Přejít na obsah

Climatronic


taktik

Doporučené příspěvky

Až ti to budou měnit, zkus se z nich vytáhnout nějaky informace. Jestli je to vážnej problém, nebo jde jenom o ten zvuk, kterej jiny kompresory samozřejmě nedělají. Pokud by šlo jenom o ten zvuk, tak bych to neřešil, protože v autě to neslyším a ani nevím, jak dlouho mě to dělá, protože nebejt těch informací odsud, tak o tom nevím dodnes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já to stihl těsně před koncem záruky. Kompresor mám vyměněn. Chladí to, nebzučí to. A to mi technik na mou připomínku, že to dělá jen za chladnějších dnů při přechodovém stavu říkal, že jim to bzučelo na dílně i v těchto vyšších teplotách, že je to fakt kompresor. A mění se jako celek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jsem zjistil proč měnili i ten kondenzátor (chladič). Je to požadavek ŠA v rámci TPI, musí se propláchnout celý systém kvůli kovovým šponám z původního kompresoru a taktéž vyměnit kondenzátor (chladič), protože v něm ty špony můžou zůstat, nejdou vypláchnout, a mohly by poškodit nový kompresor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím, rovnako mám Rapid 1.2 tsi a chcem sa spýtať či je počuť klimakompresor s tým špecifickým bzucanim? Mne sa zdá, že trochu áno, avšak to robí od začiatku a momentálne mám 53 000km. Bolo mi čudné prečo má klimakompresor taký zvukový  a prejav pri chladením ale keďže je to stále rovnaká intenzita,, neriešil som to. https://youtu.be/FYQXcbRGIvI

 

video c.2 tam to je už zreteľnejšie počuť, ale ako hovorím robí to od momentu keď som prvý krát pustil klimatizáciu.

https://youtu.be/40hXieZCZwA

alebo len cisto audio nahrávka, lepsia kvalita zvuku. 

14. 6, 6.29.mp3

Editováno: , autor: marosh24
Doplnenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vo videu č.2 je zvuk, ktorý som reklamoval resp. ten, ktorý sa tu rieši.

 

Nejaké nove info o mojej reklamačke. Ubehli 2 týždne a po telefonáte s technikom mi bolo povedané, že v MB nevedia, čo to je. Vybrali náhodných 6 aút z linky a pri dvoch sa tento zvuk objavil. Keď bude niečo vedieť zavolá. Príde mi to celé nejaké divné...chalani vyššie v CZ to normálne reklamovali, bola konferencia takže by o tom MB mala vedieť. Bohvie čo v servise nahrali a poslali. Tak som zvedavý...:kol-136:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Vcera se mi stala takova vec. Climatronic mi z niceho nic prestal fungovat. Venku bylo 32 stupnu, v aute nastaveno 22 stupnu. Celou cestu vsechno Ok az najednou to prestalo foukat. Kdyz jsem to dal na Low (maximalni chlazeni), tak to foukalo ledovy vzduch, ale kdyz jsem to dal na AUTO nebo jakoukoliv jinou teplotu, tak ani z jednoho vydechu nefoukal vzduch.. Kdyz jsem zastavil, ze si udelam prestavku a pokracoval dal, tak to uz fungovalo normalne. Nevite cim by to mohlo byt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páni nestretli ste sa niekedy s problémom, že klíma pri teplotách 30+ C (najväčšie úpeky na obed) nefunguje a pri poklese na cca 25 C a menej začne šlapať?

Keď už funguje a nastavím na LOW cítiť chemický zápach ako po lepidle. Do servisu ísť dnes nemôžem pretože je pod mrakom príjemných 26 a klíma beží.

Neviem čo mi tam porobili :huh: vo štvrtok idem na dovolenku a klímu predsa potrebujem keď sú najväčšie úpeky a nie keď je príjemne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes po 6- tích pokusoch o riešenie bzučacieho klimakompresoru som od firmy Autoprofit s.r.o. Galanta, dostal odpoveď, že je možné riešiť výmenu na záruku. Ostatné autorizované servisy to nechceli riešiť, pretože som vozidlo neservisoval v autorizakoch a predĺžená zárúka, a jej uplatnenie bolo podľa nich viazané práve na pravidelné servisné prehliadky v sieti Škoda Auto. Dám vedieť ako dopadnem B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...