Přejít na obsah

Nestartuje 1.9 TDI PD


italik

Doporučené příspěvky

Samozřejmě že nevím jen o jednom autě. Udělat sem si to nechal proto, že vím, že to jde udělat i dobře, a důvod určitě znáš. Mohl sem si vybrat mezi novou hlavou, jinou málo jetou hlavou, "chvilkovou úpravou" uložení nebo vyvložkováním. Nechal sem to dělat ve 270tkm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj, mám takový problém a už nevím co s tím. Nestalo se to nekomou ? Mám Octavii 2009 1.9 tdi označení motoru BXE. Najeto 197tis km. Přes léto starty jsou ok, vždycky naskočí na první otočení. Ale jak spadne trosku teplota (třeba 10 stupňů) a auto stojí déle jak 1 den. Tak proste špatně startuje. Když otočím klíček, motor se otočí a má snahu chytit, ale pak jako kdyby ta snaha zmizela a už jen točí a točí. Tak nazhavim tak 3x a točí, točí třeba 15 vteřin, než chytne. 

Plná nádrž, nebo rezerva. Auto do kopce nebo z kopce - pořad stejné. 

Měl jsem domnění, jestli nebylo něco s řidiči jednotkou. Tak jsem nechal udělat chip a pořád stejné. 

Zadny modrý nebo bílý dým. Automechanik neví co s tím. Diagnostika neukazuje žádnou chybu.  

 

K opravám: nový rozvody, nová spojka s dvouhmotou, nový olej. Nová “vývěva” u motoru na naftu.  Nový naftový filtr. Baterka je origo, podle zatezaku OK. Čerpadlo taky podává. Vstriky pretesněné - po opakující závadě, vstriky vyndany a poslány do Bosch na kontrolu. Všechny vstriky OK. Takže vstriky jsme vyloučili. 

 

Uz opravdu nevím co s tím, neměl někdo podobný problém ? 

 

Zde dávám video, s podobným startem. 

https://youtu.be/AkejtfsRZUw

 

Vsem moc děkuji za rady !! 

Jeste doplním, nedělá to furt. Jen občas, jednou do týdne. Nebo taky 3x. Je to o náhodě. Jsou klidně -8 a chytne na poprvé. Někdy okolo 0 a nejde to. A ještě dávám VIF zimní i letní. A děkuji za přesun ! ?

Editováno: , autor: Roman Fil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, 

 

Mam ten samy problem. Vypozoroval jsem, ze to dela, jakmile klesne teplota pod 10C. Vymena - podavaci cerpadlo v nadrzi - tim to neni. Tesneni na tandemu - zvysila se spotreba, vymena egru - beze zmeny, repas vstrikovacu - problem vymizel nebo se objevoval sporadicky. Snimac na klice - beze změny. Vidim to na padani nafty. Prisel jsem, nastartuji, otacky kolisaly cca 3 vteriny a pak to chciplo. Nasledne jsem tocil a tocil. Pridavam dnesni video. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, taky se přidám s problémem. Při teplém motoru mi při startování strašně kucká, a třese se celý motor. Je to jako kdyby běžel na 2,3 válce. Mám pocit že vyskočí ven a strašně duní, jako kdyby dýchal do sání? To trvá cca 1 vteřinu při startu a pak již úplná pohoda. Volnoběžné otáčky klidné, i výkon to má. Občas se povede start čistě. Dělá to jen když je olej ohřátý nad 70, mám NT a na teplotu vody to vliv nemá. Motor je rv 2007 BXE a najeto má 230tkm. Před rokem při 206tkm byla provedena výměna rozvodů a čerpadla. Olej pravidelně měněn za longlife po 15tkm. Minulý týden jsem si nechal vyměnit setrvák. Původní byl tak zaseklý, že dvojhmota se tvářila jako jednohmota. Chvilku po výměně se objevil tento problém. Mechanik se domnívá, že by to mohla být ohoblovaná vačka a neotevře ventil. Jakmile se motor roztočí, již má rychlost a ventil snáž nadzvedne.

 

Zkoušel jsem dělat diagnostiku, ta je bez chyby. Zkoušel jsem diagnostikovat i rozvody, to se mi zdá také v pořádku. Dá se ještě něco zjistit VAGem? Nebo raději sundat víko motoru a kouknout dovnitř?

 

Ještě doplním, že když jsem měl před 2 roky slabou baterku, největší problém bylo startování v létě když byl motor pořádně prohřátý. Startér se jen pootočil, zhasly světla a konec. Když jsem počkal půl hoďky, tak to s motorem obtížně protočilo a naskočil. Udělal jsem repas startéru a již to točilo krásně. Pak ale baterka stejně v zimě odešla. Teď se to začalo projevovat znova ale podstatně hůře.

Diagnostika viz volnobeh1.bmp

 

Editováno: , autor: rubaspavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 17. 11. 2010 na 12:02, tomina napsal:

Mám Octavii 2, 1,9,TDI BKC. V pondělí odpoledne jsem po 150km dlouhé trase zaparkoval auto před barákem a odešel - vše OK. V úterý večer jsem chtěl odjet, zapnu klíček - všechny kontrolky včetně žhavení standartně pozhasínají. Jak jsem zvyklí, že motor naskočí na první drb, tak otáčím klíčkem do poslední polohy a hned ho zase pouštím. Motor jakoby chytne - trochu se oklepe a chcípne (nejedná se o chybu imobilizéru, ta se projevuje jinak). Říkám si, asi jsem startoval moc krátce, přeci jenom je zima. Zkouším podruhé, kontrolky opět zhasnou, ale tentorkát startér točí a točí a motor nenaskočí. Postup jsem opakoval asi 4x a nic. Zkoušel jsem VAGEM 304 načíst paměť závad a ta je prázdná. Problém je, že jsem v Plzni což je cca 150km daleko od domova. V Plzni jenom studuju a nemám tu kromě Vag 304 žádné nářadí. Odpoledne přijede známej a zkusíme nastartovat přes kabely jestli náhodou neodchází baterka. Auto je z března 2006 a aku je původní. Taky mě napadlo, jestli to nemůže dělat setrvačník, začíná být na odchodu, ale zatím se to projevuje tichým cvakáním na volnoběh a občas na volnoběh vibruje auto než normálně. Se startováním jsem zattím neměl problém ani jednou. Tak je mi divný, že bych kvůli němu nenastartoval vůbec. Napadá Vás co bych s tím ještě mohl zkusit? 

Ahoj, přišel si čím to bylo? mám podobný problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 17. 2. 2010 na 8:01, Zeppelin napsal:

Ahoj, píšu za svýho šéfa. Má OII 1.9TDI, 77kW, koupil to bratru před měsícem a jeho problém je ten, že mu to občas nechce nastartovat. Motor točí, ale nenaskočí. Třeba se to podaří až na popáté či na povícerokrát s otočením klíčku na rozsvícení kontrolek a startování. Má to v servisu, tam si "myslí", že to může být čerpadlem, tak že zkusí sehnat nějaké jeté, jestli bude změna, jinak na nic zatim nepřišli. Četl jsem, že to může dělat termoventil na palivovém filtru. Já osobně nevím, na co ten ventil je, ale byl bych rád za každý postřeh a radu. Díky

Ahoj, přišel si čím to bylo? mám podobný problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím pánové, mám na Vás dotaz ohledně těchto problémů. Mám Octavii II. 1.9 TDI PD motor BXE najeto 185 xxx km. Tankuji u Benziny. Nikdy nebyl problém s touto pumpou. Problém mám tento. Motor pokud je studený, tak startuje perfektně. Jakmile se ale ohřeje na 85°C - 90°C, tak je problém s nastartováním. Přijedu někam (třeba k benzince) a tam stojím cca 5 minut. Pak chci nastartovat. Motor se zaklepe,  jakoby naskočí, ale ihned chcípne,jakoby se udusí. Vypadá to, že by chtěl vyskočit, Celý se zaklepe. Zkusím to podruhé a udělá to znova. Pak na potřetí už naskočí, ale otáčky se při teplém motoru zvýší na cca 1100ot/min jakoby byl motor studený. Po cca 100 metrech jsou už v pohodě na provozní hodnotě. Auto jede bez problémů. Už byla měněna snad všechna čidla (čidlo otáček, čidlo na klikovce), zhášecí klapka atd atd. Žhaviče měněny v říjnu 2018. Mechanik si už neví rady, čím by to mohlo být. Koukal se i na elektriku a tam je také vše v pořádku. Pokud ale teplota klesne pod nějakých cca 80°C, tak to neudělá a startuje krásně na první cvrnknutí. Moc Vás prosím o radu nebo pomoc, čím to může být, popřípadě co se má ještě zkusit vyměnit.

Editováno: , autor: Stesticek
Neplatný formát videa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám možná stejný problém. Ale teplota tomu vadí už tak od 60°C a taky záleží v jaké poloze motor předtím chcípl. Jedna poloha tomu vadí, ostatní 3 jsou v pořádku. Zkoušeli jste vstřiky? Já se na ně chystám tento/příští týden.

 

Jedna otázka pro všechny: Slyšel jsem, že pracovní cyklus motor začíná vždy z jedné konkrétní pozice, je to pravda?

Editováno: , autor: rubaspavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po výměně setrváku se to zhoršilo. Startér jsem čistil, baterku zkoušel novou. Ani zkorodované zem tam není, vačka je v pořádku. Takže už mi napadaj jen vstřiky, jestli neprotékaj. Diagnostika ukazuje u tří vstřiků -0.3 a čtvrtý +0.9. Hodně pomohlo i seřízení synchronizace rozvodů ne podle přípravku (cca 2°), ale přesně na nulu. Při startu se motor sice zatřese ale v 80% nechcípne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta klapka mi také napadla, když ji ručně zavřu, tak se sice sekne i po vyčištění, ale po elektrckém zavření je v pořádku. Zkoušel jsem ručně otočit před startem rozvodama a nalezl jsem jednu pozici ( ze 4) válců ve které to vždy startuje špatně. Ostatní jsou v pořádku. Zkoušel jsem i místo teplotního čidla motoru odpor a simulovat -20°C. Motor se sice zatřásl ale chytnul a běžel. Tím jsem vyloučil cokoliv ohledně řídicí jednotky.

Editováno: , autor: rubaspavel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji zatím za Vaše odpovědi. Startér se tam zkoušel dát nový, setrvák se dal pro jistotu opětně nový, chcípací klapka se dala také jiná a stále to dělá. Hodnoty vstřiků jsou podel diagnostiky v pořádku. Baterka je 2 roky stará. Je tam baterie Exide. Zkusím ji nabít, ale ta by měla být ok, protože to startuje třeba i po dvou dnech, když auto stojí dobře. Rozvody jsou teď udělané a pořád to dělá. Zkusím vložit odpoledne video.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně baterky, také jsem to řešil, přes zimu OK, v létě neotočila motorem po dlouhé jízdě po dálnici. Teplý motor má větší kompresi, takže potřebuješ větší startovací proud. A nabití moc nepomůže. Zkus změřit její napětí při startu, nemělo by padnout pod 10V. Nebo odpojit vstřiky a zkusit nastartovat. To i podle sluchu poznáš její stav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím všechny, mám takový problém. Po výměně motoru mi octavka přestala chytat. Ze začátku startovala ale po par dnech se to zhoršovalo, no a teď už ji nenatočím, pouze přes kabely a to trvá asi minutu než auto chytne. Na baterii v autě se nechytám, ale divny mi je ze po dvou pokusech auto nastartovat už to starterem neotáčí a poblikávají budíky jako kdyby byla vybitá. Když ji změřím tak má přes 12v takže by točit ještě snad měla ne?  Původní motor měl odjeto 309tis, nový má cca 150tis. Mechanik má podezření na vstriky ale když už auto nastartuju jede úplně normálně, nesmím ale vypnout motor, po 5 minutách už nejde natočit. Diagnostika neukazuje žádné chyby. Moc díky za rady  

 
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No minulý týden jsem dal nový startér a musím říct že to teď točí jak divý, ale pořad to točilo hrozně hloupo tak jsem v pondělí vyměnil palivový čerpadlo a auto začalo chytat na drc,ale dneska než jsem na noční tak zase chytlo až na druhý pokus a zase jsem musel točit tak 10-15 vteřin. Po výměně toho čerpadla jsem to radši natankoval do plna. Uvidím jestli si to nepotřebuje teď trochu sednout ale je mi divný ze to den a půl šlo normálně a pak zase nic. 

 

Tak a ráno sednu do auta a nastartuje na drc. Asi to nechám chvilku být a uvidím co to udělá. 

Editováno: , autor: JakubFlaus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Prosím o pomoc. Stále řeším padající naftu. Sem tam se stává, že ráno startuji, auto chytne a chcipne. Je to velmi sporadicky. 

 

Byly přetěsněny vstrikovače, vyměněno víčko palivového filtru po kterém se starty dost zlepšily a přestalo i zatřesení při startu, samozřejmě s tím i palivový filtr. Měsíc, možná 2 bylo vše ok a věřil jsem, že je klid. Nyní opět to samé. 

 

Večer jsem dojel, ráno jsem nastartoval, chytlo a ihned chciplo. Ani se nestihla ručička dostat na volnoběh. Pak už to jen točilo na prázdno. Nepomohlo ani 15x otočit klíčkem na žhaveni. Potom jsem asi 30s točil, až to chytlo. 

 

Poraďte prosím co ještě. Prý to může dělat šroub na tandemovém čerpadlu, neboli jeho podložka. Je to možné? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...