Přejít na obsah

Vymena chladici kapaliny


LucasCZE

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

nikde jsem tady nenasel navod na vypousteni chladici kapaliny. Mozna je to pro vetsinu samozrejmost nebo se mi ho jen nepodarilo najit.

 

Kazdopadne jsem se tento vikend dal do jeji vymeny. Vypoustel jsem pomoci odpojeni spodni hadice chladice (vyteklo dost malo kapaliny) a nasledne rozpojeni spodni hadice od chladice oleje (tudy vyteklo kapaliny vice, ale urcite to stale nebyla cela napln). Expanzku jsem mel celou dobu otevrenou. A problem je, ze nove kapaliny se mi tam potom vlezlo jen 3,5 - 4 l. Pritom by tam melo byt cca 7 l. Kde jsem udelal chybu? Prece neni mozne, abych vypustil jen polovinu. Jedine co me napada je, ze se mi nevypustila kapalina z topeni. Mam Climatronic, ktery pravdepodobne po vypnuti motoru odpoji okruh topeni. Nebo se pletu?

 

Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze neco zustane v bloku motoru je jedna vec, ale ze vypustim jen polovinu, to se mi zda fakt malo... Treba za 3 roky to zkusim vymenit znova a zkusim to teda nejak mirne natlakovat. Co tak na 10 - 20 sekund nastartovat? Mohlo by to pomoct? Predpokladam, ze vodni pumpa by stejne nic netlacila, takze by to vubec nepomohlo. Ale poskozeni cehokoliv snad nehrozi, ne?  :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 roky později...
  • o 2 roky později...

Tak po 5 letech jsem zase menil chladici kapalinu. Postup stejny jako minule, ale tentokrat jsem vzal stary komunisticky vysavac, na kterem jde hadice pripojit na vyfuk (vysavac tak jde pouzit jako slaby kompresor :D) a foukal jsem do nadobky. Vyteklo jeste celkem dost kapaliny, ale ani zdaleka to zase nebylo 7 litru (v DP jsem nasel, ze tam ma byt dokonce cca 7,7 l). Zatim jsem tam nalil 4,4 litru nove chladici kapaliny a zda se, ze uz tam vic nevleze. No tak alespon o neco lepsi vysledek nez minule. :)

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...