Jump to content

Domácí Výměna Ložiska a Zadního Silentbloku v Ramenu

filip.kosut

Recommended Posts

Čaute kuci, minulý týden jsem měnil ložisko a včera zadni silentbloky na ramenách (za rozprášenou sérii nové MEYLE pro Audi TT a S. leon Cupra) abych nemusel nadvakrát na geošku. Takže kdyby se někdo chystal na výměnu mám pro vás skvělý tip pro použití rozpůleného ložiska k nalisování nového silentbloku :) pasuje totiž úplně přesně jak vnitřní tak vnější část ložiska :) přikládám foto.
photo.jpg
photo.jpg

• Pozitivní 1

Však to napsal, ne?

Že měnil ložisko a silentblok a že čirou náhodou staré ložisko posloužilo k vylisování a nalisování silentbloku.

Aspoň tak jsem to pochopil hned po prvním přečtení příspěvku.

• 10 months later...

hosi, rychla otazka ,rychla odpoved, ramena mam uz vonku bez silentblokov... je nejaka pozicia ktoru treba dodrzat pri lisovani zadneho silenbloku ? pouzil som teraz tie plne z audi tt ci leonu , tie stare chapem , su zo stran derave a musia sa spravne otocit v ramene ale tieto su plne , komplet dookola snad rovnako silne , gumenne. dik za rychlu odpoved

• 4 months later...

Nalisovane to bylo dobre, ale po sundani ramena sem to zaklepnul kladivkem zpatky a pak stacilo zase klepnout z druhe strany a vylezl ven. Dneska sem stihl jen jednu stranu a zitra delam druhou, meni se i ty predni silentbloky? V servisu mi rikali, ze se to nemusi menit, ze to je skoro vecne