Přejít na obsah

Nefunguje klima OII FL - oprava kompresoru


cabko

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím
Chtěl bych se zeptat, nedávno jsem měnil chladič klimatizace. Doplnil plyn, zjišťoval úniky apod. zpočátku se kompresor nechtěl sepnou snaží se ale prostře ne, až po cca 20-30m startování či jízdou se sepne a chladí, ale furt málo. Dělá to pořád... dneska jsem zkontroloval znovu jestli nikde neuniká pomocí UV. A ejhle netočí se mi malý větrák u sahary. Je to příčinou? že auto po zapnutí klimatizace hned nechladí? trvá to dlouho a nechladí pořádně. Nebo je to spíše problém u kompresoru?
Díky
předtím než jsem doplnil klimu tak na VAGu byla chyba 00229 - refrigerant pressure (k189), po doplnění se odstranila chybu a už se neobjevila. Teď na VaG nic není.
 

Editováno: , autor: tomule
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chladič s vysoušečem je úplně nový(Hella Premium Line). Plnění a detekce úniků se staral servis, já u toho nebyl. Na faktuře není zmínka o doplnění olejů. Jen detekce úniků pomocí UV, množství chladivo a práce. Volali ohledně kompresoru, že nechce hned sepnou. Důvod je nemoc octavii 2, a řekli si o cca 8000 kč za nový a práce jestli to nechci vyměnit. Tak jsem to odmítl že vydržím ještě tohle léto, chladí pomalu a málo. Pak když jsem dneska zkontroloval pomocí UV jestli náhodou někde neuniká, tak jsem si všiml, že netočí menší elektrický větrák. Jdu na forum a pár lidem se tady podařilo odstranit problém pomocí výměnou spojky u kompresoru. Takže další důvod proč mi trvá než sepne kompresor je, že nedoplnili olej?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

zkoušel jsem to reklamovat u předchozího servisu, bohužel marně. Pak ve škodovce na diagnostiku za 450kč našli únik u jedný z hadic, která vede z chladiče do klimakompresoru, chtěli za hadici s ventilem 8500 + cca 5000 práce a doplnění, tak jsem požádal o OEM a objednal si to venku, nový díl evropská výroba s ventilem za 3000 a ve středu to tam dám ať mi to dá do pořádku. Doporučuji do servisu kde specializují na klimatizace nebo autorizáku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...