Přejít na obsah

Octavia III RS / RS 230 / RS 245 / RS 4x4


PTiCA

Doporučené příspěvky

Změna a rozdíl je také v 7° mokré automatické převodovce -- a můj skromný dotaz :):). Pánové kdo jezdíte s RS 245 automat jaké jsou vaše zkušenosti s toto převodovkou - podtáčí nebo řadí korektně v "D" režimu? Já mám stále pocit, že 1200 ot/min je málo. Pokud výrazně nešlápnu na plyn tak se to snaží vytáhnout z těch 1200ot/min a to se mi zdá málo tak pak musím dát "S" nebo podřadit pádlem.

 

Děkuji za vaše poznatky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj. Potřeboval bych poradit. Chci si koupit O III RS 2.0 TDi DSG, ale bohužel nemá ve výbavě možnost navolit jízdní režim Vrs. Je to velký problém? Byla kupovaná na firmu a má chabou výbavu (jen DSG, vyhřívané přední sklo a 230V zásuvku) .. ale má jasný původ, servisována, najeto 65 000 a cena 400 000kč. Tak mě to docela láká, ikdyž jsem chtěl původně co nejvíce asistentů (jsem hračička).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ještě jsem v inzerátech našel O III 2.0.TDi RS rv. 2015 s plnou výbavou vč. nezávislého topení -  ale .. má najeto 141 000km (přiznaných) nákup dealer škody v Německu (takže kdo ví kolik má doopravdy.)

Tady by mě zajímalo kolik vlastně reálně vydrží vstřiky CR a jaká je případná cena repasu?

 

Editováno: , autor: Kubbes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale zatezujes tim spojku... Pri opetovnem nahozeni z N do D dostane solidni ranu.. A je to i citit kdyz to clovek udela, nejedna se jen o teorii.

 

Citovat

Teorie za tímto krokem je úspora paliva, protože když vyřadíte, motor pracuje na volnoběh. Pohonná jednotka tak spotřebovává méně paliva než když ji budete - byť na minimum plynu - držet „v tahu”.

To může a nemusí být správný přístup, záleží na charakteru kopce, okolního provozu a toho, kudy a jak hodláte v jízdě pokračovat dále v jízdě. Někdy to může být zbytečné, protože při brzdění motorem modernější auta zcela odstaví dodávku paliva a nespotřebováváte vůbec nic - energie pohybujícího se auta udrží motor v chodu a udržování nižší rychlosti či postupná decelerace se mohou hodit. Jindy to ale může být správné, však nakonec tzv. „režim plachtění” u nejmodernějších automatů neznamená ve své podstatě nic jiného než obdobu jízdu na neutrál. O to tu ale nejde.

Hlavní důvod je ten, že změna režimu mezi pohybem a stáním - tj. mezi P, R, N a D, je pro převodovku náročnější než běžný chod a jako taková by se měla dělat co nejméně. Měla by také probíhat jen když vozidlo stojí a motor běží na volnoběh, nikdy ne za jízdy. Ono plachtění (coasting) byste si tedy měli nechat jen pro vozy s automaty, které jsou na takové použití stavěné. A to dnes většina zdaleka není.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepřestává mě udivovat.. Proč se v diskuzi o ´´nejsilnější´´ Octavii mluví zrovna o EKO režimu a vyřazovaní.. Když Vám záleží na ekologii nebo spotřebě.. nevidím důvod kupovat si takto ´´silné´´ motorizace.. :X 

Jako si koupit Ferrari a šetřit na palivu tak.. že ho necháte stát v garáži ;D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to plachtenie v Eco rezime mne osobne vyslovene vadilo. no sto ludi, sto chuti... Eco rezim som vyskusal a dalej nepouzival. 

 

volba jazdneho profilu vRS sa mi vsak pacila, vykonfiguroval som si individualny profil a s tym jazdil v podstate celu dobu - riadenie sport (tuhsie), motor normal (bez sound generatoru). podvozok nastavitelny nemam (tam by to davalo este vacsi zmysel). do rezimu sport som si motor/radenie prepinal podla potreby riadiacou pakou DSG...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted mi @PistaTT dal myslenku.. Pokud mam motor pres driveMode select dany do NORMAL na DSG si prehodim na SPORT.. je ten rezim razeni/motoru stejny, jako kdyz cely driveMode hodim do sportu, nebo je tam rozdil (porovnavam pouze razeni/prodlevu plynu v jednotlivem rezimu vs. prehozeni prevodovky na SPORT)?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...