Přejít na obsah

Problikávání autoradia


07Kuba

Doporučené příspěvky

Ahooj ve spolek, měl bych takový menší dotaz.

 

Mám Superba(clasik)rok 2004 a autoradio Pioneer zapojené samozdřejmě na klíček jako asi všichni(seriově). Pokaždé když motor vypnu ale nevytahnu klíček autoradio samozdřejmě stále hraje. Jakmile opět nastartuju motor autoradio se jakoby vypne a hned zapne(podle mne to tak děla všem).

 

Shodou náhod jsem vypnul motor a nechal klíče v zapalování a autoradio normálně hrálo dál ale jakmile jsem blikl dálkama či zapnul světla radio probliklo stejně jako kdybych nastartoval motor.

 

Mohl by to prosím někdo zkusit zda mu to taky dělá a či mám hledat nějakou začínající závadu v elektrice. Jinak úplně vše funguje jak má.

 

Diky mooc za jakékoliv rady:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak máš starou autobaterii ? Jeji výkon atd. ? Motor co máš.... Protože tohle vypadá jako by si autorádio myslelo ze startujes ( velky pokles napeti tak ho odpojí na chvíli ) viz.problik dalkama

Jinak ja mam baterku 85Ah nedavnou kupovanou a jak startuju tak me autoradio ani nevypne porad hraje dál :-) Mám origo SYMPHONY

Editováno: , autor: Airman64
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

tak měřil jsem1autobaterku a dobíjení a vše v naprostém pořádku. Podle známého autoelektrikáře je to zapříčiněné autoradiem které má v sobě přepěťovou pojistku. Takže si toho nebudu všímat a počkám jak se to vyvrbí:)

Editováno: , autor: 07Kuba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ježiš, se Tě chtěl zbavit, tak hned přepěťová pojistka, to je normál :kol-46: . To je hovadina!

Samozřejmě se Ti to stává, když Ti neběží motor že?

Ale i tak by rádio mělo fachat

Jinak párkrát jsem řešil špatné ukostření. Vyfárej to radio ven a proměř napětí na ISO konektoru (černá je kostra, žlutý stálý plus, červený spínaný plus). Změř to i s těmi dálkovými i bez. To samé udělej i přímo na baterce

Pokud se hodnoty budou hodně lišit bude tam nějaký průser v zapojení

S odpovědí autoelektrikáře, že je tam asi přepěťová ochrana bych se rozhodně nespokojil !!!

Popiš mi, jakým způsobem měřil aku a dobíjení, to mě zajímá

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

hlavně jak říkáš když mám vyplej motor ale před pár dny se mi to stalo i po nastartování když jsem couval z kopce(tudíž nepřidával jsem plyn). Neuděláto ale vždy jen občas. 

Mwřil to jakymsi čuramentem který mu vyjel jakysi lístek s tím že dobíjení je dobré a baterka je funční na 80% a to je pry normální.

 

Nevím jestli to má nějak vliv ale zjistil jsem že počítač mi špatně ukazuje spotřebu. Např: po rozsvícení kontrolky paliva jsem ujel tak 20km a natankoval jsem za 1000kč cca 30litrů, hned po nastartování a zkontrolování na kolik je to km mi to ukázalo 730km(samozrejme tam ještě něco v nádrži bylo) ale po ujetí 530km se mi ručička dostala znovu na rezervu na to samé místo jak před tankováním a pc mi ukazuje spotřebu 5.4l/100km.Je todle normální?:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...