Přejít na obsah

Zamok pravych prednych dveri nezamyka (zamkne - odomkne)


vlado822

Doporučené příspěvky

Ahojte, na octavke I combi rok vyroby 2000 mam taky problem ze pri zamknuti centralom mi prave predne dvere zamkne a hned mi ich aj ale odomkne. Cuplik vo dverach vsak nevybehne cely ale len do polovice, ale dvere aj tak idu uz otvorit. V podstate mi dvere zamkne ale akoby zamok nezastavi v dolnej polohe a prebehne do otvorenej polohy teda vybehne cuplik von. Nemate niekdo podobny problem kde by som mal hladat chybu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, tak som sa konecne odhodlal opravit zamok vo dverach. Zamok som vybral z dveri, mikrospinac som vymenil, studene spoje boli 2, tak som ich preletoval a nakoniec po 6 hodinach roboty mi to aj tak nepomoholo a pri zamknuti mi cuplik stale vybieha. Uz to vidim ako problem riadioacej jednotky dveri ze blbne a nie zamok. Ak sa ti to podarilo opravit napis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Čaute ja ma tiež problem že mi jedne dvere nezamkne (zamkne-odomkne) zamok som už raz kontroloval,prepajkoval spoje a nepomohlo mikrospinač je OK,mam namontovany dvojcestny alarm a ked zamknem tam mi potom hned huči alarm že su otvorene dvere ale ide mi o to že ked zamknem auto s klučom cez kufor tak mi vždy zamkne všetko jak ma a tak by som chcel vedieť či by sa dalo nejak centralko alarmu napojiť na kufor aby cez neho zamykalo?aby som zbytočne nemusel menit zamok, dalo by sa nejak napojit na ten spinač v zamku? som si všimol že z toho spinača idu tri kable dalo by sa na niektori napojit zamykaci impuls tak ako to mam napojene teraz na dverach?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím páni, nebudem zakladať novu temu tak to hodim sem.Tiez mam problem ze mi nezamykaju zadne lave dvere. Odomykaju normalne. Predpokladam ze keby to je mikrospinacom tak by ani neodomykali. Zhodil som tapacir a trochu popozeral ci su dobre kontakty ale na nic som neprisiel. Este by som premeral tento kontakt  http://www.automotive-connectors.com/1j0973713-6-way-sealed-female-connector-1-5-mm-2-row-coding-i-vw-restricted.html  ci tam ide stava ked sa snazim zamknut. Ale mam tusenie ze nie. Potreboval by som rozlozenie kontaktov ale nasiel som len nemecky manual. Nemate k tomu nejaku schcemu? Alebo v com by mohol byt problem ?

Editováno: , autor: fakt7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dost casto podobny problem bejva diky praskle jedne pruzince na zamku.

Novejsi model zamku je ma zamazle vazelinou, bohuzel ty starsi na sucho a rez dovolila jejich oslabeni a lupnuti.

 

viz.foto

post-3876-0-67335600-1373750761_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdarec,

taky řeším nesmyslný zamykání a následný odemykání. Přes klíček zamknu i odemknu. Podržením tlačítka mi nejdou vytáhnout ani stáhnout okna... ani když strčím klíček do zámku a otočím.

Když se auto pokusím zamknout zevnitř, tak celá levá strana se mi odemkne. Nějaké nápady? Bude to nejspíš zámek co? Šmejd... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Dotaz na odborníky, minulý týden jsem měl celý zámek venku, komplet promazaný, spínače proletovány, celý zkontrolováno.

Fungoval cca dva dny. Zamykat jde krásně,ale jak chci odemknout tak nevyskočí, někdy když mu dám dva impulzy na odemčení tak vyskočí. Co jsem se ptal známého tak by to mohl být motorek, už ojeté uhlíky a nemá potřebnou sílu aby překonal vevnitř tu západku. Řešil to někdo? Pěkně mě to štve,protože spolujezdcovi jsou zamčený a odemknou se tak po 15 pokusu. Jinak na VAGU vynechává i zámek na pravých zadních dveří :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Nemas nahodou odhlucnene dvere nejakou tlustejsi folii? Nekdy pri vetsi tloustce tohoto odhlucneni bohuzel vazne tahlo ke knofliku a celej zamek tim je vyrazen, dalsi zavada je, ze je jedna pruzinka na zamku praskla, vetsinou je od vyroby zamazla vazelinou, dale je mozne ze jsi to spatne slozil, doporucuji demontovat a kontrolu studenych spoju, nejde jen preletovat, doporucuji odsat a pote nove cinovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dost casto podobny problem bejva diky praskle jedne pruzince na zamku.

Novejsi model zamku je ma zamazle vazelinou, bohuzel ty starsi na sucho a rez dovolila jejich oslabeni a lupnuti.

 

viz.foto: "5 prispevkov nadohor"

U mna to bola presne tato pružinka ako na foto(pri zamknuti cudlik zaliezol ale vzápetí znova vyskocil)

Pružinka časom zhrdzavela a odpadla, našiel som ju vo dverach.

Ked som navštívil predajcu ND Skoda a pýtal si tuto pružinku (podla mna za par centov) bolo mi povedane že nič take sa nepredava a mam si zakúpit celý zamok !!!

Rovnako som pochodil u dalšich troch predajcov. No neporazí Vás!!!

Síce nas...ty ale odhodlaný že tým užernikom nedam zarobit som vybral zamok na druhej strane a podla funkcnej pružinky vyrobil novu. Je to jednoducha spružinka len treba dodržat rozmer a nezabudnut že ju treba vyrobit zrkadlovo pretože je do zamku na opačnej strane.

Drot potrebujete tvrdy z kalenej ocele.

Zamok funguje bezchybne uz viac ako rok a pol a myslim ze to auto aj prezije :-)

Editováno: , autor: Drakan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím,

 

Octavia combi 1,6 mpi 2007. Můj problém je, že mi dveře u řidiče nejdou zamknout, ani klíčem,ani centrálem. Všechny ostatní fungují. V zámku cvaká, přes čudlík na dveřích to také nejde, jako by to pruží(něco v zámku asi zaseklý). Chtěl jsem se zeptat, dá se nějak auto zamknout? Protože ty jedny dveře jsou stále odemčený. V průchodce všechny kabely OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, mám problém a bol by som vďačný, ak by mi niekto aspoň trochu pomohol :)

Menil som vonkajšie kľučky na mojej Octavii, klasika, staré vybrať, nové nasadiť, problém bol iba pri spolujazdcovi, musel som vybrať von celý zámok, pretože som povolil zámku až moc. Po výmene som vyskúšal dvere otvoriť a šli, takže lanko na kľučke sa pravdepodobne vylučuje a auto som potom zamkol normálne kľúčom na dialku, všetko sa zamklo. Po odomknutí mi nejdú otvoriť všetky dvere okrem zadných pravých(kde som mal podozrenie už predtým na zlý mikrospínač zámku alebo niečo) a okrem kufra, to znamená že šofér, za šoférom a spolujazdec ostali zatvorené a nejdú otvoriť ani z vnutornej ani z vonkajšej strany. Pri zamykaní čuplík vo dverách ide normálne hore, dolu a počuť aj zámky ako zaskakujú a vyskakujú.

Nechápem čo sa mohlo stať, či sa niečo seklo v elektrike, riadiacej jednotke... neviem.

Vie niekto?

Diiik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, čím dál více mi blbne zámek u řidiče. Když zamknu nebo odemknu, tak se mechanicky zamkne jen zámek u řidiče a ostatní nereagují. Dělá to z deseti případu 2x. Někdy když zkusím několikrát za sebou zamknout, tak se nakonec zamkne celé auto. Předpokládám závadu buď na tišťáku (což asi nebude problém opravit nebo vadný mikrospínač. Nevíte někdo jaký tip to je. Předpokládám že by se GM Electronics měl dát koupit nebo někde jinde, ale nevím co je to za tip a dokud jej nebudu mí, tak se mi nechce auto rozebírat. Poraďte někdo prosím. Dále mám problém se zámkem zadních pravých dveří, když celé auto zamyká jak má, tak mi při zamčení klíčem zámek (dveře řidiče) v prav.zadních dveřích zámek zaskočí, ale hned vyskočí. Při druhém zamčení mi zaskočí i zadní zámek. Bude to taky mikrospínač nebo spíše mám hledat něco jiného? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
 

Ja mám problém zo spolujazdcovými dverami . z času na čas sa jednoducho cez dialkove ovládanie nezamknú . Ostatne dvere zostanu zamknute a alarm spustený a tieto spolujazdcove dvere zostanú odomknuté . Keď táto situácia nastane auto cez diaľkove neodomknem a alarm neodblokujem . Situáciu riešim tak že tieto chybne spolujazdcove dvere manuálne kľúčom zamknem (ešte stále sa nedá diaľkovo odomknúť) potom odomknem (vtedy odomknú všetky zámky ) a opäť zamknem (teraz už cele auto) a až vtedy  môžem zamykanie ovládať cez dialkove ovládanie . táto porucha sa vyskytne jak pri zamykaní diaľkovým alebo manuálnym spôsobom . už som menil alarm , vymenili sa všetky motorčeky na zámkoch a porucha zostala. a teraz pre istotu sa mi auto odomkne aj samo ale zostane pod alarmom .neviem čo stým

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...