Přejít na obsah
  • Vytvořit účet
italik

Nestartuje 1.9 TDI PD

    Doporučené příspěvky

    Vloženo (upraveno)
    V 23. 2. 2018 na 17:56, šulda napsal:

    Ono je to o tom, kdo a jak to udělá ;)

    Zřejmě s tím máš své zkušenosti ;). Tak kolik hlav jsi takhle kde nechal opravit a kolik to vydrželo? -_-

    Editováno na stralis

    Sdílet tento příspěvek


    Odkaz na příspěvek
    Sdílet na ostatní stránky

    Hlavně mám zkušenosti s obráběním a věcmi kolem toho ;) Sám ji mám taky vyvložkovanou, zatím ale najeto jen 52tkm.

    Sdílet tento příspěvek


    Odkaz na příspěvek
    Sdílet na ostatní stránky

    Aha, takže víš o jednom autě které máš doma. Kolik to mělo najeto v době vložkování ? A důvod?

    Sdílet tento příspěvek


    Odkaz na příspěvek
    Sdílet na ostatní stránky

    Samozřejmě že nevím jen o jednom autě. Udělat sem si to nechal proto, že vím, že to jde udělat i dobře, a důvod určitě znáš. Mohl sem si vybrat mezi novou hlavou, jinou málo jetou hlavou, "chvilkovou úpravou" uložení nebo vyvložkováním. Nechal sem to dělat ve 270tkm.

    Sdílet tento příspěvek


    Odkaz na příspěvek
    Sdílet na ostatní stránky
    Vloženo (upraveno)

    Ahoj, mám takový problém a už nevím co s tím. Nestalo se to nekomou ? Mám Octavii 2009 1.9 tdi označení motoru BXE. Najeto 197tis km. Přes léto starty jsou ok, vždycky naskočí na první otočení. Ale jak spadne trosku teplota (třeba 10 stupňů) a auto stojí déle jak 1 den. Tak proste špatně startuje. Když otočím klíček, motor se otočí a má snahu chytit, ale pak jako kdyby ta snaha zmizela a už jen točí a točí. Tak nazhavim tak 3x a točí, točí třeba 15 vteřin, než chytne. 

    Plná nádrž, nebo rezerva. Auto do kopce nebo z kopce - pořad stejné. 

    Měl jsem domnění, jestli nebylo něco s řidiči jednotkou. Tak jsem nechal udělat chip a pořád stejné. 

    Zadny modrý nebo bílý dým. Automechanik neví co s tím. Diagnostika neukazuje žádnou chybu.  

     

    K opravám: nový rozvody, nová spojka s dvouhmotou, nový olej. Nová “vývěva” u motoru na naftu.  Nový naftový filtr. Baterka je origo, podle zatezaku OK. Čerpadlo taky podává. Vstriky pretesněné - po opakující závadě, vstriky vyndany a poslány do Bosch na kontrolu. Všechny vstriky OK. Takže vstriky jsme vyloučili. 

     

    Uz opravdu nevím co s tím, neměl někdo podobný problém ? 

     

    Zde dávám video, s podobným startem. 

    https://youtu.be/AkejtfsRZUw

     

    Vsem moc děkuji za rady !! 

    Jeste doplním, nedělá to furt. Jen občas, jednou do týdne. Nebo taky 3x. Je to o náhodě. Jsou klidně -8 a chytne na poprvé. Někdy okolo 0 a nejde to. A ještě dávám VIF zimní i letní. A děkuji za přesun ! 👍

    Editováno na Roman Fil

    Sdílet tento příspěvek


    Odkaz na příspěvek
    Sdílet na ostatní stránky

    Ahoj, 

     

    Mam ten samy problem. Vypozoroval jsem, ze to dela, jakmile klesne teplota pod 10C. Vymena - podavaci cerpadlo v nadrzi - tim to neni. Tesneni na tandemu - zvysila se spotreba, vymena egru - beze zmeny, repas vstrikovacu - problem vymizel nebo se objevoval sporadicky. Snimac na klice - beze změny. Vidim to na padani nafty. Prisel jsem, nastartuji, otacky kolisaly cca 3 vteriny a pak to chciplo. Nasledne jsem tocil a tocil. Pridavam dnesni video. 

    Sdílet tento příspěvek


    Odkaz na příspěvek
    Sdílet na ostatní stránky

    Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

    Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

    Vytvořit účet

    Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

    Vytvořit nový účet

    Přihlásit se

    Máte již účet? Zde se přihlašte.

    Přihlásit se

    ×