Přejít na obsah

Vaše spotřeba


hollywood.2

Doporučené příspěvky

Ahoj mám rapid spaceback a moje průměrná spotřeba byla zezačátku 9,5 l / 100km. Těd mám najeto 5000km a spotřeba klesla na 8,4 l / 100km. Opravdu nechápu jak tady všichni můžete mít tak malou spotřebu. Jezdím většinou po městě, ale občas vyjedu i za město a jezdím v klidu bez nejakého velkého vytáčení motoru. Asi jsem dostal nějaký vydný model podle toho co tady čtu, že vetšina tady má o 2l menší spotřebu než já. Opravdu to nechápu.  :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skubica: Pokud jezdíš po městě krátké trasy cca do 5-10 km a samá křižovatka, tak by městská spotřeba tomu tak odpovídala. Ale pokud vyjedeš za město, tak po cca 20 km bys měl být už v pohodě kolem 6 litrů a přibývajícími km by to mělo klesnout pod 6. Pokud ne, tak svěř auto na stejné trase jinému řidiči, který s Rapidem něco najezdil a pak porovnej spotřebu. Tak zjistíš co máš za nohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nooo, studeny jizdy po meste do 5km, to by i tech 8L asi odpovidalo, ale kamkoliv dal to jde dolu a to fest. Porad je dulezite myslet na styl jizdy, tohle neni diesel, kterej jezdi v libovolnem terenu libovolnym stylem se stejnou spotrebou. Treba do kopce to tsi zere jak krava podle Maxidotu, zase pak z kopce nic a na rovine prumer.

Jinak ja ted jel s tim 63kW, 2 hubeny lidi, plnej kufr krabic s PC a vzadu na sedackach nakup a batohy, po nemecke statovce 300km, prumer 67kmh, 20x predjizdeni, zadny hogofogo eko a 5.6L/100km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam 77KW verzi a dnes jsem se byl ptát i v autosalonu a řekli mi, že nemám tolik vytáčet motor, ale i když jsem jim řekl, že nejsem žádnej závodník a že motor zbytečně neženu do otáček, tak mi pořád říkali to samé :D Dnes jsem jel 160km po dálnici 4 lidé v autě a průměrná rychlost 120km/h a spotřeba 8,2, takže taky nic moc :( Tak snad se to ještě nák srovná ta spotřeba. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci vypadat jako prudič, ale kontroloval jsi husteni pneu? Nepřibržďujou ti třeba zadní kola bloklou ručkou? Zkus nabrat jiný a kvalitnější benzín. Tahle spotřeba je totiž fakt out of range.

Se servisem to asi bude boj, reklamovat vysokou spotřebu, ale minimálně diagnostiku ti udělat mohli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pneu jsou nahuštěné přesně podle schématu na víku od nádrže a včera jsem přezouval na letní a taktéž dofoukal všechny kola na příslušnou hodnotu. Benzín tankuji na benzínce EuroOil - Čepro a tu považuji za kvalitní, ale mohu zkusit nějakou jinou. A s tou ruční brzdou to také nemůže být ono parkuji v opravdu mírném svahu a ihned po odbrždění ručky se auto rozjíždí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nezlobte se na me, ale po 160km ve 4 lidech s prumerem 120km/h neni 8,2l/100km na tento motor vubec spatna spotreba. A navic hodnotit to bez jakekoliv znalosti stylu jizdy ridice a profilu trati je vubec nemocny.

Kolega bude mit proste tezkou nohu nebo jezdi z pohledu spotreby v nepriznivem rezimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skubica: 1. Zkontroluj olejovou náplň, zaznamenej výsledek a pak po cca 500 km a více to zopakuj a porovnej. Pokud se hladina enormě zvedá, zak donuť servis zkontrolovat vstřikovací trysky. 

2. Pokud by jsi byl technicky zdatný a vynalézavý, tak natoč jednu Tvojí jízdu, kterou obvykle jezdíš na video se záběrem na přístrojový panel a navol na displej okamžitou spotřebu. Před začátkem natáčení vynuluj paměť. Před ukončením videa ukaž průměrnou spotřebu. Pak toto video zpřístupni a konkrétně se dá z takovéhoto videa navést na to, co je špatně. POZOR na bezpečnost! V žádném případě nedrž záznamové zařízení v ruce! Opravdu stačí, aby v záběru byl pouze celý přístrojový panel a nic víc, a to je celkem dobře technicky proveditelné třeba i za pomoci spolujezdce sedícího vzadu. Samozřejmě připoutaného bezpečnostním pásem.

Editováno: , autor: MiKy*
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to možné.. Když se člověk snaží a předvídá, tak to jde, měl sice 4 lidi v autě, ale zase má relativně nízkou průměrnou rychlost.. Jo když se chce všechno jde  :kol-47: ..

Trochu OT, ale já dal s Fabii II spotřebu 4,1 l/100 km při průměrné rychlosti 80 km/h.. fotky tady  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já vím ale stejně v tý obsazenosti a ještě nějaký hory :) To samý už jel 30.9. za 4,4

 

Můj rekord je toto ale vubec me ta cesta nebavila....rychlost jsem mel solidni, dva lidi, klima off :) ale rekl bych ze profil mé trate byl celkove spis z kopecka:)

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidim,ze polemizujete...tak par slov.

Vobec som nenahanal spotrebu,je mi uplne jedno,ci mam 4,5 alebo 5,5l....skor sa snazim jazdit v limitoch a predvidavo,nic zlozite.

Odjazdene mam dost bez nehody /27rokov/ dost na to,aby som auto vedel citi a pocuvat.

Bola to kludna jazda s prehladom...prazdna cesta,rozjazdy v pohodicke,ziadne trhanie asfaltu,samozrejme na letnych 15stkach.

Ak si zmenite priemer na drobne,tak tam mate skutocne mimo obce 90-100...ojedinele 110km/h...obec max 55km/h.

Pomer obce a mimo netusim...je ich dost,nabudoce to s prdele zmeram a baba bude zapisovat,kolko bol km v obci.

 

 

Nic si dokazovat nemusim...je to na vas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je fakt, že na Slovensku jezdím taky za málo. Samá vesnice, nikdo nejede více jak tachometrových 50, což je skutečných 45, na přehledné rovině se seknete za náklaďákem 80, předjet ho nejde, než přejedu hranice, tak průměr je na 4,2 a pak za hranicemi davaj, obce tachometrových 60, ostatní 100 a končím s průměrem lehce pod 5, pak kousek dálnice tachometrových 140 a zastavuji s průměrem 5,2 po 120 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...