Přejít na obsah

Střešní nosič


kuprt

Doporučené příspěvky

  • o 8 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Řešil jsem také box a zvolil kvůli délce Thule Force XT M, ten má na délku 175 cm. Jak je vidět na přiložené fotce (v noci na odpočívadle se zajímavým pozadím, bohužel jinou nemám), tak by šel dát ještě možná delší, ale to už by byl posunutý více směrem vpřed. Například Thule má na svých stránkách u každého boxu potřebný rozměr od předního příčníku po hranu střechy, aby člověk věděl, zda se mu box vejde.

20220704_000042.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem nad ním přemýšlel (spíš teda nad 370 právě kvůli délce), ale tam už je dobré od stejného výrobce přikoupit rychloupínáky kvůli praktičnosti, což se nakonec bude cenově blížit té thule. U té 400 záleží také, jak je řešena uvnitř a jak se dá posouvat. Podle fotek to vypadá na tři polohy pro U profily. Nejlepší asi vidět a poradit se s prodejcem. Já uvažoval tak, že box bude sloužit dlouhé roky a tak si připlatím. 

Editováno: , autor: Honza Kružík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na délku u liftbacku bych si troufnul na max 200cm. Až se budu někdy nudit, tak nandám příčníky a zkusím na ně dát nějakou tyč a fixem si označím max. délku, kdy otevřu plně kufr a zároveň mi to nebude vadit při výhledu.

 

Díky omezené délce u liftbacku chci box trochu širší a tedy 75cm. Ten Hakr Magic Line 400 mi přijde ideál 199cmx74cm a 400l

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Plánuji do cca května koupit střešní box na liftback. Jsem omezený délkou, Takže chci širší alespoň 70cm. Délku bych viděl na max 199cm.

 

Nevím přesně kolik na délku se vejde na liftback, ale v létě jsem narazil na liftback, který měl nasazený Škoda box co má 219cm. Bohužel nevím, jak se dal otevřít kufr a jaký byl výhled předním oknem.

 

Projíždím bazary. Jinak by se mi líbil Hakr Magic line 370 nebo spíš 400. Ten 400 má 199cm což by se snad vešlo.

 

https://www.hakrbrno.cz/stresni-box-hakr-magic-line-370-sedy

https://www.hakrbrno.cz/stresni-box-hakr-magic-line-400-sedy

 

Tu verzi 400 seženu novou za 6200Kč. Box využiji velmi málo. Zatím to vypadá na týden dovolené a pak když jedeme na vodu pá-neděle. A v zimě 1-2x na den na lyže na otočku. Využívané velmi málo, ale nerad si něco půjčuji a spoléhám se na cizí. To si ten box raději koupím svůj a mám na mnoho let klid + ho kdykoliv ještě dobře prodám.

20220903_150314.jpg

20220903_150245.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zakoupen střešní box Hakr Magic line 400. 199cm x 74cm x 42cm. Papírově 400litrů, takže nyní celkem 950litrů :)

 

Cena 6200Kč. Vyfoceno na služebním voze.

 

Myslím si, že tyto rozměry jsou ideální. Mohu plně otevřít kufr, nevadí anténa a nebrání ve výhledu + dobré rozložení váhy.

 

Upevňoval jsem poprvé v životě a měl jsem hotovo za pár minut, takže rychloupínání dokupovat nebudu. Je to drahé, zabere to uvnitř boxu více místa a nemá to v sobě drážku pro provlečené dalšího upěvňovací pásku či gumycuku.

20230119_134543.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...