Jump to content

Elektrické stahování, zavírání předních oken

Petrrr

Recommended Posts

Ahoj všichni, sice jsem to sem psal, ale v rámci reorganizace mých příspěvků apod. to nedopatřením zmizelo. Chci se optat ostatních rapiďáků na funkci zavírání předních oken. U mě, okno u řidiče při zavírání z otevřené polohy zavírá o něco rychleji, než okno u spolujezdce. Navíc okno u spolujezdce při tom vydává takový upocený kňouravý zvuk v porovnání s oknem u řidiče, zkoušeno hned za sebou na střídačku. Stáhnutí z úplně otevřeno do úplně zavřeno jsem stopoval každé zvlášť a rozdíl na stopkách je téměř 1s. Pak jsem stahoval naráz obě okna najednou a okno u řidiče je prostě i tak rychlejší. Více mě ovšem vadí ten jinej kňouravej zvuk u řidiče spolujezdce, jako kdyby ten motorek mlel z posledního. Napadá mě jestli třeba díky funkci one touch u okna řidiče při otvírání nemá jinej typ motorku a je tam takový rozdíl.  Díky za postřehy. 

Tak mi to nedalo a byl jsem to vyzkouset u sebe.

Auto nemelo nastartovanej motor, cili vyzkouseno pouze na baterku (vsechny ostatni spotrebice jsem vypnul).

Ve zvuku nepozoruji zadnej rozdil.

Stahovani obe okna stejne: 3,5s

Vytahovani: u ridice 3,6s, u spolujezdce 3,7s.

Casy jsou prumer z nekolika pokusu, rozdil mezi jednotlivymi běhy nebyl vetsi nez 0,2s, coz pada na chybu manualniho mereni.

Asi bude potreba i vzit v uvahu, ze TSi ma slabsi baterku, ktera nemusi dat tolik proudu jako ta ma.

Pokud jsi tedy nemeril s nastartovanym motorem.

No jo, ale kdyby to bylo slabší baterkou, tak by se přece řidičovo stahovalo stejně jako okno u spolujezdce.. obě by byly na slabší baterii.. Spíš bych řešil ten divný zvuk jak píše.. Nemůžeš jej k něčemu přirovnat, případně nahrát? Možná by se tady někdo zkušený našel kdo by věděl podle zvuku co s tím.. :kol-28:

Jasná věc, u Rapida to tak je, u zavírání okna je třeba držet jako trouba, pojistky proti přiskřípnutí hold něco stojí, ale to už se tady na fóru někde řešilo.

Mave: díky za proměření, já to testoval jak se zapnutým motorem, tak s vypnutým, je to v obou případech obdobné.

Galvi: zkusím nahrát na diktafon na telefon a snad se mi to sem povede nějak dát, jestli to bude k něčemu stát ta nahrávka.

Peťane promiň, ale tohle je fakt už mazec! Ty máš fakt smůlu a tu už nebude výrobou auta v pondělí ani v pátek. Motůrek okna jakoby chtěl, ale zjevně mu v jeho práci něco brání. Zní to jako když drhnou převody, to lanko se někde chytá nebo něco zadržuje samotné sklo v lyžinách. Prodejci bych už šlápl pro výstrahu na levé varle, když auto fofrem nedají do cajku!!!  

Edited by fufal

Jak píše fufal, něco někde drhne nebo je někde nějaký bordel... Dělalo mě to to stejné ale na Fabii II, již není v záruce, tak jsem dveře rozdělal a světe div se, byla tam zmačkaná A4 olepená izolepou, asi jak prodejce potřeboval nějakou důležitou věc nalepit na okno a pak ho otevřel  :angry: .. Akorát mě okno nešlo ani zavřít, vyjelo do pulky a pak se zase samo otevřelo, asi u Fabie II ještě Škodovce na bezpečnostní pojistky zbylo  :kol-28: .. Musel jsem oknu při zavírání pomáhat nahoru rukou, než jsem ty dveře nakonec rozebral a zjistil co a jak..

Rapida máš nového, takže s tímto určitě na reklamačku.. Rozdělat to sice můžeš, ale asi bych se do toho nepouštěl, když už je ta záruka, tak ať se v servise snaží..

Edited by Galvi

Fufal: To víš, já to beru s nadhledem, protože u mě je tak všechno, ať si pořídím co si pořídím, kdybych si pořídil trpaslíka, tak mi snad vyroste.

Galvi, Maverick: Díky za názor, pokusím se to vyreklamovat rovnou s tím lakem. Jen jsem zapomněl uvést, že tak to to funguje bez nastartovaného auta, s nastartovaným je to lepší ( o něco méně  ukňouraný), natočil jsem to tak, páč jsem nevěděl jak citlivý bude ten diktafon tak aby to bylo slyšet. Od vás vím, že prostě okno u řidiče by mělo vydávat stejný zvuk ať u nastartovaného nebo nenastartovaného auta a to jsem potřeboval vědět.

nezačínají, dělají přesně to, co chceme. tj. auta za málo peněz. i tak je tady plno příspěvků o tom, jak je Rapid drahej. kvalita je pojem se kterým se budeme setkávat v učebnicích dějepisu, je třeba si zvykat a brát to tak.

Ahoj Kluci, taktéž jsem nyní čekatel... a docela se začínám strachovat. Chápu to správně, že v Rapidu se nenechají ovládat zadní okna od řidiče? V konfigurátoru jsou zakresleny čtyři ovladače (+ zámek ovl.) a v příručce k voru je to psáno dost šalamounsky ... Koukněte a napište. Díky Tom

No tak jsem ten můj problém s okýnkem ukázal známému, co měl stejný problém u jiného vozu a že prý to nic není, že vnitřní těsnění okna (resp. guma co je vidět při pohledu úplně otevřeno pod vnějším těsněním okna při pomalém otevírání) je prý na fest a tlačí na sklo a to dělá ten zvýšený odpor. Tu gumu drží ližina a stačí prý jí jen lehce promáčknout aby tak netlačila. Zní to docela věrohodně,  no v pondělí jedu reklamovat ten lak, tak k tomu přidám i toto a jsem naplej jak "profíci" servismani Simply clever si s tím poradí. Třeba jak je znám vymění celé dveře  :kol-48:

Tak výsledek z reklamace u Škody je následující:  Okno funguje, zavírá, otvírá. Vlivem nového vozu a přesného dotažení jednotlivých dílů, včetně vnitřního těsnění apod. může docházet ke zvýšenému tření a tím pádem odporu pro elektromotorek ovládání oken. Při běžném užívání by se měli vymezit jednotlivé vůle a vyběhat a vymačkat ta těsnění atd. atd. Jinými slovy není důvod k reklamaci.

Musím uznat, že s nastartovaným motorem je to výrazně lepší, ale není to úplně ono. Každopádně, dám tomu šanci do prvního servisu a pokud to nebude jak deklarují už se mě jen tak lehce nezbaví. :kol-29:  :kol-137:  :kol-134:  :kol-143:  :rtfm:  

• 2 weeks later...