Přejít na obsah

Problém so spojkou


jaro222

Doporučené příspěvky

nazdar borci mam problem so spojkou pedal spojky zabera az od polovice vymenil som komplet spojku lebo sa mi trislo auto pri rozbehu a dufal som ze problem s pedalom to tiez vyriesi ale nevyriesilo.tak som sa dal na odvzdusnenie sam a mal som problem s tym srobom na valci lebo je z umeliny ale podarilo sa.spojku som odvzdusnil a pedal pekne zaberal od vrchu.isiel som sa previest a po takych 20tich stlaceniach pedala problem nastal znova pedal zabera az od polovice.mam 1.4mpi 2001.prosim pomozte kde je problem preco sa to stale zavzdusnuje.diki

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak zase pisem ja s novymi poznatkami ked som vtedy prisiel a pedal zaberal az od polovice.isiel som nieco robit do auta bolo to asi cca 3 hodiny po prichode zistil som ze ten pedal ide dobre zabera pekne uz od vrchu.napadlo mi ze to ma asi suvis s teplotou motora mozno sa ten umelohmotny valec pri vyssej teplote motora roztahuje ja neviem co si myslite vy????????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

zdravim...neviete mi prosim poradit ohladom spojky ? vymenil som komplet spojku lamelu, prit. tanier, lozisko a vsetko behalo super... asi po tyzdni dvoch mi zrazu idu tazsie hadzat rychlosti najme zaradenie jednotky a zacalo chcvenie na spojkovom pedali...neviete co sa mohlo stat a na co sa este zamerat ? diky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Tak se k vám zas obracím s prosbou o radu. Funguje mi nějak divně spojka - má na ní vliv venkovní teplota... Když je zima, tak funguje normálně, ale naopak když je teplo cca 15st, tak má spojka pouze poloviční zdvih - respektive polovina je jakoby propad navolno a polovina pak funguje. Důležité je, že v tomto stavu spojka klouže! A když je zima, vše funguje v pořádku. Špatně se to vysvětluje... Nevíte někdo, co to může být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím

Taky mám podobný problém za chladu je spojkový pedál bez vůle ale teď je vůle na pedálu do 1/3 chodu pak teprve zabírá ,spojka mě neprokluzuje .Řešil někdo už tento problém !!!!!!! Čím začít ( chápu že nejlepší vyměnit jeden nebo druhý válec ale nestojí 10 Kč ) který odchází dříve ??????

Brzdovka nikde neteče ,odvzdušnit jsem se pokoušel ale pomůže na chvíli .Poraďte

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Kdyz odvzdusneni pomuze na chvilku, tak to nejspsi nekde z tama bude nasavat trosinku vzduch a casem se to zasejc zavzdusni.

Mozna bych zkusil to znovu odvzdusnit, ovsem nalil bych do nadobky novou brzdovku=po odsati te stare a pres tu spojku to odvznusnil na xxx, abych vytahnul z tama tu starou brzdovku a dostala se tam nova. Pak poradne zatahnout, a doufat :)

Jinak to asi vypada na netesnost valce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Tak oživím téma ,nakonec došlo na výměnu hlavního spojkového válce (u pedálu) .Podle DP jsem vytáhl celý spojkový pedál ,výměna pohoda ale asi mají v popisu (DP) zpětné montáže spojkového spínače chybu protože ten nepřežil !!!!!

Takže pozor na to .Pedál funguje jak má .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže opět přidám poznatky ,tak hlavní válec to nebyl, stačily 2 dny a opět to samé --- takže přišla výměna ještě pomocného válce ( 1470 Kč ) a protože je vyměněno vše je to teď opravdu v pořádku, testl jsem cestu do Tater a zpět . :kol-47: :kol-47:

Malá pomoc těm co tohle budou řešit a budou chtít zjistit který že to ten válec je vadný ??????

Zjistil jsem malou nápovědu ------- pokud pudou při odvzdušnění bublinky hned při první snaze odvzdušnit spojku je vadný právě pomocný válec ------pokud pudou až po několikátém šlápnutí při odvzdušňování je vadný hlavní válec ( bublinkám trvá než se dostanou k odvzdušňováku ) :kol-33: :kol-33:

Snad to někomu ušetří kačky za případnou výměnu dobrého válce ( jako u mne ) :kol-26: :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 6 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...