Přejít na obsah

Climatronic


taktik

Doporučené příspěvky

  • o 7 měsíců později...

Tohle jsem řešil minulý rok.

Měřením jsem zjistil, že Klima pracuje správně (z výdechů šel vzduch o teplotě cca 2-3°C). Problém tak může být spíše v množství proudícího vzduchu.

 

Hlavní problém je spíše v místě, kde se zaparkuje auto. Jak ho necháte na přímém slunci v asfaltové džungli, tak je v autě kolem 50-60°C a to naakumulované teplo v černých plastech + potazích + i plechu karosérie, je natolik velké, že tak klima to stačí dochladit až cca po 10-15 min jízdy.

 

Třeba včera jsem měl auto na přímem slunci celý den a v autě bylo příjemně až tak po 10 min. A prvních 5-7 min jsem měl všechny okna dole.

Dneska jsem stal v polostínu a auto bylo vychlazené za cca 2-4 min. a to bylo oba dva dny přes 30°C a bez mráčku.

 

Samozřejmě na to bude mít vliv i nižší výkon klimatizace jelikož se jedná o auta nižšší třídy. Ale ani v superbu za mega to v těchto vedrech není o moc lepší.

To že na chladič + výparník dali jen jeden ventilátor místo dvou a tak ty rapidy hučí jak vrtulníky, tak svědčí o nižším výkonu. Všechno je napočítané nadoraz a už tam nejsou rezervy. Kdyby dali dva ventilátory (místa je tam dost), tak by to tak neřvalo a mohli by dát klimu s vyšším výkonem.

 

Ale zase se jim na druhou stranu nedivím. Vždyť těch "tropických" dnů je do roka 10 - 15 a tak to nemá cenu dimenzovat jak pro jižanské státy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak po 2 hodinové výměně regulátoru otáček se nám rozhodla stávkovat klapka V71, většinou fouká klima jen na vnitřní okruh. Zkoušel jste někdo jiný jinou opravu než výměnu, ta částka je strašná. Jinak regulátor jsem kupoval za 1000 Kč, je to dokonce stejný výrobce co byl v autě, škoda by za něj chtěla 3x víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

záleží co tomu je. Mechanická závada, nebo je to v elektronice? Diagnostika píše? Častá závada je například špatné určování polohy klapky - to se dá opravit vyčištěním dráhy potenciometru, z nějž se tato informace generuje. Ty klapky jsou vlastně napříč koncernem stejné, zkus pohledat, existují mraky fotek z nejrůznějších oprav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak jsem tento týden měnil V71 za krásných 3600, jeden motůrek a pár ozubených koleček za úžasnou cenu, před půl rokem to byl regulátor větráku, mrzí že řeším takové "blbosti" co otravují život a auto je jinak po 6 letech v pořádku. Nejhorší bylo usazení, které mě trvalo snad před hodinu, je to na strašně špatném místě. Jinak popis závady klasika rošení skel a při vysšších rychlosttech a nižších otáčkách ventilátoru větrák nefoukal. IMG_20190903_172739.thumb.jpg.8c4614e0cc640d19b720204dd79666dc.jpgIMG_20190903_172730.thumb.jpg.dea575c921b027c8bf6006a1f3ab9155.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na bazoši je inzerát na prodej potenciometrů do klapek vnitřního okruhu. Pokud není očesané ozubení, většinou to bývá právě tenhle potenciometr, zvlášť u V71 je dost zatížený, při každém zařazení zpátečky se klapka zavírá a otevírá.

Oprava za 500 Kč by už byla zkousnutelná.

 

https://auto.bazos.cz/inzerat/108897108/Predam-potenciometre-na-klapky-klimatizacie.php

 

Mato tel: 00421907924964108897108.thumb.jpg.0f2497e606b1b17ad4223ed32be6a5e5.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je jiný verze, ale nejspíš se mi podařilo tedka najít správný potencimetr stojí  50 Kč ??  že jsem to nenašel dřív, mohla být oprava o pár tisíc levnější

 

Tak ta klapka se hýbe pořád zrychlování zpomalování a to řazení zpátečky atd., docela se nadře...

 

Editováno: , autor: Černohorák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...