Přejít na obsah

Vaše spotřeba


hollywood.2

Doporučené příspěvky

Takže jsem provedl zatěžkávací test. Auto ve dvou lidech, na střeše na nosiči 2 kola, automatická klima nastavená na 21 st. při venkovní teplotě kolem 34 - 37 st., jízda Praha - Přerov s tempomatovými 120 km/h a spotřeba byla 7,5 litru. Oproti mým běžným 5,8 jsem docela koukal, ale ta kola a kima si holt vezmou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak mně pořád dlouhodobé počítadlo ukazuje cca 6,2L, přitom jednotlivé jízdy vždy kolem 5ti, jezdím vesměs město (ale ne zas tak že stojím každých 50metrů). Teď když byly ty vedra (a teď zas budou) tak si klima brala hodně to jsem měl klidně 7 a auto vůbec nejelo :D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chorvatsko, Vodice, dálnice, rychlost 110-120 km/h, na pohodu, ze závodění kolem 150 km/h jsem už vyrostl. Cesta tam 5,1 l/100km, přes noc, bez klimy, plný kufr pro 4 lidi na týden, 2 dospělí, 2 děti ( 14 a 8 let ), cesta zpět přes den s klimou 5,7 l/100km.

Byl jsem z toho dost překvapený, ale takto to ukázal počítač po 950km.

Editováno: , autor: Spaceback77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím, mám dotaz: poslední tři dny mám na stejné trase do práce i z práce ( cca 3km) asi o litr větší spotřebu než obvykle a to se snažím jet co nejšetrněji. Zimní gumy jsem měnil asi před třemi týdny a nic se nezměnilo až teď. Co by to mohlo být? Díky předem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já nechtěl být nějak ostrý... na tu spotřebu má prostě vliv strašně moc věcí... teplota, vlhkost, vítr, zatížení auta, hustota provozu, styl jízdy... je toho opravdu moc moc moc... 

 

já být tebou tak sleduji spotřebu dlouhodobě... není důležitý, jestli jedeš jednou do práce za 6 a podruhé za 7 l... důležitý je, kolik to bere dlouhodobě... ;) držím palce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dálnicích se dá uspořit s TSI opravdu hodně paliva, když přestane člověk závodit. Ona jízda kolem 150km/h stejně přináší o to víc brzdění a průměrná rychlost se v hustším provozu o moc nezvedne. Naopak když jedu tachometrových 120km/h tak si je držím celou dobu. Téměř nebrzdím a co mě překvapilo mnohem víc je to, že stále předjíždím hromadu osobáků. Oni snad jezdí po té dálnici stovkou :-) Tímhle stylem jízdy se pohybuji lehce na 5l/100km. Naopak když na to šlapu a tak jsem se dostal i k 7l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdí :-) Já když jedu z tréninku a nikam nepospíchám, tak těch 30km po prázdné dálnici klidně 100 jedu, je-li kamion, tak se píchnu za něj a valím na pohodku. Večerní návraty z tréninku v jiném městě (už za tmy) jsou zpravidla na prázdné silnici, a to si jedu klidně i 80. Dokud nepřekážím a nepospíchám, tak proč ne. To pak je spotřeba i pod 5.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám ,že tu používáte nějaký německý kalkulátor na spotřebu atd. Já si minulý týden stáhl do mobilu aplikaci a ona funguje i na PC přes www stránky. Je to od kolegů ze Slovenska a je to spotreba.sk stránky mají http://www.spotreba.sk Zde si můžete změnit jazyk,měnu (CZ i koruny) a mají tam i snad všechny čerpací stanice. Když ne,a napíšete jim ,provedou celkem rychle změnu (já hlásil změnu pumpy a do druhého dne již byla v seznamu a i mi odepsali).  :kol-47: Můžete tam i zadávat různé opravy,náklady na vozidlo a spoustu jiného. :kol-142:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prdlačky, máš chytrej telefon, tak se neoháněj dřívějším narozením :D

Moje nokia za 5 stovek, to je teprv fotrovina nejhrubší, a to mi ještě není ani 35 :D

 

Jinak abych nebyl kárán za offtopic, spritmonitor nemá chybu. A dříve narození s chytrým mobilem mají rovněž k dispozici apku v několika světových jazycích.

Editováno: , autor: camillio
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...