Přejít na obsah

Vaše spotřeba


hollywood.2

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Jakou máte spotřebu ? Já jezdím zatím za 6,3. Je to hlavně po městě a lehká noha. Zatím najeto asi 600 km.

Ještě bych se zeptal místních zkušených borců jak nejlíp zajet motor ? Můj názor je ani nepodtáčet ani nevytáčet. snažím se jezdit cca kolem 1800 - 2500, max. 3500 při nutném větším zrychlení... je to dobře ?

Editováno: , autor: runner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I když nemám Rapida, tak spotřeba 6,3 je dost dobra u toho motoru na město, pujde určo ještě i trochu dolů s větším nájezdem. U Golfa s 1.2 TSI máme průměr na město 6,1/100, ale jezdí hlavně jenom krátké trasy do 7 km, takže se ani neohřeje.. :kol-32:

 

Ohledně zajíždění motorů, to děláš určitě dobře.. :kol-28:  hlavně jej ze začátku příliš nevytáčet, ty 3000-3500 jsou podle mě ideální, jezdit při běžné jízdě jak píšeš, 1800-2500... A až najedeš cca 2000 km, tak jej i sem tam trochu protáhnout, ale pokut možno až je motor dost ohřátý, nejen voda, ale i olej, aby měl kolem 80-85 °C... Navíc je to turbo motor, tak vždy ke konci jízdy zvolnit případně nechat chvilku na volnoběh než to vypneš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se ted oteplilo tak uz mi prumer klesa, jsem kolem 6 litru... a zda se ze pujde niz.

Vorlajz: myslim ze pri hodne lehke noze a cestovani nejen po meste se s timhle motorem da jezdit i za 5,5 - samozrejme na krizovatkach bych byl brzda tak to nedelam, ale realne to je. Vorlajz: TSI nejsou xx let stare motory skrcene kvuli emisim a hlavne se nemusi vytacet kdyz zrychlujes. Muzem podiskutovat: jakou spotrebu mas ty a vcem ?

Editováno: , autor: runner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvych 450km z toho cca 250km okrsky,celkovy priemer 5,8l - pamat 2/...mimo mesta 180km v jednej ciare 4,7l,dediny limit a mimo 90-110km/h....cez 3000ot som sa nedostal ani raz,tocim ojedinele max 2500...a to niesom brzdou,po prvej tisicke zacnem mierne pritvrdzovat

Editováno: , autor: taktik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja uz mam cca 1000km a jsem pod 6l, a nejak extra se nesnazim, takze spokojenost. Spis me zacinaji desit jine diskuze o zivotnosti motoru a spotrebe oleje... olej nechci kontrolovat nikdy - pouze na servisce. Snad to jsou extremni pripady. Chapu to tak ze je u nas skodovek nejvic tak zakonite budou mit nejvetsi pocet poruch atd.

Editováno: , autor: runner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a neni to nahodou tlak oleje ? pac co vim tak v mnoha autech se kontrolka rozsviti az pri velmi nizkem tlaku oleje a jeste v miste kde je umisteno to cidlo, takze v realu je tam v tu chvili toho oleje uz uplne minimum. Tady ta kontrolka se rozsviti v situaci kdy bych i merkou nameril hladinu na rysce "min" ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co takhle pročíst návod? červený kontrolky svítí, když se něco fakt podělá a a většinou to auto zůstane nepojízdný. jak jsem psal, v rapidu je i oranžová, což jsou vesměs kontrolky upozorňující, že se něco chystá, ale dojet se s tím dá. oranžová kontrola olejničky si řekne o to, že chce motor půl litru dolít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A hlavne kde sa tým autom jazdí!

 

Ja mám priemernú rýchlosť takmer vždy okolo 30-35 km/h a spotrebu mám väčšiu ako ľudia s priemernou rýchlosťou okolo 60-70 km/h a to nemám ťažkú nohu, len jednoducho jazdím väčšinou v meste. Ak niekto býva na vidieku a väčšinou jazdí na okresných cestách bez potreby státia na svetlách a pod. tak je jasné že priemernú rýchlosť bude mať vysokú a spotrebu nízku..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kluci, ja to napsal z toho duvodu, ze si kazdej rad ubere nejakou tu desetinku... ;)

Pawouk dobre poznamenal, ze by bylo fajn psat k prumerne spotrebe i prumernou rychlost...

Taky je jasne, ze spotrebu dost ovlivnuje profil trati...ja jsem z Usti a tady to mame samy kopec... Jestli muzu maly OT, tak ja jezdim s moji i3o cw 1.6 93 kw ve meste za 8 - 9 l... Napriklad na zacatku tydne jsem jel pardubice s prum.rychlosti 87 km/h a spotrebou 7,6 l (udaj z PP)... ale to bylo jen tak pro zajimavost... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak,do paměti č.2 se ukládá průměrná rychlost,průměrná spotřeby,doby jízdy a ujetá vzdálenost. Podmínky pro automatické vynulování paměti č.2:

Paměť pro celkovou jízdu (paměť 2):
Paměť pro celkovou jízdu shromažďuje informace o jízdě z libovolného počtu jednotlivých jízd aždo celkové doby 19 hodin a 59 minut nebo do ujeté vzdálenosti 1999 km, resp. 99 hodin a 59 minut nebo do ujeté vzdálenosti 9999 km u vozidel vybavených informačním displejem. Po překročení některé z uvedených hodnot se paměť vynuluje a výpočet se provádí od začátku.

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano je to tam pod č.2, mám teda najazdené cca 4 tis od nova vačšinou dochádzanie do práce 5 km a behanie po meste Priemerka 6,3 l a priem rýchl. 40 km_H, zimne pneu 185/55 R 15 Teraz som prehodil na 205 /45 R 16 tak uvidíme či pojde dole alebo hore.

Editováno: , autor: mino2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...