sjedu tak bere na zimu 16". Ono jsou na to i ty 15 úzké a i při mírném větru to na dálnici plave. Na 16 to neplave ani při silném větru. Jede to jak normální dospělé auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Jako teď už řešit zimu? Ono toho sněhu tolik zase nebylo už několik zim a to se pohybuju v podhorských oblastech léta a pamatuju lepší zimy. Na O1 byly k nezaplacení GY UG7+, jezdil jsem s ní teď taky první "zimu" na Nokian WR D4. K Rapidu jsem dostal na jaře tuším WR D3 15" a myslím, že budou-li zimy takto pokračovat budou stačit letní na furt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

vybral sem po delším váhání zimáky a chtěl bych se Vás zeptat na názor.. Budu kupovat Hankook Winter i*cept RS2 W452 185/60 R15, které vycházejí v testech relativně dobře.. Chtěl bych se zeptat, zda musím brát 88T XL nebo stačí 84T? Jaká je Vaše zkušenost?

 

Mockrát díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...