Přejít na obsah

Octavia III RS / RS 230 / RS 245 / RS 4x4


PTiCA

Doporučené příspěvky

pri 150 kmh toho se styly moc nesvedes. tam je to u tsi cca kolem 9. nevim, cemu ovsem rikas svizny dalnicni provoz...ja jel minule praha plzen, vubec sem to nesetril, a bylo to za 11.2. diesel bude v prumeru prosze o dva, dva a pul litru uspornejsi. ale presto bych jej nechtel. neni to o spotrebe, ale o parametrech, co zaznely v tom slovenskym testu, byt na muj vkus tam ten diesel bombardovaly az moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chci octavii se silnejsim motorem (obcasna sviznejsi jizda nad 130 km/h), zakladni slusnejsi vybavou a nizkymi provoznimi naklady (najezd za rok soukrome kolem 20t - 25t km), tak skoda nema, dle mojeho nazoru, v nabidce nic jineho, nez RS TDI. 

 

V tomto případě bych sáhl po 1,8 TSI. Určitě úspornější než  RS TSI, výkon stejný jako RS TDI, ale měkčí podvozek i gumy (nejsou nízkoprofilové). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotreba bude ale u RS TDI porad nizsi, i kdyz asi o kousek. A co porizovaci cena 1.8TSI a RS TDI/TSI, stejna?

Benzin je proste lepsi. Jel jsem pred pul rokem s RS TSI po uprave od MTM a tam to bylo znat jeste vic ten rozdil... :)

Kdo ale chce mit nizsi provozni naklady pri vetsim najezdu, sahne vetsinou po TDI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové TDI si kupují většinou firmy, ojeté pak skupují soukromé osoby, rozdíl v ceně je už většinou smáznutej. TDI chtějí lidé, co koukají především na svojí kapsu a děsí se každé návštěvy čerpací stanice. Přitom nekoukají už na další aspekty, které jsou vždy lepší u benzínu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouku máš pravdu, zdražují všichni výrobci (viz můj odkaz v sekci : Kto sa chystá kúpiť OIII), ale Hyundai a Kia mezi nimi není....

 

Takže protože OIII RS zdražila v průměru o cca 1,8%, tak si prosím všichni kdo jste si jí vybrali, běžte raději hned něco koupit do Hyundaie nebo Kii, protože když už nic, tak ušetříte strašný balík peněz :kol-48: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Na okruhu tomu chybí úplně všechno, po třech kolech má dost a musí odpočívat. Je to prostě obyčejný civilní auto na normální silnice s trochu lepším podvozkem a výkonem, než ostatní konfekce. :kol-28:

Třeba včera cestou do Prahy jsem ozávodil Audi A8 V12, prosvištěl jsem kolem něj celých 150 km/hod a vůbec se nechytal :kol-31:

Editováno: , autor: Jary7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, chlapi... vyjádřil jsem se nepřesně... myslel jsem, že kdyby to bylo ve 4x4 , mělo to ještě o pár koníků navíc (což se dá zařídit) a větší nádrž, tak by tomu nic zásadního nechybělo ... myšleno pro mě, samozřejmě bych si připlatil... ale bohužel to nedělají :kol-25:

 

Pochopitelně to není okruhové auto, takže i když např. brzdy mají velkou rezervu, to 24h závod to nedá, to je jasné.... jinak např. šesti válec mě v tomto autě nechybí, dle mě by si právě za toto už nikdo nepřiplatil, to by šel nakupovat pak už raději jinam.... :kol-28:  

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak si měl počkat na Golfa R varianta, "total ultra sportovní dvojspojku" DSG pro tebe mít bude taky. Nádrž má větší nejblíže k oktávce asi passat, kvůli emisím větší nádrže nebudou :D i když v ČR zakopáváme o benzínky na každém rohu.

Brzdy sou v pohodě, Golf R to prakticky dohání jenom 310mm zadkem.

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně Golf R v Combi by mohl být v mém užším výběru :kol-31:, ale v konfigurátoru ho ani ještě nemají...

 

I když si už dneska myslím (a na tom si trvám), že OIII má blíže k Passatu než ke Golfu ... myšleno hlavně cílovou skupinou zákazníku, kteří o těchto autech uvažují... samozřejmě u verzí RS, GTI a R je tomu trošku jinak, tam se kromě kufru a prostornosti, člověk dívá i na jiné parametry...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...