Přejít na obsah

Nestartuje 1.9 TDI PD


italik

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

3-4 s je uplně normální, protože po tuhle dobu (někdy až 5s) pracuje rychložhavení na 12V a pak to asi 10s žhaví na 5V.. Je to z důvodu zvýšení komfortu oproti starým PD a rotačkám,aby se mohlo hned startovat. Spíš bych to napíchnul na VAG a podíval se jestli není odpálený a funguje ŘJ(dvoustupňové relé) J271. I když je v háji tak kontrolka normálně svítí jako by bylo všechno v pořádku ale ve skutečnosti to do žhavek nepustí ani volta. VAG by to měl ale napsat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

zdravim lidi mam OII 1,9Tdi 77kw 4x4 dosud bez problemu,odstavim auto přijdu po 3dnech a start nic.nastartuje cca na potřeti,napočtvrte ,každy start cca 10sec.při plnem plynu,jedu třeba jenom do obchodu asi 1km pak už chyta jak nova,tak to je pokažde když stoji jeden a vice dnu poradte pls. ps:vstřiky jsou měněne loni na podzim,baterie mesic,palivovy filtr tyden kol100diky moc za každou radu

Editováno: , autor: Luďa
Duplicitní téma smazáno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co palivové čerpadlo? Mělo by dávat průtok 660 ml/30s. Sundej hadičku z palivového filtru na svorkovnici čerpadla přilož baterku (nebo si můžeš vytáhnout z motoru, baterky + a - zapojit do svorkovnice, nebo někam na kostru)

Počítej kolik ti vyteče za 30s, jo vyšroubuj uzávěr plnícího hrdla a mel bys to dělat tak při cca 20°C

Kdo už načerpal do dieselu benzín, ví jak se vypouští nádrž. :)

Pokud to nebude ok,demontáž čerpadla, vyčistit sítko, nebo výměna?

Editováno: , autor: XTomos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sítko je až druhotné, stejně je třeba zjistit jestli dává čerpadlo dost tlaku. Demontáž je easy, jen povolit uzavírací kroužek, odpojit přívody a svorkovnici, práce maximálně na 10 minut, tedy když si mezi tím dáte ještě cigárko.:)

Jinak pozor, nemít plnou nádrž max ¾ jinak vám to kolem trochu vyteče…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cerpadl to urcite nebude ;) A pokud by treba bylo muzes ho jednoduse vyloucit, tim ze treba pred startem nekolikrat otocis klickem aby natlacilo naftu. Zkusil bych pretesnit vstriky, ikdyz rikas, ze byly meneny nevis kdo a jak co udelal. Sada gumicek stoji dve stovky a je to prace na hodinu.

S tim padanim nafty, tomu bych taky moc neveril. Kdyby padala, natlaci ji bezproblemu cerpadlo zpet, ale v sacim kosi by mel byt zpetny ventilek.

Editováno: , autor: jakub benes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je to kravina hádat se nehodlám, ale přesně to jsem udělal a vypojil jsem hadičku, ale přes otočení klíčkem jsem čerpadlo nerozběhal, jen to vystříklo, muselo se přivést napětí na svorkovnici aby se čerpadlo rozjelo.

Benzín v nádrži na naftu, tak vím o čem mluvím, na benzínce černá pistole, která vedla do zeleného stojanu…:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte,

mám podobný problém na BXE ...štartér točí ale nechytá.....až na 4x alebo 5x chytí.Doteraz to nie je vyriešené. Viete poradiť čo a ako ďalej ? Viď: http://dieselpower.c...ccf253d09babba4

Měl jsem podobný problém, opraveno výměnou snímače otáček klikového hřídele. Byl vadný a nedodával signál o otáčkách motoru, proto to zhasínalo, příp. nešlo nastatovat. Opraveno ve Škoda servisu v Radotíně, od té doby vše OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj,

mám problém na Octě 1.9 TDI 77 kW.... a sice, spatne studene starty, točí 2sekundy a škytavě chytá, pak najednou nastartuje a zahulí a běží a má šílený traktorový zvuk. Druhá závada vysoká spotřeba dnes jsem za 107 km spálil téměř 1/4 nádrže a pal.pc ukazoval 5,6-8l a jindy stejnou trasou mám tak 4,2l. Motor nekouří kdyz přidám, jede celkem dobře. Ale ta šílená spotreba :( co s tím? a ty studene starty škytavé se mi taky nelíbí.

Ted auto docela dlouho stálo, tak 3-4 měsíce se s ním jelo jednou nebo dvakrat za 14dní a celou dobu OK, az ted to zacalo:-( Najeto má 194 000 Km , rv. 2005.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Studené starty, tam bych viděl problém se žhavením,
vysvětlovalo by to i „traktorový“zvuk. Po nastartování to malinko dožhavuje,
aby motor šel klidněji. Spotřeba váha vzduchu? Ale všechno tohle by ukázala
diagnostika, takže bych to prvně napíchl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pánové sorry za topic navíc ale mám dotaz,,
Včera jsem zničehonic nenastartoval,startér točil ale ani ťuk jakoby nafta nešla do vstřiků,pro jistotu byla povolaná diagnistika mistra Chipa ale motorově nenalezen žádný problém. Dnes jsem pro jistotu nevím ani proč vytahal všechny pojistky z palubky...a super natočil jsem napoprvé..
Mám dotaz jaká pojistka toto mohla způsobit...nebo kde mohl nastat problém..?

Děkuji moc za rady pro totální lamu..díky

Editováno: , autor: Luďa
Stačí jedno téma. Druhý duplicitní sem smazal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, 

již od nového auta O2FL (2010) mám problém se startováním, který spočívá v tom, že když auto stojí přes noc tak nejde nastartovat. Projevuje se to v zimním období (naposledy včera) a pouze OBČAS (párkrát do měsíce). Startér točí ale vůbec to nechytá, pak to vypíše na MFD závadu brzd, tlak oleje... tak to zkusím ještě dvakrát a nakonec to chytne. Všechny diagnostiky v autor. servisu (podvodníci největší) jsou ok, žhaviče nové, nikdo si s tím neví rady. Auto jinak funguje dobře až na tohle. Neřešili už jste to někdo? Během záruky to s touto závadou bylo v servisu a nikdy na nic nepřišli, teď po záruce chtějí měnit vstřiky (v desetitisících). Mám to i nahrané na video co to dělá. Už jsem s tím tak nějak smířenej ale přece:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...