Přejít na obsah

Fabie na stavítku ....jak ste nízko :)


sptuner

Doporučené příspěvky

Odklon na předku se dá nastavit pouze v rámci 3 šroubů, které drží uložení tlumiče. Ty díry tam jsou o několik milimetrů větší, takže se to dá posunout o kousek, ale je to opravdu v minimálních mezích. Na zadku se nedá nastavit vůbec nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 1. 2014 na 17:25, Bobis-PD napsal:

aké máte skúsenosti s geometriou po znížení ? nie je tam moc veľký odklon? ja som bol na geometrii, mám predok znížený len pružinami o 3-4cm, tlmiče billstein.. a už mám odklon 2° Chcel som na leto kúpiť štelovák, len mám strach že to dám ešte nižšie a bude tam už katastrofálny odklon 3-4°

 

Co tam máš za složeninu? Já jsem minulou sezónu dával stavik od TA: https://vwshop.cz/19194-vyskove-stavitelny-podvozek-skoda-fabia-6y-ta-technix-4250570644821.html a potom jsme dělali hned geo laserovou a musim ti říct, že to mam skoro stejný. Nerozhašil sis to jak jste to celý rozebírali? Příjde mi to takový divný.

Editováno: , autor: Martinro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tlmiče mám billstein, vzadu originál pružiny a vpredu som objednával v CC autodieloch na 1.9tdi ale príde mi to že mi poslali asi na MPI a tak mi to kleslo dole. Predok na ceste drží fajn ale zadok sa moc nakláňa, preto som tam chcel dať komplet podvozok ale znížiť len decentne cca 4-5cm oproti sérii.

skúsim teda pozrieť tie uloženia na tlmičoch, vidno to aj voľným okom ten odklon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

U Phersonu co ma Fabie prave s vetsim snizenim se ti odklon zmensuje-ja jsem byl rozhodnutej, ze F necham na jezdeni v serii, ale nakonec jsem stelovak dal i da se rict kvůli odklonum-sjizdely se mi dost vnitřky pneu..
Další věc je, ze jsem jel na geo před zimou a nasledne po zime a ty hodnoty tam byly uplne jiny(podotykam stejna dilna, stejny kola, na aute se nic nemenilo)-proste vezmes par der a všechno je jinak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Tak už mám na podvozku na delší dobu hotovo, takže jsem mohl změřit:

 

Podvozek: H&R Monotube 29325-2 nízká verze

Homologované snížení podvozku: - 40 - 80 mm / - 40 - 80 mm

Vzdálenost od země po lem: 56,5 cm / 58,2 cm (zadní lemy jsou vytažené, takže je tam o něco více)

Vzdálenost od středu kola po lem: 28,1 cm / 29,5 cm

Kola: 8x17 a pneu 195/40 / 9x17 a pneu 205/40

 

Doplňující info: Vepředu vyndané helpery a štelovací misky úplně dole. Vzadu vyndané štelovací misky. Celkově by mělo být snížení cca - 100 mm.

post-54715-0-54833300-1408995562_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravim.

Takže jak máte vyřešené odklony?

 Koupil sem štelovák od ST suspensions, snížil to podle oka na vzhled nevim o kolik, ale od gumy nahoru k blatníku je cca 1cm a dnes mi na geometrii řekli, že mam strašný odklony. Je pravda, že po projetí se mi moc dobře nevrací volant, což předtím nebylo. Mám teda koupit nastavitelné horní uložení abych si nezničil gumy? Nebo jezdíte i bez nich a zastak moc se neničí? Jinak podvozek funguje jak má, ani kola v zatáčkách nepískaj, jen to vracení volantu je trochu horší než předtím.

Dík za každou odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj klubaci, jsem zde nejakou chvili novy a po mensi neschode s jinym autem prisla mensi prestavba za facelift a posazeni niz k vozovce. Tak bych se chtěl taky podelit. Tak snad se bude taky libit.

 

Podvozek: Pružiny Vogtland. Tlumice seriovka.

Snížení:  -40/ -40

Vzdálenost od země k lemu: 61cm / 60cm

Kola: 205/45 R16

 

Doplňují info: Mereno před a po na stejnem rozmeru kol. Mel jsem strach co jizdni vlastnosti. Každý me strasil,ze to bude tvrde a nepohodlne. Realita me mile prekvapila. Snizeni co chci,vic uz ne. Zadni část vozu je pevnejsi v ostrejsim prujezdu zatáček. Uz tak nemá tendenci naklánět-ustřelovat. Predek tuchsi při nerovnostech. Ale porad zachovan komfort. Jsem max spokojeny. Prikladam foto před a po.

DSC_0033~01.JPG

DSC_0049.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem koupil a namontoval štelovatelný horní uložení od TATechnix a hned po pár metrech jízdy se začaly ozývat docela nepříjemný rány. Je to docela logický ty štelováky jsou jen z kovu oproti gumovému originálu. Ale stejně se mi zdá, že ze strany  spolujezdce to bouchá mnohem míň. Jinak geometrie je hotová tak eště se podívám jestli je pružina dobře usazená. Máte stím někdo nějakou zkušenost? Nešlo by třeba vypodložit to uložení nějakou silnější gumou? (ale to by se zas nejspíš měnili odklony jak by ta guma pružila) Jestli jste ty unibaly někdo měl, nebo má tak prosím napište jestli vám to taky klepe na nerovnostech. Dík. (opraveno to uložení má vůli na středu uchycení tlumiče, snad uznaj reklamaci)

Editováno: , autor: Honza HL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Tiež mam unibaly silver project PL :) a rovnako mi tam na tom guľôčkovom ložisku na šoferovej strane niečo tak trochu kovovo mláti :/ nie som si istý ale na 90% to bude ono :) lebo všetko som už prekontroloval a mam vymenene všetky veci a predtým to nerobilo. A už som čital a stretol sa s tým že sa tie ložiska rozpadli / vyskočilo to z toho puzdra a pod. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...